banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Darıca Sahil Parkı bölgenin cazibe merkezi olacak

19 Mayıs 2020 Salı 13:06

 Son 16 yılda Kocaeli’ye birçok sahil parkı kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca ile Gebze Eskihisar sahillerini Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile birleştirdi. Toplam sahil uzunluğu 3 bin 325 metre sahil uzunluğuna sahip olan parkta inceleme yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, alanda yürüyüş yolundan kafeteryasına, spor tesislerinden otoparkına kadar birçok sosyal tesis ve kentsel donatıların bulunduğunu söyledi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen, Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasının yeni cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek sahil parkının bölgeye büyük bir değer katacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Doğa İle Dost Şehirler vizyonu ile çalışıyoruz. Bu proje de bu anlayışımızın en güzel örneklerindendir. Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak yatırımları da hayata geçirmeye büyük özen gösteriyoruz” dedi.

“SADECE BUGÜNE DEĞİL, AYNI ZAMANDA GELECEĞİMİZE DEDİR”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Park Bahçeler Dairesi Başkanı Cenan Turan ve teknik ekiplerin de hazır bulunduğu incelemede, Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’ndaki tüm detaylarla yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, “Bu projemizle çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin burada geçirdiği süre boyunca mutlu olacağı bir alan oluşturduk” ifadelerini sarf etti. Büyükakın ayrıca, “Koronavirüs öncesi burada vakit geçiren hemşehrilerimin nasıl mutlu olduğunu yakinen biliyorum. Bu mutluluğun sürmesi için bizlerin sorumluluğu sadece bugüne değil, aynı zamanda geleceğimize dedir” şeklinde konuştu.

 

“MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ İÇİNDE BÜYÜK EMEK HARCIYORUZ”

Mutlu Şehir Kocaeli vizyonuyla hareket ettiklerini de ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yakın bir şekilde çalışarak kentimize kazandıracağımız Millet Bahçesi projeleri için de büyük emek harcıyoruz. Buradan Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum, çünkü şehrimize yapacağımız tüm yatırımlarla yakından ilgileniyor. Kocaeli’de vatandaşlarımızın kullanımına sunacağımız Millet Bahçelerimiz aynı zamanda çok önemli çevre yatırımlarıdır. Yeşil yürüyüş yollarından bisiklet yollarına kadar “Doğa Dostu Şehir” konseptine göre hizmetlerimizi sürdürüyoruz“ açıklamasını yaptı.  

 

245 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULDU

Her yaştan vatandaşın gezip eğlenebileceği bir sahil parkı olarak iki etap halinde inşa edilen Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nın, toplamda 245 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, “Sahil parkında vatandaşların kullanımına 3 bin 450 metre bisiklet yolu, 4 bin 450 metre yürüyüş yolu, iki adet 3 bin 600 metrekare kumsal (plaj), iki adet 425 araçlık bir adet 350 araçlık olmak üzere toplamda üç adet otopark vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca sahil parkında 2 bin metre kıyı tahkimatı, 2 adet 100 metrelik dalga kıran, bin 980 metre taş duvar ve sahil parkının tüm etrafını kaplayan 6 bin 420 metre tel çit imalatlarını yaptık. Alanda aydınlatma ve yol asfaltlama işleri de gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER DOYASIYA EĞLENECEK 

“Sahil parkında inşa edilen oyun alanları ve spor tesisleri ile çocuklarımızın ve gençlerimizin eğlenip stres atma imkânı olacak” diyerek bu alanları da gezen ve inceleyen Başkan Büyükakın, çalışmalar kapsamında 456 metrekarelik bir adet futbol, 360 metrekarelik bir adet basketbol, bir adet 500 metrekarelik tenis ve voleybol sahası inşa edildiğini söyledi. Başkan Büyükakın ayrıca, sahil parkında içerisinde çocukların oynayabileceği bir adet macera parkuru, bir adet engelsiz oyun grubu, 6 adet çocuk oyun grubu ve bir adet akülü araç parkuru bulunan çocuk oyun köyü yaptıklarını da belirtti.

 

HOBBİT VE MASAL KÖYÜ PARKA GÜZELLİK KATTI

“Cazibe merkezi olma yolunda iddialı olan sahil parkına kazandırdığımız Hobbit ve Masal Köyü ise alana ayrı bir güzellik katıyor” vurgusu da yapan Başkan Büyükakın, “Bu iki köyde çocuklar hayallerindeki mekanları canlı olarak görebilecek. Hobbit köyünün içerisinde dokuz adet hobbit evi, bir adet yel değirmeni ve bir adet su değirmeni bulunuyor. Masal köyünde ise altı adet masal evi, yürüyüş yolu ve meydan inşa ettik” şeklinde konuştu. Darıca ile Gebze Eskihisar sahillerini birleştiren Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı için “Daha yeşil, daha temiz bir Türkiye ve Kocaeli için” hayata geçirilmiş çok önemli bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, “Ülkemizde ve kentimizdeki COVİT-19 virüsü sonrası kontrollü sosyal hayat ile sonrasında insanlarımız burada nefes alacak, geçen o stresli günlerini burada geride bırakacak” açıklamasını yaptı.

 

FARKLI TÜRLERDE 50 BİN FİDAN DİKİLDİ

Yeşil alanların korunmasında ve çoğalmasına önem veren yerel yönetimler arasında öne çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sahil parkındaki birçok imalatın yanı sıra alanı yeşillendirmeyi de ihmal etmedi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, sahil parkının birinci etabına 15 bin ve ikinci etabına ise 35 bin fidan dikti. Sahil parkına Diş Budak, Çınar, Manolya, Vişne, Kiraz, Sarmaşık, Yasemin, Süs Elması, Nandina, Leylak, Alıç gibi pek çok türde toplamda 50 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Alana 55 bin metrekare çimlendirme yapılırken fidanların ve ağaçların her zaman yeşil kalabilmesi için sulama sistemi de kuruldu. “Bu alanlarda ailelerimiz ve çocuklarımız doyasıya eğlenecek” diyen Başkan Büyükakın, “Mutlu Şehir Kocaeli vizyonu işte tamda burada kendisini gösterecek. İnsanımız burada yaşama dair huzur bulacak, mutluluklarını ve güzel anılarını geleceğe taşıyacak” dedi.

 

KENTSEL ELEMANLARI VATANDAŞLARA HİZMET EDECEK

Parkta vatandaşların her türlü ihtiyacı için birçok kentsel ve sosyal donatı imalatlar gerçekleştirildi. Çalışmalar dahilinde iki adet mescit, üç adet WC, iki adet anne bebek odası, altı adet güvenlik kulübesi, bir adet bin metrekarelik restoran, bir adet 400 metrekarelik kafeterya, 500 kişilik amfi, bin 960 metrekare çınar altı meydanı, 800 metrekare balıkçılar meydanı, 6 adet altıgen kamelyalı, bir adet çocuk oyun gruplu ve bir adet teleferik oyun aletli seyir terası, 17 adet balık tutma iskelesi, üç adet ahşap giriş kapısı, 17 adet altıgen ve sekizgen kamelya, 51 adet japon çatılı kamelya, 200 adet piknik masası, 130 adet bank, 110 çöp kovası, 13 adet çeşme yönlendirme tabelaları, ahşap ve ipek halatlı korkuluk imalatları gerçekleştirildi.

 

ŞEHİDİN AZİZ HATIRASINA SAYGI GÖSTERİLDİ

Sahil parkı yapılmadan önce askeri alan olan yerin ismi “Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası” olarak geçiyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile sahil parkı yapılan alanın ismi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatı ile şehidin aziz hatırasından dolayı değiştirilmeyerek “Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı” olarak belirlendi. Başkan Büyükakın incelemeleri sırasında, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından “Güzel Şehrim Kocaeli” projesi kapsamında şehrin önemli noktalarına estetik güzellik katmak amacıyla üç boyutlu (3D) duvar resim çalışmasını gerçekleştiren sanatçıları da tebrik etti. Başkan Büyükakın, Parka ait duvarlara yapılan boyamalara da eşlik etti.


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını...
Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi...

Haberi Oku