banner1001
SAĞLIK:
‘'Kandıra pazarından alışveriş yaptı, kadın emeğine vurgu yaptı''

11 Haziran 2020 Perşembe 10:58

 Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra ilçesine gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde geleneksel olarak kurulan pazardan alışveriş yaptı. Pazarcı esnafının ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükakın, “Büyük bir emeğin halkımızla buluştuğu bir yerdeyiz. Burada kadınlarımız ön safta yer alıyor ve köylerdeki yetiştirdikleri ürünleri satıyorlar. Bugünü fırsat bilerek bu güzel insanlarımızı ziyaret ettik, ürettikleri ürünlerden satın alma fırsatı yakaladık. Evimizin bir kısım ihtiyaçlarını da Kandıra’mızdan karşılamış olduk. Duamız, her bir insanımızın evinde bereketinin ve huzuru olması içindir” açıklamasını yaptı.

 

“TARIMSAL ÜRETİMİN VE GIDA GÜVENCESİNİN GARANTÖRÜDÜR”

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez’in de yer aldığı birliktelikte, ilçe merkezinde yer alan pazarda köylerinden kalkarak pazara gelen ve emeklerini halkla buluşturan kadınlara özel olarak teşekkür eden Başkan Büyükakın, “Kadınlarımızın varlığı ve emeği yarınlarımızın teminatıdır. Bugün köylerindeki o toprakları emekleriyle insanımızın ihtiyaçlarına dönük ürünleri yetiştiren kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şunu da dile getirmeden yapamayacağım, bugün bir kez daha şahit olduk, kadınlarımız tarımsal üretimin ve gıda güvencesinin adeta garantörüdür” ifadelerini sarf etti.

 

ÜRÜNLERE YÜREĞİNİ VEREN KADINLARIMIZI GÖRDÜK”
Tarımda millileşme sürecini yakından takip ettiklerine dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Ata Tohumu Projesiyle yerel tohumların toplandığı, kayıt altına alındığını biliyoruz. Tohum Gen Bankası'nda yerli tohumlar da çoğaltılıyor. Biz de bu anlamda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Kentimizin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Kadınlarımızın tarımsal üretimde yer almasını da çok kıymetli buluyorum. Ülkemizin ve şehrimizin kadının ne kadar fedakâr olduğunu biliyoruz. Bugün bu pazarı dolduran, ürettiği tüm ürünlere tüm yüreğini veren kadınlarımızı gördük. Pazarcı esnaflarımızla birlikte bugün burada emeğini ortaya koyan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Acilin 'anne' şoförleri
Kocaeli'de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor....

Haberi Oku