banner1001
MAGAZİN:
Bozüyüklü gençler Kolpa ile coştu

18 Eylül 2014 Perşembe 17:04

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye vasıtası ile düzenlenen Türk Halk Müziği ve Kolpa Grubu'nun sahne aldığı konser, sıkı alaka gördü.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı vasıtası ile yeni başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim alacak öğrencilerin stres atmaları ve yeni eğitim zamanına moral depolayarak hazırlanmaları amacıyla Kolpa ve Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi. Konser programında konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

“Hayatımızda ciddi noktalar var” diyen Başkan Bakıcı, “Bizlerin yetişmesinde, sizlerin yetişmesinde en kocaman yardımı bulunan öğretmenlerinize sevgide ve saygıda yanlış etmemenizi istiyorum. Muhakkak her insanın hedefleri vardır, bu hedeflere de bu kıymetli öğretmenlerimizin yardımı ile ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.Başkan Bakıcı, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Tüm okullarımızda elimizden geldiği kadarıyla meslek yapıyoruz. Şu anda tam 3 okulumuzda sentetik branş yapıyoruz. Yediler Mahallesi’nde 2 tane, Zafer İlköğretim ve Sağlık Meslek Lisesi’nin bahçelerinde, Metristepe İlköğretim Okulu’nun bahçelerinde sentetik branş yapıyoruz. Ve nasip olursa da Bozüyükümüzün her mahallesine bu yıl bütün eğitim camiası kullansın diye sentetik sahalar yapıyoruz. Kültür Merkezimiz şu an yapım aşamasında, en son betonunu atıyoruz. Önümüzdeki yıl 2015 yılında nasip olursa da burada yaptığımız etkinliğimizi şu an tabiî ki burada fazla aşırı kocaman bir kalabalık var, lakin 600 şahıs oturma kapasiteli tiyatrosundan konser etkinliklerine kadar bütün misafirlerimizi Kültür Merkezi’mizde ağırlayacağız. Gençlerimizin aktivite sahalarında ve yeşil bölgelerde interneti tam olarak bedava yaptık. 4 Eylül’de, Cemalettin Köklü Parkı’nda, Otogar’da, Yeşilkent meydanı açıldığında orada da gençlerimiz için internet bedava ve sınırsız olacak. Üniversitemizin yapım temeli bir terslik olmazsa en geç 1 ay içinde atılıyor. 8 bin metrekarelik bir inşaatımız var. Allah nasip ederse bunu inşallah her zaman yanında bizler başaracağız ve Bozüyükümüze 4 yıllık fakülte şekilde kazandıracağız.”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konser programına, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı benzeri ve çocukları ile müşterek katılırken, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Halk Eğitim Müdürü Celalettin Tospatlı, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Oğuz Sertler ve yurttaşlar katıldı.Programda ilk şekilde sahne branş Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel 20 türkü seslendirdi. Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Mehmet Uysal’ın solo şekilde düzenlediği ve 19 solistin katıldığı “Türkü Şöleni” ile tıpkı sürede 2014-2015 sezonu koro çalışmalarının da startı verilmiş oldu. Kültür Bakanlığı araştırmacısı ve sanatçısı Abdullah Gündüz’ün misafir şekilde katıldığı konser programında Kerkük’ten Rumeli’ye, Ankara yöresinden Diyarbakır yöresine kadar 20 ayrıcalıklı yörenin türküsü yer aldı. Türkü Şöleni ile adeta kulaklarının pası silinen izleyenler bütün türkülere eşlik ederek güzel bir gece geçirdi.

Ardından gençlerin heyecanla beklediği Kolpa müzik grubunun sahne almasıyla eğlencenin doruğa ulaştığı gecede, Kolpa sevilen bütün şarkılarını Bozüyüklü hayranları için söyledi. Gençler her zaman bir ağızdan şarkılara eşlik ettiği konserde doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadı.

Programda bununla yanında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, sanatçılara güzel sunumları için teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türkiye Yüzyılı'nın İlk Nikahlarını Kıydı
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Türkiye Yüzyılı'nın ilk nikahlarını kıydı.

Haberi Oku