banner1001
YAŞAM:
Soğukpınarlılar Şölen'de buluştu!

25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:29

 

*** Giresun Soğukpınarlılar 6.Geleneksel Otçu Göçü şenliğinde buluştu. Bin yıllık geleneği Soğukpınarlılar gurbette yaşattılar. 

 

Gebze’de yaşayan Giresun Soğukpınarlılar, Geleneksel Otçu Göçü Şenliği’nde buluştu. Bin yıllık geleneği yaşatan Soğukpınarlılar, Pazar günü Denizli Köyü’nde bulunan Düzmeşe Piknik alanında buluştu. Gebze Giresun Espiye İlçesi Soğukpınarlılar Derneği tarafından organize edilen şölene, Soğukpınarlılar büyük ilgi gösterdi. Halil Yaman Portakal’ın Başkanlığı’nı yaptığı derneğin etkinliği büyük ilgi gördü. Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Dikmen Mahalle Muhtarı Emin Şağar, Yavuz Selim Muhtarı Şükriye Kavran, çok sayıda davetli katıldı.

OTÇU GÖÇÜ YAŞATILDI

Sunuculuğunu Yahya Karaman’ın yaptığı ve Kanal 28 tarafından canlı yayınlanan şenliğe maddi ve manevi destek veren İşadamı ve Dernek Yöneticilerine Plaket ve onur belgesinin verildiği şenlikte, Giresun kültürünün vazgeçilmezi olan ve 1000 yıldır yaşatılan otçu göçü temsili olarak canlandırıldı. Piknik alanının girişinde toplanan Soğukpınar sakinleri el ele tutuşarak horon oynadılar. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Soğukpınar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal, Soğukpınarlı hemşerilerini bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, derneğin yaptığı çalışmaları anlattı. Dernek olarak, 1000 yıldır devam eden otçu göçü geleneğini gurbette de yaşatmanın haklı onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını vurgulayan Başkan Portakal, Gurbette yaşayan hemşerilerine hizmet etmek için maddi ve manevi her türlü fedakârlıklara hazır olduklarını sözlerine ekledi.

KAHRAMAN OTÇUGÖÇÜNÜ ANLATTI

 Gurbetteki hemşerileriyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir,  Beldeye yapılan çalışmaları anlattı. Soğukpınar’ın su sorunu kökünden çözecek proje için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Özdemir, hemşehrilerinden birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi. Devri Alem Program Yapımcısı İsmail Kahraman’da, Otçu Göçü’nü anlatarak Soğukpınar’ın tarihi bir öneme sahip belde olduğu belirterek, gurbette yaşayan hemşerilerini birlik ve beraberlik içinde bin yıllık gelenek ve göreneklerini yaşatmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Programda yöresel sanatçılar Ağasarlı Zehra, Hamit Çiçek, Olgun Aslan ve Ahmet Şahin de sahne aldı. (Selçuk Esmer GEÇAL)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
nur ak 6 yıl önce

çok güzel bir otugöcü

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku