banner1001
İLÇE HABERLERİ:
TOKİ'ye ağır suçlama!

15 Kasım 2016 Salı 10:30

 TOKİ Gebze Kirazpınar bölgesinde yapmış olduğu uygulama ile alakalı, gayrimenkul sahipleri toplantı yaptı. Toplantıda konuşma yapan Gebzespor Kulübü Başkanı ve Kontakt Gayrimenkul ve Yatırım Borsası sahibi İlker Çakır, "TOKİ milletin hakkını çalıyor" dedi.

 

Gebze Kirazpınar bölgesindeki gayrimenkul sahipleri, Toplu Konut İdaresi’nin yapmış olduğu uygulama ile ilgili Gebze Holidayy İnn Asia Otel’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ilk olarak söz alan tapu mağdurlarından olan Ömer Haluk Şenbaş, "Kirazpınar Mahallesi'nde ilk imar uygulama 1990 yıllarda yapıldı. Bölgede çeşitli taş ve mıcır ocakları olması Gebze'nin gelişime ve modern kentleşmeye açık tek ve gecekondu önleme bölgesi olması sebebi ile 2005- 2009 yılları arasında TOKİ tarafından ilk imar planı ve uygulaması yapıldı. Uygulama sonrası açılan davalar devam ederken, dava süreci beklenmeden TOKİ tarafından arsamız üzerine sosyal amaçlı konutlar ve farklı alanda ticari amaçlı konutlar da inşaa edildi. Dava neticesinde uygulamanın iptaline ve maliklerin kök parsele dönüşümü sağlandı.

İPTAL DAVALARI AÇILDI

2014-2016 yılları arasında yeni imar planı ve uygulaması tekrar TOKİ tarafından yapılmış arsa malikleri işin içinden çıkılmaz şekilde plan dahilinde çok hisseli dağıtım şekli ile beraber mesafe gözetmeksizin bulundukları yerlerden verilmemiş uzak mesafelere dağıtılmakla beraber, plan dahilinde özel sosyal kültürel alan ve özel reaksiyon alanı adı altında düşük kısıtlı değersiz yerler tarafımıza verildi. Gerekli itirazlar askı sürecinde yapılmış dileçelere TOKİ tarafından resen cevap verilmemiş kanuni süre sonucunda gerekli yürütmeyi durdurma ve uygulama iptal davaları açılmıştır. Şu anki hukuki süreç Kocaeli 1. ve 2. idare mahkemesinin 02.12.2016 tarihinde bilirkişi ataması ve gelecek rapor değerlendirilmesi sonucunda muhtemelen 2017 Ocak ayı sonunda neticelenecektir" diye konuştu. TOKİ'nin dava sonucunu beklemeden 3. etap hazırlığında olduğunu belirten Ömer Haluk Şenbaş tepkisini dile getirdi.

GEBZE’YE ZARAR VERİYOR

TOKİ’nin devam etmekte olduğu uygulamanın Gebze’ye ciddi bir zarar verdiğini belirten İlker Çakır, "Konumuz para nasıl çalınır? Para çalmak illa bir kişini cebindeki parayı çalmak demek değildir. Bu bölgede 800 dönümlük yerim vardı. 19 tane ayrı ayrı dava açtım. Devlet demiş ki TOKİ gariban aileleri ev sahibi olması için yetkilidir diyor. Daireleri 400 bin TL’den satışa çıkardılar. Zengin ben miyim TOKİ mi? TOKİ’de 400 bin TL’ye biz de 400 bin TL’ye satıyoruz. 20 senedir aynı uygulama Şekerpınar’da da sürüyor. Parselizasyon sistemini yaparak bir yere 30-40 kişiyi hissedar yaptılar. TOKİ yapmış olduğu 2 blok yerini bizlerden satın alarak yaptı. Şuanda yapılacak olan 4'üncü etap ise uygulamayı komple bozarak kök parsel yaptı. Arsa sattıklarımız beni arayarak arsanın yerleri değişti diyerek sitemlerini dile getiriyorlar. Müstakil olarak alınan yerler bin parçaya bölündü. Arsa sattığım kişiler vazgeçerse ben bunların paraların nasıl geri ödeyeceğim? TOKİ buradan kendine ucuz yer alarak konut yaparak satış yapacak. Uygulama devam ediyor bunu nasıl yapıyorlar? TOKİ milletin hakkını çalıyor " ifadelerini kullandı. Ömür KAVRAN

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Bjk 4 yıl önce

Tokinin yatacak yerimi var

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEZER, “ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109.YILI KUTLU...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Haberi Oku