banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
Bu Hafta 6 Film Vizyona Girecek

13 Aralık 2018 Perşembe 15:17

Örümcek Adam: Örümcek Evreninde

Yılın en çok beklenen animasyon filmlerinden biri olan Örümcek Adam: Örümcek Evreninde 14 Aralık’ta vizyona giriyor. Dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn’li genç Miles Morales’in hikayesini konu edinen filmin yönetmen koltuğunda Cown filmiyle tanınan Jon Watts oturuyor. Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış bir annenin çocuğu olan Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanır. Miles, hayatındaki ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atar.

John Francis Daley ve Jonathan M. Goldstein'ın senaryosuna beraber imza attıkları film, Marvel Entertainment eseri olarak karşımıza geliyor.



Aşk Bu Mu?

“Aşk her şeyin üstesinden gelmeye yeterli midir?”

Yönetmenliğini Ömer Uğur’un yaptığı filmde; yolları kesişen Umut ve Gülüm’ün hikayesini konu ediniyor. Kubilay Aka hayatının fırsatını yakalayıp köşeyi dönmenin hayalini kuran Umut’a hayat verirken, Afra Saraçoğlu sorunsuz bir hayat yaşayan Gülüm’ü canlandırıyor.



Bana Bir Soygun Yaz 2

Şafak Sezer, Çetin Altay, Umut Oğuz, Hasan Elmas, Semih Saral ve Turan Selçuk Yerlikaya'nın rol aldığı, Murat Toktamışoğlu'nun yönetmenliğinde çekilen komedi türündeki filmde; arkadaşları sevdiği kızla evlenebilmek için uğraşırken kendilerini bir soygunun içinde bulan üçlünün maceralarını anlatıyor.



Roma

Meksikalı usta yönetmen Alfonso Cuaron'un Venedik'te Altın Aslan ödülüne layık görülen filminde; 1970'lerde siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü Roma’da ev hizmetlisi olarak çalışan Cleo'nun çevresinde gelişen olaylar işleniyor.

Filmin senaristliğini de yine "Büyük Umutlar", “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı”, “Y Tu Mama Tambien”, “Son Umut” ve “Yerçekimi” gibi başarılı filmler ile karşımıza çıkan iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron üstleniyor.



Yılbaşı Sürprizi

Robert James-Collier, Suranne Jones, Bronagh Waugh, Erin Galway-Kendrick ve Pierce Brosnan rol aldığı filmin yönetmenliğini Richard Elson yaptı.

Maire Campbell'in senaryosunu kaleme aldığı İngiltere yapımı film tehlike altındaki kasabasını kurtarmaya çalışan küçük bir kız ve arkadaşlarının hikayesini konu ediniyor. Zorlu bir mücadeleye atılan genç kız ve arkadaşları kasabayı içinde bulunduğu tehlikeden kurtarmayı başarabilecek midir?



Donbass


Filmin konusu Doğu Ukrayna’nın Donbass bölgesinde yaşanan bir savaş. Ayrılıkçı çeteler tarafından öldürülen kitleler, silahlı çatılmalar ve soygunların baş gösterdiği Donbass’da savaş barış olarak adlandırılırken, propaganda gerçek, nefret ise aşk olarak kabul edilir. Bir ülkenin veya bir politik sistemin hikayesi olmayan film, kaybedilen insanlık ve medeniyetin hikayesini anlatıyor. 2018 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde "En İyi Yönetmen" ödülü alan Sergei Loznitsa’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Yatsenko, Liudmila Smorodina, Olesya Zhurakovskaya, Boris Kamorzin, Sergei Russkin gibi isimler yer alıyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku