Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi, 26 Ağustos 1071 tarihinde büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Malazgirt’te Bizans ordularına karşı kazandığı zaferdir. Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yapıldığı alanlar devletimiz tarafından milli park ilan edildi. Her yıl Sayın Cumhurbaşkanının katılımı ile devlet töreni düzenleniyor.

MUŞLULAR DERNEĞİ’NDEN BÜYÜK HİZMET

Gebze’den Malazgirt’e Kardeşlik Köprüsü ile ilgili ayrıntılı bilgi ve haberi, Kocaeli Muşlular Derneği’nin internet sitesinden alınabilir.

http://www.musdernegi.com/

1071’den 2071’e kültür, medeniyet ve zaferler tarihimizde Malazgirt’in önemi ve Malazgirt Meydan Muharebesi ile ilgili yapılan kültür çalışmaları hakkında, Kocaeli Muşlular Derneği Başkanı Kıyasettin Seçkin gazetemize açıklama yaparak herkesin Malazgirt’i ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Gebze ile Muş Malazgirt Belediyeleri arasında imzalanan kardeşlik köprüsünden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

İBRAHİM ÇİÇEK NE PAYLAŞTI?

Değerli arkadaşım, gönül insanı ve kültür adamı İbrahim Çiçek Bey’in sosyal medyada yaptığı paylaşımı sizlerin bilgisine sunuyor, bizimle ilgili duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İBRAHİM ÇİÇEK BEY’İN PAYLAŞIMI

Gebze ile Malazgirt arasında dün, Gönül Köprüsü resmen kuruldu.

Belediyelerin kardeşliği, kamuoyu huzurunda iki belediye başkanı tarafından onaylandı.

Bu konuda öncelikle Gebze Belediye Başkanımıza ve tüm meclis üyelerimize,

Ticaret Odası başkanımıza, bu teklifi ilgili makamlara götüren iki belediye arasındaki diyaloğu sağlayan bizler, komisyon olarak emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz.

Tabi bu işi bize öneren, bu işin gizli kahramanı, Gebze sevdalısı, tarih sevdalısı, Osman'ı aşığı, tarihi eserler sevdalısı, araştırmacı, Malazgirt'i gezip her metre karesinde çekimler yapan kardeşimiz, isminin de çok ön plana çıkması istemeyen kardeşimiz İSMAİL KAHRAMAN Bey’e de sonsuz teşekkür ederiz. Gönül köprümüz hayırlı olsun, kardeşliğimiz hayırlı olsun. Asıl kardeşliğin bundan sonra devam etmesi, MALAZGİRT Belediyesi’nin farklı bir zihniyetin eline geçmemesi, Malazgit halkı ve Gebze halkının aynı şekilde düşünmesi, aynı duyguları taşıması ümidi, özlemi ve duası ile tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ederiz.

İBRAHİM ÇİÇEK

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981