Giresun Tanıtım Günleri toplantısında konuşma yaparak belgesel film gösterimi gerçekleştirdik.
Gala gösterimi öncesi belgeselin çekim süreci ve neden Vatan Yahut Fındık adını verdiğimiz hakkında bilgi verip, fındığın kültür ve medeniyet tarihimizdeki yeri ve önemi ile vatan savunmasında, fındığın stratejik önemi ile ilgili yaptığımız araştırmayı açıkladık.


Vatan Yahut Fındık Belgeseli büyük bir ilgi ile izlendi. Giresun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş, federasyon adına şahsımıza plaket verdi. Bizde federasyon başkanı ve yönetimi ile gala gösterimini canlı yayınlayan Mavi Karadeniz TV yönetim kurulu başkanı Fuat Kuş’a kitaplarımızdan hediye ettik.

Giresun Tanıtım Günleri İle İlgili Basın Açıklaması


İstanbul Yenikapı’da düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Vatan Yahut Fındık Belgeseli’mizin de gala gösteriminin yapıldığı 13. Giresun Tanıtım Günleri ile ilgili Giresun Medya Platformu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum.

GİRESUN GÜNLERİ 13 YILIN HEM ZİYARETÇİ, HEMDE PROTOKOL REKORUNU KIRMIŞ OLDU


İstanbul Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilen 13. Giresun Günleri ile ilgili analiz ve değerlendirme yapan Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar; “Giresun Karadeniz'de her alanda öne çıkmaya çalışan bir şehir olarak ve toplumsal dayanışma ruhunu amaç edinen ‘’Giresun Kalite Tanıtım Günleri ’’ sloganı ile geleneksel ‘’Giresun Günleri’’ ile gelen bu tür tanıtım organizasyonlarını bir fırsat sayıyoruz ve değerlendirmeye çalışıyoruz.
Giresun Federasyonu organizasyonu ile yapılan 13. Giresun Günleri etkinliği Yenikapı etkinlik alanına son iki günde gelen ziyaretçiler ile beraber toplamda bir milyon beş yüz bin (1.500.000) civarında bir kitleye ev sahipliği yaptı.
Bu ziyaretçi katılımı ile protokol katılımına, bu etkinliği 13 yıldır izleyen biri olarak rekor bir oran diyebiliriz.
Bizler Giresun Medya Platformu ve yerel basın olarak Giresun Günleri etkinliği ile kültürel etkinliklere çok önem veriyoruz. Bizler binlere, yüzbinlere, milyonlara haber ulaştıran bir iletişim ağıyız. Bunun farkına varılması için Giresun Günleri gibi etkinliklerde fark edilebileceğini ve önemsendiğimizi çok iyi biliyoruz..
Bu tanıtım günlerinin ve diğer haberlerin ulaşacağı milyonlara da basın aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Giresun Medya Platformu gönüllü emekçileri olarak üzerimize düşen görevin yapıldığını düşünüyorum. Arkadaşlarımızla birlik olarak, paylaşımcı olarak Yenikapı Giresun Günleri’ni üyemiz olan yerel televizyonlar, internet gazeteleri ile sosyal medya ve gazetelerimizle gelenlere ve gelemeyenlere ulaştırdık.

 

PROTOKOL KOROSU SES GETİRDİ
 

Resmî açılış töreni sonrası yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından, Protokol Korosu Mustafa Küçük'ün söylediği ‘Giresun İçinde İki Sokak Arası’ türküsü ile gönüllere hitap ettiler.
Protokol korosunun fikir sahibi Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı Tülay Tahmaz, Federasyon Başkanı Muhterem Memiş 'e önerdiğini ve uyguladığını belirtti.

 

MEMLEKET RUHU HİSSEDİLDİ
 

Bu etkinlikte herkes, her kurum ve kuruluş, şehir için, şehrin tanıtımı, kalkınması ve daha da büyümesi için çalıştı. Dört gün boyunca tüm yürekler Giresun için attı. Bunun olumlu yansımalarını etkinlik sonrası ulusal basın, sosyal medya ve yerel basında çıkan olumlu haberler ile kendini gösterdi.
Memleket hasreti duyan insanların Giresun ve ilçelerinin kokusunu hissettiği, Giresun’un havasını soluduğu Tanıtım Günleri'ni tamamladıklarını belirten Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş "Bu etkinlik kapsamında Giresun’umuzu İstanbul'da kültürüyle, sanatıyla, STK’lar ile türküleriyle, yöresel yemekleriyle en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık, bu doğrultuda hemşerilerimize ‘’komşunu da al gel ‘’diyerek Yenikapı etkinlik alanını doldurmalarını sağladık’’,dedi.
Giresun Medya platformu olarak Tanıtım Günleri’nin eksikliklerinin, noksanlıklarının tespit edilerek giderilmesi ve bu hususlarda yeni önerilerin yapılmasına imkân sağlamak amacıyla dört gün boyunca Yenikapı Giresun Günleri’ne gelen ziyaretçiler ile ilgili çalışmamız oldu. Bu değerlendirmeler ve sonuçlar bizler için, federasyon için, sivil toplum kuruluşları için, hem de diğer resmi ve özel kurumlar için gelecekte yapılacak tanıtım günlerine daha net ışık tutacak, rehberlik edecektir.
Yenikapı tanıtım alanı yerleşik düzen ve tasarım anlamında takdir topladı. Ticari stantların azlığı, gezi alanlarının genişliği ziyaretçilerin dolaşmasına rahat imkan verdi.
Giresun Günlerine gelen ziyaretçiler huzur ve güven içinde etkinlik alanında dolaştılar.
Giresun Medya platformu olarak biz, Feshane'de 9 yıldır yapılan Giresun Günleri’ni takip ettik, binlerce haber yaptık ve hiçbir maddi menfaat karşılığı gözetmedik, Yenikapı'da 10.-11. - 12. ve 13. Giresun Günleri’nde de yapmadık.13 Yıldır bu organizasyonu takip ediyoruz.
Bizler gönüllü olarak yerel basın hizmetimizi elimizden geldiği kadar ifa ettik, binlerce fotoğraf ve yüzlerce haber yaparak okuyucularımıza ulaştırdık. 13. Giresun günleri Yenikapı’da yapıldı ve diğer illerin yaptığı organizasyonları izledik ve şuan görüyoruz ki Giresun'a büyük bir ilgi var. İstanbul’da ilk defa tanıtım günlerini başlatan Giresun sivil toplum kuruluşları birlik ve dayanışma içinde bu büyük organizasyonu gerçekleştirdi.
Yenikapı Giresun Günleri, Giresun'un turizm ve ekonomik gelişmesi açısından büyük bir kazanç. Bunun ötesinde, sosyal dayanışma ve kaynaşma açısından çok büyük fayda sağlayan dayanışma ağını iyice güçlendirdi.
Yenikapı Giresun Günleri Tanıtım Etkinliği, Giresunlu hemşerilerimizin dışında yüz binlerin buluştuğu ve ilçe tanıtım stantlarında doğal güzellikler, tarihi kültürel eserlerin tanıtımı, yöresel ürünler, tarımsal ürünler, özgün üretim ve bizi yansıtan sosyal, kültürel ve sanatsal ürünlerin görücüye çıktığı ve tanıtım anlamında ciddi adımlar atıldığı bir zemin oldu.
Giresun Tanıtım Günleri’ne katılan firmalar ve üreticiler sadece oraya götürdükleri ürünleri tanıtmak ve satmakla yetinmedi. Stantlarına gelen her insana, sonrasında da kendilerine ulaşabilecekleri broşür, katalog ya da hiç olmazsa kartvizitlerini sunarak hedeflerine ulaştılar.

 

İLÇE STANTLARI BU SENE GÜZEL HAZIRLANDILAR
 

Etkinlik alanında bulunan protokol çadırında Giresun ilçeleri ve Giresun Belediyesi ilk defa açtıkları stantlar ile ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, Belediye Halk oyunları ekibi etkinliğe kültürel renk kattı. Giresunspor bu sene stant açarak forma satışı yaptı. İlçeler arasında Bulancak, Keşap, Şebinkarahisar, Eynesil, Espiye stantları özenle hazırlanmış olup, Şebinkarahisar standı otantik tasarım izleri taşıyordu. Çamoluk standı bilimsel ve yöresel anlamda güzel bir hazırlık yapmış olup Alucra stant olarak Osmanlı ve Selçuklu mimari ev tasarımı ile dikkat çekti. Doğankent (Harşit) standı ekip olarak iyi bir hazırlık yapmış olup Harşit geçilmez sloganı ve folklörü ile ses getiren ilçe oldu.
Tirebolu standı kaymakamlık düzeyinde , Görele, Çanakçı Güce, Piraziz ve Yağlıdere ilçeleri de performans olarak misafirlerini güzel ağırladılar. Mavi Göl ve Kuzalan Şelalesi ile Karadeniz bölgesinin yıldızı olan Dereli’den çok iyi performans bekleniyordu ve Mavi Göl görsellerini hiç farkedemedik.
Merkez ilçeyi temsilen Batlama Derneği bir stant açarak katılım sağladı ve çok güzel bir hazırlık yapmışlar. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünü temsil edilen DKMP tahnit sergi açtı. Giresun Federasyonu standı protokol ve konukları ikramları ile ağırladı. Başarılı ve modern çizgilerle hazırlanan Giresun Federasyonu standı, en geniş ve ikramı bol olan stant olarak etkinliğin yükünü çekti sayılır. Mavi Karadeniz Televizyonu standı ile yan yana komşu olan Giresun Medya Platformu standı yine hiç boş durmadı. 10 kişilik medya ekibimiz haber ve fotoğrafları anında okuyucu ve takipçilerine duyurdu.

GÜVENLİĞE TAKDİR
 

Etkinliğin güvenliğini sağlayan İBB özel güvenlik kadrosu tam puan aldılar, takdiri hak ettiler
İBB Danışma standı ile güzel hizmet verdi.
Ayrıca saha ve çadırların temizliği anında giderildi ve görevliler görevini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

 

YÖRESEL ÜRÜNLER TALEP GÖRDÜ
 

Ceviz, pestil, köme ürünlerini satan Şebinkarahisar Saraçoğlu firması, Erol Turan ile Turan Fındık, ünlü pideci İbrahim usta ile meşhur Görele Dondurması ticari olarak Giresun Günlerinin marka isimleri oldular.
Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ortaklaşa lezzet çadırı açarak ikramlarda bulundular ve ziyaretçilerin ilacı oldular.
Ayrıca ilçe stantlarında yöresel ürünler ücretsiz dağıtılarak mutfak kültürü tanıtımına da katkı sağlamış oldular.
Fındık hiç bir zaman Giresun gündeminden düşmemiştir, hem Giresun günleri afişlerinde hem de açılan stantlarda fındık belgeseli ve kitaplar ziyaretçilere sunuldu.


SANATÇILAR İLGİ ODAĞI OLDU
 

Yöresel sanatçılar kendilerini göstermek ve tanıtmak maksadı ile program yaparken ziyaretçilere de keyifli anlar yaşattılar.
Sunucular görevini başarılı bir şekilde yaparken Musa Ada her zaman olduğu gibi tecrübesi ile resmî açılış programını sundu. Hacı Mehmet Uğur Bilgi, Engin Alış ve Erdal Avcı sunumları ile dikkat çekerken yöresel sanatçılar ile de uyum içinde çalıştılar.

 

ATATÜRK UNUTULMADI
 

10 Kasım tarihinde saat 9.05'de etkinlik alanında anma töreni düzenleyen Giresun Federasyonu yönetim kurulu rahmet, minnet ve saygı ile Ata'mızı hep birlikte andılar.

ORGANİZASYON TAKDİR TOPLADI

 

AjansSis firması sahibi Zafer Tahmaz ve ekibinin organizasyonu ile yapılan 13. Giresun günleri takdir toplayarak başarılı bir şekilde bitti.


14. GİRESUN GÜNLERİ DAHA FARKLI OLACAK
 

Böyle büyük bir organizasyonda en ufak bir olayın bile çıkmaması ve ziyaretçilerin huzur içinde dolaşması büyük bir kazanç, çok önemli bir hadisedir. Giresun insanının devletine, milletine, vatanına ve bayrağına bağlı olması dillere destandır ve ilelebet öyle olmaya devam edecektir.
Sonuç olarak bu organizasyonu hazırlamak için canla başla çalışan ve kısa zamanda başarılı bir organizasyon yapan başta Başkan Muhterem Memiş ve yönetim kurulu ile organizasyona emek veren kişi/kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Allah kısmet ederse “14. Giresun Günlerinde” buluşmak’' dileklerimizle selam ve sevgilerimle..

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934