Kazak-Türk İş Forumu'nda 1.5 milyar ABD doları değerinde 18 belge imzalandı.

Türkiye ile Kazakistan Arasında Ticaret Gelişiyor

www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com olarak bizim de davet edildiğimiz Kazakistan-Türk İş Forumu, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Askar Mamin ve Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkan Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirildi.

Bu etkinlik, Kazakistan hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptığı çalışma ziyareti kapsamında gerçekleşti.

İş Forumu Zirvesi ile ilgili Kazakistan Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Bugün Türkiye, Kazakistan'da faaliyet gösteren yabancı şirket sayısı bakımından 2,400 ' den fazla şirket - Türkiye ' nin Türkiye ' nin katılımı ile 2,400 ' den fazla şirket.

2019 yılının ilk yarısında Türkiye, Kazakistan'ın bağımsızlık yılları boyunca 275 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Toplam 2018'de, Kazakistan'ın bağımsızlık yılları boyunca, Türk işi Cumhuriyet ekonomisine yaklaşık 4 milyar dolar yatırım yaptı.

Forumda yaklaşık 100 Kazakistan ve 500 resmi ve 500 Türk temsilcisi katıldı.

Konuşmasında Askar Mamin, Kazakistan ve Türkiye'nin yatırım iş birliğini artırmak için büyük bir potansiyele sahip olduğunu, iki ülkenin iş adamlarını aktif bir şekilde iş bağlantıları kurmaya ve karşılıklı faydalı projeler uygulamaya çağırıyor.

Konuşma sırası Fuat Oktay’a geldiğinde ise Oktay, bağımsızlık yılları ve bir pazar ekonomisine geçiş, Kazakistan'ın büyük başarılar elde etmeyi, istikrarlı ekonomik kalkınma ve olumlu bir yatırım ortamı ve Kazakistan Cumhuriyeti ile Türkiye arasında başarılı ve etkili bir ilişki olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte, tarım ve madencilik ve metalurji alanında iş birliği, ışık ve kimya endüstrisi, taşımacılık ve altyapı, mühendislik, sağlık, turizm, konut ve finansal gelişimi ile ilgili 18 belge Zirve boyunca toplam 1.5 milyar ABD doları kabul edildi.

Buna ek olarak, kazak delegasyonu temsilcileri sadece forumun oturum aralarında yeteneklerini sundu, aynı zamanda potansiyel ortakları ile 200'den fazla çalışma toplantısı ve görüşmeler gerçekleştirdi.

“Şirketimiz, Kazakistan hükümeti adına yatırım projelerinin uygulanması için umut ve şartları tartışıyor. Bugün Kazak yatırımcıları, Türk iş adamlarıyla birlikte, 1.6 milyar ABD Doları'ndan fazla para için 16 proje geliştiriyor. Türk tarafı temsilcileri ile ikili görüşmeler kapsamında, Kazak yatırım "Jsc Yönetim Kurulu Başkanı Baurzhan Sartbaev," 24/7 her konuda size yardımcı olmaya hazırız.”

Resmi olayların karşılıklı anlayış ve güven ruhu içinde gerçekleştirilen ve karşılıklı olduğuna dikkat etmeye değer.

Kazak-Türk Forumu organizatörler: Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı (Yatırım Komitesi, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği) , kazak yatırım şirketi ve Türkiye 'nin Dış Ekonomik İlişkileri Konseyi (deik).

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981