RÖPORTAJ:
İnandık ve başardık!

09 Kasım 2015 Pazartesi 09:36

AK Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova ilçe Başkanı Zafer Kılıç ve Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile 1 Kasım seçimlerini değerlendirdik. Başkanlar başarının sırrını açıkladı: “İnandık, çalıştık ve başardık.”

Gebze Gazetesi: Seçimlerle ilgili ilk duygu ve düşünceleriniz nelerdir?
CEMİL YAMAN: Biz bir dava ve halk hareketiyiz. Ülkemize büyük hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Kocaeli Teşkilatlarına, SKM Başkanlarına, İlçe başkanlarımıza bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta Türkiye’nin demokrasisi kazandı. Bu bir süreçti. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Gebze Gazetesi: Nasıl bir Milletvekili olacaksınız?
CEMİL YAMAN:Benim için Milletvekili olup olmamak çok önemli değil. Bu makamlarda birileri olacak. Ortak akıla önem verdim. 20’li yaşlarda Teşkilat yöneticiliği, 30’lu yaşlarda Belediye Başkanlığı yaptım. 40’lı yaşlarda milletvekili oldum. Gerçekleştirebileceğimiz işleri yapacağız. Halka yapamayacağımız şeylerin umudunu vermeyeceğiz. İnsanların gülümsemeleri bizi mutlu eder. Milletvekili olmamız bazı inanları da çok sevindirip mutlu etti. Hiç tanımadığım insanların sevindiğini gördük. Daha fazla işler yapacağız. AK Parti proje hareketidir. Bu zamana kadar yaptıklarımızın Daha iyisini, daha büyüğünü yapacağız. Bu bölgenin sorun ve sıkıntılarını biliyoruz. Bu sorunların çözümü için çalışacağız. Örnekler verirsek, Dilovası insanı çöpün kaldırılmasını, kömürcülerin ıslah edilmesini istediler. Gebze Bölgesi, hızlı büyüyor. Özellikle Gebze’nin trafik sorunu her geçen gün artıyor. Çayırova nüfusu, Darıca nüfusu artıyor tedbirlerini almak lazım. Buna göre planlamak lazım. Yarına hazırlamak lazım. Bunları tek tek oturup konuşacağız. 

Gebze Gazetesi: AK Parti 100 günlük eylem Planı hazırlıyor. Yeni vekil olarak bu süreyi siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
CEMİL YAMAN: AK Parti halk hareketidir. Dersine iyi çalışan bir partidir. 2002’yi bana hatırlattı. 100 günlük plan dersimize iyi çalıştığımızı gösteriyor. ak parti kurulduğu zaman da acil eylem planı hayata geçirildi. Bu 100 günlük plan halkın beklentisi takipçisi olacağız. hayat bulacak şeyler. İlk beş günde binlerce telefon görüşmesi yapıp ziyaretler yaptık. kanaat önderleriyle buluşuyoruz. Seçim öncesi davet ettiğimiz insanlara bu kez teşekkür için davet edeceğiz. Çok çalışmak zorundayız. 

YAMAN: SİYASET TOPLUMA HİZMETKARLIK SANATIDIR

Gebze Gazetesi: Gençlere tavsiyeleriniz nelerdir? Siyasette küsenlere ne demek isterseniz?
CEMİL YAMAN: Gençlere şu nu tavsiye ediyorum. Adam olmak lazım. Adam olmanın ölçüsü de işini en iyi yapandır. İyi mühendis iyi mimar iyi siyasetçi iyi inşatçı en iyi boyacı ne iş yapıyorsa en iyi insan vatanına milletine en iyisi yapandır. Hedefe giderken gençler sabırlı olmalı. 16 yaşında Kulüp Başkanlığı yaptım. Bir numarayı hedeflemedim mutfakta olmayı istedim. Kültür merkezinde binlerce program yaptım. GESMEK’İn kuruluşu nu ağladım. Ama hiç birinde fotoğraflarımı göremezsiniz. Gebze belediyesinde 7 yıl gece 1’lere kadar çalıştım. Mesai bile almadım. Maddi beklentim ve takıntım yok. Allah dilediği zaman oluyor. Ama gereğini yapmanız lazım. Partiye küsmedim, davaya küsmedim insan olarak sorguladım neden ve niçin diye. Ama nedenini bulamadım. Partim öyle uygun gördü. Siyasette küsmeyeceksiniz. Neye küsecek neden küsecek. Siyaseti ben merkezli yaparsanız küsersiniz ve gidersiniz. Siyaset topluma hizmetkârlık sanatıdır.

Gebze Gazetesi: Dilovası’nda ki oy artışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
CEMİL YAMAN: Doğal bir artış oldu. Dilovası kendi içinden vekil çıkardı. Oy oranımız Daha yüksek olmalıydı. Bende kendim ders çıkardım. Ben Dilovası’nda yüzde 75 bekliyordum. Neden bu kadar olmadı ders çıkarmalıyız. Bütün muhalefet benim üzerime çalıştı. ben inanıyordum kendimize bütün evlere girdik. Muhalefet ne yazık ki AK Parti 7 vekil çıkaramaz diye çalıştı. Yoksa daha yüksek olabilirdi. Sahada çok güzel hava vardı, 2002 ruhu vardı. 


SOBA: BUNDAN SONRA Kİ KISTASIMIZ 7 HAZİRAN 
Gebze Gazetesi: Dört ilçenin AK Parti’ye verdiği oy, MHP’nin il genelinde aldığı oydan daha fazla, CHP’ye ise çok yakın. Nasıl değerlendirmek gerekir? 
HASAN SOBA: 4 İlçe AK Parti’ye hep güçlü destek verdi. 1 Kasımda bu artarak devam etti. 128 bin iyi bir oy. Bakanımız 121 bin hedefi vermişti 7 Haziranda. Listeyle alakalı çok eleştiriler olmuştu. Ama biz 4 ilçe olarak inanıyorduk 7 vekil çıkaracağımıza. Buna göre stratejimizi belirledik. Kocaeli teşkilatları olarak iyi çalıştık. Güzel bir seçim atmosferi, yaşandı. tam bir demokrasi adına önemli gelişmelerdi. Yüzde 90 katılım vardı Gebze’de. 5 ay içinde yüzde 88’e varan bir katılım oldu. Hizmet noktasına çok sıkıntılar yoktu hizmetleri zaten alıyordu. Ama daha iyisini alması için mücadele edeceğiz. Ortak kararlar aldığımızda oluyor. AK Parti açısından önemlidir. 1 Kasım sonuçları değil de bizim için kıstas hala 7 Haziran sonuçlarıdır. 1 Kasım sonuçlarıyla hareket edersek zaman su gibi geçiyor. Ülke seçim atmosferine giriyor.  Bu sonuçları unutmadık ve unutmayacağız. 



BIYIK: 7 HAZİRAN’I UNUTMAYACAĞIZ
Gebze Gazetesi:
Darıca’nın tüm mahallelerinde birinci oldunuz ve diğer partilerin kalelerini de aldınız. Darıca’nın sonuçlarını nasıl yorumlamak gerekir?
MUZAFFER BIYIK: Darıca’nın CHP kalesi olarak bilinen Yeni, Yalı ve Zincirlikluyu mahallerinde birincilik önemliydi. 7 Haziran’da bu üç mahallede de birinciydik ama  sadece 7  Piri Reiste HDP birinci olmuştu. İyi bir kampanya süreci olmuştu. Başarısızlık varsa genel Başkan’dan sandık müşahidine kadar etkisi vardır. Biz 7 Haziranda hep birbirimizle istişare yaptık. 7 Haziranı asla unutmayacağız. O günleri unutmamak lazım. Unutmaya da niyetimiz yok o bize çok büyük ders oldu. Bunun için 7 Haziran yazılı stickerlar bile hazırladık. 2 Kasımı da unutmayıp arada ki farkı görmek lazım. sayın vekilimizle iyi hizmet etmeye çalışacağız. 2019 ve 2023 bize çok yakın seçimler. Merkez mahallelerde 3 yerde birinci olduk. Daha önce geçemiyorduk. Bağlarbaşı 3 seçimdir birinci oluyoruz o üç mahallede hiç birinci olamamıştık. Başarı varsa herkesin payı vardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Üzerimize düşeni yaptıysak ne mutlu bizlere. 


AKBULUT: DİLOVASI’NI KAŞIMAYA ÇALIŞTILAR
Gebze Gazetesi: Dilovası oyunu en çok artıran (Yüzde 15) ilçe olarak birinci oldu. Bu başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?
OSMAN AKBULUT: Sahada şunu gördük ki bugüne kadar kardeşliğin, dostluğun, arkadaşlığın, samimiyetin ne olduğunu gördük. Hiç bir problem yaşamadan güzel bir kampanya yürüttük. Diğer Partileri de tek tek aradım. Dilovası’nı hep kaşımaya çalıştılar. Dilovası’na o kadar önem veriyorlardı ki HDP Genel başkanını getirdiler. Ama o sıcaklığı bulamadılar. Demirtaş en fazla 1500 kişiye konuştu. 15 bin dediler ama bu mümkün değil. Dilovası’nda bir kaç gün sonra bizde program yaptık onu görselerdi herhâlde 45 bin kişi derlerdi. Dilovası’nda kardeşlik ve dostluk adına güzel bir örnek sergiledik. Dilovası’nın nüfusu 50 bin olmasından dolayı en az 30 bini birbirini tanıyor. Bazen haberlerde olumsuz yazılar yazıyor ama kimse inanmıyor. Halk eğer inansaydı bunlar olmazdı. Bizler her partinin seçmeninden oy aldık. 7 Haziranda AK Partili olup ta oy vermeyenlerden oy aldık. HDP geçsin diyenlerde vardı onlardan oylarımızı geri aldık. HDP barajı aşsa da sorunu çözemediği görüldü. AK Parti’ye tekrar dönüş başladı. Dilovası’nda sorunsuz bir seçim atlattığımız için mutluyuz tabi ki. Diğer ilçe başkanlarımızla da görüştük. Aday adayı iken verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Aday olduktan sonra gereğinin yapılacağına inanıyorduk. Dilovası’ndan çıkan aday adayını desteklemeleri önemli. Biz genel merkeze giderken bile hep birlikte olduk. İstişarelerimizi yaptık, neden oyların düştüğünü hep konuştuk. Bizim için bizi temsil edecek oylarımız temsil edecek bir arkadaşımızın olması önemli. Aldığımız sonuçtan memnunum.

KILIÇ: ASIL BUNDAN SONRA BAŞLIYORUZ
Gebze Gazetesi: Çayırova en yüksek oy alan ilçelerden biri oldu. Çayırova’da ki seçim sonuçları için neler söylemek istersiniz?
ZAFER KILIÇ: AK Parti’de göreve başladığımızda 23 yaşındaydık. Gençlik kollarından geldik. AK Parti’nin Ellerinde büyüdük diyelim. AK Partide siyaset yapmayı seviyorum. Bunun en büyük nedeni kefeni koltuğunun altında bir Lideri ve karşısında dış mihraklar var. İlçelerde gerçek bir uyum var. Bu uyum sahaya yansıyor. Gebze’nin ayrı bir önemi var. Siyasi tecrübeleri daha çok Muzaffer ağabeyden alıyoruz. Bizim için ilçelerin Darıca, Dilovası diye önemi yok, biz birlikte güçlüyüz. Bir arada istersek her konuda bölgeye güzel hizmet alanları oluşuyor. 4 ilçe Başkanı biz inandık ve söz verdik. Herkes sahaya çıktı. Çok önemli bir seçim geçirdik. Kuruluşundan bugüne her seçimde başarılı sonuç aldığımız için 7 Haziran’ı kaldıramadım. Hep aklıma 7 Haziran geldi. 7 Haziran bizim için bir dersti. En hayırlısı buydu. 7 Haziran’da herkes ders çıkardı. Güzel atılımlar oldu ardından. Bütün Enerji sahaya yansıdı. Hep beraber çalıştık. Herkes bu işin sorumluluğunda güzel işler yaptı. Kocaeli’de 7.vekili Türkiye’de 317 vekili gönderdik. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var. İnsanlarda rahatlama var, gerginlik gitti. Her yerde istikrar önemli. Asıl bundan sonra işimiz var. 2019 da seçimler var zaman su gibi geçiyor. Görevimiz asıl şimdi  başlıyor. Güzel hizmetler getireceğiz inşallah amacımız bu. Çayırova’da çok yüksek oy aldık. Şevki başkanın emeği var. Belediye Başkanlarımızda çok iyi çalışıyor teşekkür ediyor. Bu anlamda o da çok önemli.






banner982
Anahtar Kelimeler
İnandık Ve Başardık!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku