banner1001
MAGAZİN:
Nüzhetiye Şelalesi ziyaretçilerini büyülüyor

06 Ağustos 2019 Salı 09:47

 Kocaeli'de, doğal güzelliğiyle büyüleyen ve yazın soğuk suyuyla serinleten Nüzhetiye Şelalesi, doğa ve fotoğraf tutkunlarınca keşfedilmeyi bekliyor. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Samanlı Dağları'nın üzerinde yer alan orman köylerinden biri olan Nüzhetiye köyünde bulunan ve köyle aynı adı taşıyan şelale, 5 kilometrelik yürüyüş parkurundan oluşuyor.Nüzhetiye şelalesi, doğa tutkunlarına unutulmayacak bir macera, fotoğraf tutkunlarına ise her zaman yakalayamayacağı kareleri çekme fırsatı tanıyor. 

Sıcak günlerde doğaseverlerin en çok tercih ettiği parkur, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin "Kocaeli Doğa Rotaları" içerisinde de yer alıyor.Kısa olması dolayısıyla yılın dört mevsiminde yürünebilse de genellikle sıcak günlerde tercih edilen parkur, doğa tutkunlarına eşsiz manzaralar sunuyor. 

- Kocaeli, trekking ve doğa sporlarının başkenti olacak

Güzellikleri yıllarca sanayinin gölgesinde kalan Kocaeli, trekking ve doğa sporlarının başkenti olmayı hedefliyor.Bu kapsamda çalışmalar yapan ekipler, dağları, vadileri, kıyıları ve kanyonları fotoğraflayıp, Kocaeli'nin "doğal" ve "kültürel" rotaları belirleyerek 4 ana başlık altında topladı.Bu doğrultuda, tematik parkurlar, günübirlik yürüyüş parkurları, vadiler içerisinde kanyon geçişleri ve dağ bisikleti parkurları belirlendi. Ayrıca spor tutkunları için "Kocaeli Doğa Yürüyüş Parkurları" kitabı ve "Kocaeli Yürüyüş Parkurları" mobil uygulaması oluşturuldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türkiye Yüzyılı'nın İlk Nikahlarını Kıydı
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Türkiye Yüzyılı'nın ilk nikahlarını kıydı.

Haberi Oku