banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Darıca Belediyesi'nden Örnek Proje

21 Ağustos 2019 Çarşamba 14:22

Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Milli Ağaçlandırma programı çerçevesinde ortak protokol imzalandı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık,  işbirliği ile yeşili korumak istediklerini ifade ederek “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak hareket ederek Darıca’da ilkokul 1. Sınıfa başlayacak ve Darıca’da görev yapan tüm öğretmenlerimizin katılımıyla Darıca’mızda fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu işbirliği ile Darıca’mızın ve ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, etkinliğimize katılacak öğrencilerimizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, öğrencilerin çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak, toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı arttırmak ve kamu kurumları arasında işbirliğini arttırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

3 BİN 750 ÖĞRENCİ KENDİ ADINA FİDAN DİKECEK

Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle birlikte Darıca’da ilkokulda öğrenim gören yaklaşık 3 bin 750 birinci sınıf öğrencisi ve 2 bin 600 öğretmen için kendi adlarına birer adet fidan dağıtılacak. “Her Çocuk Bir Gelecektir, Gelecek İçin Bir Fidan” etkinliği için dağıtılacak fidanlar okulların açıldığı ilk gün öğrencilerin isimleriyle birlikte sıralarında hazır bulunacak. Öğrencilere fidanların dikimi ve büyütülmesi konusunda eğitimin de verileceği etkinlik okulların açılmasıyla birlikte hayata geçirilecek.

BİR FİDAN BİZDEN BİR ORMAN SİZDEN

İlkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak proje hakkında bilgiler de veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız projenin ismi İlk Harf Ormanı olarak planlandı. İlkokula başlayacak öğrencilerimizin kendi adlarını yaşatacakları fidanların bulunduğu saksıların üzerinde Bir Fidan Bizden Bir Orman Sizden yazısı yer alacak. Okulların açıldığı ilk gün sıralarının üzerinde fidanları hazır olacak. Öğrenciler ilkokulu bitirinceye kadar 4 yıl boyunca fidanlarına bakıp büyütecekler. Böylece her bir öğrencimizde ağaç ve orman sevgisini aşılayacağız. Geleceğimiz için yeşilin öneminin farkındayız. Darıca’da hayata geçireceğimiz bu uygulamayla birlikte ağaçlandırma için de güzel bir adım atacağız” diye konuştu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEZER, “ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109.YILI KUTLU...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Haberi Oku