banner1006
 2020 Dünya Farabi Yılı

Ömrünü mutlu olmanın yolunu bulmaya adayan Farabi; erdem, bilgi ve mutluluk için dünyayı gezmiş. İnsanlar için, mutluluk ve huzuru araştırmış. Farabi 1150 yıl önce mutluluğun reçetesini yazmış.

“Mutlu Şehir Kocaeli” sloganının sahibi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Doç. Dr.Tahir Büyükakın’dan Farabi ile ilgili, Farabi’nin mutlu insan ve mutlu şehir ilkelerini tanıtıp anlatan, kültürel etkinlikler yapmasını istiyor ve bekliyoruz.

Darıca Belediye Başkanı’na tarihi görev

Farabi ile ilgili uluslararası etkinlikler yapılıyor. Darıca Farabi Hastanesi ve Darıca Belediyesi iş birliği yaparak, 2020 Dünya Farabi Yılı dolayısı ile pandemi kurallarına uygun olarak Farabi’yi tanıtan fotoğraf sergisi açılırsa, TRT başta olmak üzere yerel ve ulusal basında Farabi Hastanesi ve Darıca tanınmış olur.

Sergi, yıl sonuna kadar hastane, belediye, eğitim kurumları ve Kocaeli’nin değişik yerlerinde açılır ve Farabi’ye vefa borcu ödenmiş olur.

2020 Farabi Yılı ve Mutlu Şehir Kocaeli

Farabi’yi anlamak ve tanımak; mutluluk, bilge, erdemli ve huzurlu olmaktır.

2020 Dünya Farabi Yılı

Keşke Türkiye kamuoyu Farabi’yi daha iyi tanısa…

Devlet idarecileri ve özel sektör yöneticileri Farabi’yi daha iyi anlasalardı.

“Mutlu Şehir Kocaeli’’ sloganının sahibi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan, Farabi ile ilgili, Farabi’nin mutlu insan ve mutlu şehir ilkelerini tanıtıp anlatan kültürel etkinlikler yapmasını istiyor ve bekliyoruz.

Hayatını erdemli, bilge ve mutlu olmanın yolunu bulmaya adayan Farabi’yi, doğumunun 1150. yılında rahmetle anıyor, Farabi’nin dünyaya geldiği Kazakistan, Türkistan Otrar Farab şehri ile ilgili www.iktav.com olarak hazırladığımız Farabi Belgeseli ile sizleri baş başa bırakıyoruz .

https://m.youtube.com/watch?v=iHG4iRTgk7c

***

Farabi ile ilgili uluslararası etkinlikler

Kazakistan Devlet Üniversitesi El Farabi Üniversitesi Rektör Yar. Mehmet Aslan Bey’in bugün yaptığı paylaşım:

İstanbul Üniversitesi’nde Farabi Sempozyumu

“UNESCO 2020 Farabi Yılı” Etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Farabi Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FAMER) tarafından, “İslam’ın Altın Çağında İlimlerin Gelişmesine Katkı Yapan Bilim Öncüleri” konulu 4. Uluslararası Avrasya Çalışmaları Sempozyumu, 21-23 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere, sempozyuma 10 farklı ülkeden çeşitli üniversitelere mensup 60’a yakın bilim insanı ve akademisyen katılacak.

Sempozyumun ana konusunu, UNESCO tarafından “Ebu Nasır El Farabi Yılı” olarak ilan edilmesiyle Farabi ile ilgili çalışmalar oluşturuyor. Sempozyumun amacı ise, Avrasya Bölgesinde Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında çalışan ve özellikle Avrasya Bölgesinde görev alan akademisyen ve uzmanları bir araya getirerek bu alanlarda ülkelerinin pozitif amaçlarına hizmet edecek şekilde, Avrasya bölgesinin öncü pozisyonundaki bilim insanlarının çalışmalarını, ilim dünyasına sunmak ve İslam’ın altın çağında öncü bilim insanlarını gelecek kuşaklara tanıtmaktır.

Farabi Kazak Milli Üniversitesi iş birliğiyle müzik dinletisi ile başlayacak olan sempozyumun açılışı, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılacak. Sempozyumun açılış programına, Türkiye Nur-Sultan Büyükelçisi’nin yanı sıra, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Sparbekuly, Cumhurbaşkanı Emekli Başdanışmanı Prof. Dr. Bekir Kalığa, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Farabi Kazak Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Arslan, İÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, İÜ Türkiyat Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Balcı’ da katılacaktır.

Farabi yılı dolayısı ile Gebze Gazetesi’nde yazdığım makaleler:

https://www.gazetegebze.com.tr/makale/amp/1086

https://www.gazetegebze.com.tr/haber/amp/40919

https://ar-ar.facebook.com/279996795429418/posts/2476886455740430/

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934