banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
İnsanları mutlu etmek en büyük mutluluk

06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:52

 Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha gazetemizin konuğu oldu. Kentimizde ilk defa düzenlenen İyilik Festivali’nin kendisinin masa başında kurduğu bir hayal olduğunu kaydeden Çulha, “İnsanları mutlu etmek benim için çok önemli” diyor. 
İlgiden çok memnunum 
Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha gazetemize açıklamalarda bulundu. İlk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören İyilik Festivalinin önemli mimarlarından olan Çulha bu projenin kendisi için önemli olduğunun altını çizdi. Çulha, “Bu proje benim için bir hayaldi, bunu gerçekleştirdim, ilgi alaka beni memnun etti. İnsanların mutluluğunu görmek beni çok mutlu ediyor” yorumunu yaptı.
İnsanların yanındayız 
Kaymakamlık olarak Ramazan ayında da vatandaşları unutmadıklarını kaydeden Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha “Ramazan ayında da vatandaşlara nakdi yardım yaptık. 1250 aileye ekstra nakdi Ramazan yardımı gerçekleştirdik. Bu hafta içinde de Şehit Yakınları ve Gazilerimizi ağırlayacağımız iftarımız olacak. Öğretmenler evinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak vatandaşın yanındayız.” dedi.
Benim için hayaldi 
İyilik Festivalinin kendisinin projesi olduğunu kaydeden Çulha, “Bu benim hayalimdi, bunu gerçekleştirdim. İnsanların gözlerindeki o mutluluğu görmek benim için önemliydi, sağ olsunlar festivale destek olan el uzatan pek çok insan oldu. İyilik önemli, iyilik duygusunu hatırlamak bunları empati yoluyla insanlara değdirmek güzel bir şey. Pek çok şey gerçekleştirdik, uzun uğraşlar verdik ama emeğimize değdi.” ifadesini kullandı. 
Herkesin payı var 
Farkındalık çalışmaları, 3 kütüphane oluşturma, yaşlılarla ilgili projeler, oyuncak hediye etme, sinema programı, geziler, işaret dili ile ilgili etkinlikler, balık festivali, çocuklar için çalışmalar, kadınlara yönelik etkinlikler, konser ve daha pek çok şey gerçekleştirdiklerini kaydeden Çulha, “Tabi bunları tek başımıza değil insanlarla bir arada olarak el ele vererek gerçekleştirdik. Bu denli başarılı olduysak herkesin payı var.” dedi. 
Üretmeden durmak olmaz
İletişim Fakültesini bitirdiğini ve ardından çeşitli gazetelerde görev aldığını kaydeden Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha, “2008 yılından bu yana müdür olarak görevdeyim. Ben yerimde duramam, yani mutlaka bir şeyler üretme fikrindeyim. Bir şeyler üretilmeden yaşamak bana göre değil. O nedenle bu nedenle de bundan böyle de buna devam edeceğimi düşünüyorum.” dedi.
Ocak ayında sürpriz 
İyilik Festivali ilk başladığında bu denli ilgi göreceğini düşünmediğini söyleyen Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha, “Aslında bu kadar ilgi olacağını beklemiyordum ama biz ekip olarak gerçekten pek çok önemli şekilde işler yaptık. İşimizi ciddiye aldık ve ekip olarak emek verdik. Şimdi Ocak ayı için bir düşüncem daha var ama onu zamanı geldiğinde açıklayacağım.” şeklinde konuştu.
Motive eden, yol gösteren bir lider
Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın kendisine her zaman destek verdiğini ve festivaldeki payının oldukça fazla olduğunu kaydeden Çulha, “Tabi ki söylemeden edemeyeceğim, bize her zaman destek olan her zaman yol gösteren Sayın Kaymakamımız her zaman bizleri motive ediyor. O benim için bir baba. Her yaptığımızda yanımızda oluyor ve bizlere her zaman güveniyor, kendisine şahsım ve ekibim adına çok teşekkürler ediyorum.” şeklinde konuştu.
Siyaset benim konum değil
Zaman zaman kendisine “siyasete girecek misiniz?” sorusunun yöneltildiğiniz kaydeden Çulha,” Bunu söylemek istiyorum, insanları mutlu etmek neden siyasetle yakıştırılıyor bilmiyorum ama ben siyaseti istesem de beceremem, daha doğrusu siyasete girme gibi bir düşüncem de yok ve hiç olmadı. Her zaman söylerim zekama güvenirim ama siyasete aklım ermez!...Festival benim için en büyük mutluluk oldu. İnsanların sevinmesi, mutlu olması çok şeye bedel o nedenle siyaset ile ilgili bir hedefim bulunmuyor.” dedi. (Refik Sıla GÜVENÇ)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku