banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
KOŞYAZ birinci yılında şehit aileleriyle buluştu

09 Mart 2020 Pazartesi 11:17

 Kocaeli’de geçtiğimiz yıl kurulan Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu, birinci yıl dönümünde şehit aileleri ile bir araya geldi. Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Şenay Önder Cebelli, kadın şair ve yazarların yanı sıra şehit aileleri katıldı.


8 MART DENİLİNCE ŞEHİT ANNELERİ AKLIMA GELİYOR

Şehitlerimiz için okunan Kuran-ı kerim’in ardından açılış konuşmasını yapan platform başkanı Hacer Alioğlu Yakuti, “2 yıl önce biz bu yola çıktık. Geçtiğimiz yıl araştırmacı gazeteci İsmail Kahraman’ın önerileriyle platformumuzu kurduk. Kuruluşumuzda yine şehit ailelerimizle bir araya gelmiştik. Gazete Gebze’nin İmtiyaz Sahibi Yunus Kahraman gazetesinde bizlere yer ayırıyor, projelerimize destek oluyor. Kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü denilince benim aklıma bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizin anneleri geliyor. Bu nedenle bugün şehit ailelerimiz ile birlikteyiz. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Programda konuşan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik ise, “Sizlere başkanımızın selamını getirdim. Etkinlik oldukça anlamlı. Bugün İdlib’te verdiğimiz mücadele devam ediyor. Bu vesileyle bu vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

ANNELER BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN HATIRLANMALI
Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu Platformun şehit anneleri onuruna düzenlediği toplantıda bir konuşma yapan gazetemimizin kurucusu ve Devri Alem program yapımcısı İsmail Kahraman, anneliğin önemi ve şehit analarının fedakarlığına dikkat çekerek "anneler sadece bir gün değil 365 gün hatırlanmalı". dedi.

ŞİİR DİNLETİSİ SUNULDU

Konuşmaların ardından platform üyesi kadın şairler katılımcılara şiir dinletisi sundu. Şehit annelerinin duygu ve düşüncelerini aktardığı program daha sona belge takdimiyle sona erdi.




banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku