banner1006
 Bizim gibi yaşı 60’ın üzerinde olan kuşak, darbelerle büyüdü. Bizim nesil, darbelerin ne kadar acımasız olduğunu bilir. İnsanımıza ve ülkemize verdiği zararı çok iyi bilen bir kuşak olarak, darbeler tarihinin canlı şahidiyiz.

Darbeler ve askeri müdahaleler olmasa, devlet ve millet olarak birlikte her alanda kalkınma seferberliği ilan edilseydi, bugün Türkiye çok güçlü ekonomisi olan, siyasi sorun yaşamayan bir ülke olurdu.

28 Şubat Darbesi ile ilgili birçok yazı kaleme aldım. Darbenin mağduru merhum Başbakan Erbakan ile belgesel söyleşi yaptım, ikisini sizlerle burada paylaşıyorum.

https://www.gazetegebze.com.tr/erbakan-hoca-ile-gazetecilik-anilarim-makale,1714.html

http://www.akcakocakulturplatformu.org/yazi/2237/erbakan-hoca-ile-gazetecilik-anilarim

Ağır Sanayi Hamlesi

28 Şubat Darbesi ve Erbakan’ın vefat yıl dönümünde, çok farklı bir konuyu gündeme getirdim. Merhum Erbakan ile vefatından önce yaptığımız belgesel söyleşide, 1974’te Ecevit ile kurulan hükümette başbakan yardımcısı olan Erbakan, ağır sanayi ve Türkiye’nin birçok iline attığı fabrika temelleri ile gündeme geliyordu.

Bu faaliyetler, dönemin Sanayi Bakanı Oğuzhan Asiltürk tarafından 1977 yılında 623 sayfalık büyük boy kitap haline getirilmiş ve basılmıştı.

Yaptığımız araştırmalarda, acı bir olaya daha şahitlik yaptık. Daha sonra göreve gelen Sanayi Bakanlığı, ağır sanayi kitabının basımı ile ilgili soruşturma açmış ve kitapları imha ederek hurda haline getirip SEKA’ya göndermiş.

İmha edilmekten kurtulan ağır sanayi kitabına, dönemin Sanayi Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün oğlu aracılığı ile ulaştım ve kitaptan bir adet PDF olarak temin edip, İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi İKTAV Kütüphanemize www.iktav.com  kazandırdık.

Büyükşehir Başkanı’ndan Sanayi Tarihi Müzesi Açıklaması

28 Şubat Darbesi ve Erbakan’ın vefat yıl dönümü olan 28 Şubat 2021 tarihinde, sosyal medya hesabımdan Erbakan Hoca’nın ağır sanayi hamlesi kitabı ile ilgili yazı ve görsel paylaştım.

Sosyal medya ve Gebze Gazetesi üzerinden, ‘Yılın gazetecilik olayı’ başlığı ile yaptığım bu bilgi notunu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a da gönderip, Kocaeli’ye Sanayi Tarihi Müzesi kurulması önerisinde bulundum. Tahir Bey, SEKA Müzesi’nin bir bölümünde Sanayi Tarihi Müzesi’nin kurulabileceği müjdesini verdi.

Keşke, sanayi tarihi ve Erbakan’ın ağır sanayi hamlesi hayali ile ilgili Kocaelili Sanayi Bakanları Nihat Ergün ve Fikri Işık çalışma yaparak, bir şeyler yapsalardı.

Her iki bakanı yakından tanıyan birisi olarak, bakan olduğu dönemlerde kendileri ile birçok görüşmeler yaptık, öneri ve eleştirilerde bulunduk…

Dikkate almadılar…

Makam ve mevkiler gelip geçici….

Biz 44 yıl sonra Erbakan’ın, Ağır Sanayi Hamlesi kitabına ulaştık ve gündeme getirdik. Sosyal medyadan yaptığım paylaşım birlikte okuyalım.

***

Yılın Gazetecilik ve Belgeselcilik Olayı

28 Şubat Darbesi ve Erbakan Hoca’nın vefat yıl dönümünde, Erbakan Hoca ile ağır sanayi üzerine yaptığımız belgesel söyleşiyi ilk kez açıklıyoruz.

Araştırmacı gazeteci ve Devri Alem Belgesel TV Programı www.devrialem.tv  olarak milli görüş lideri merhum Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile vefatından kısa bir süre önce Ankara Balgat’taki evinde belgesel söyleşi yaptık.

2 saate yakın süren belgesel söyleşide çok önemli açıklamalar yapan Merhum Erbakan, Ağır Sanayi Hamlesi ile ilgili özel bilgiler verdi.

Erbakan Hoca’nın 1977 yılında başbakan yardımcısı olarak başlattığı, Türkiye’nin Kalkınmasında Ağır Sanayi Hamlesi ile ilgili Devri Alem Belgesel kameralarına çok önemli bilgiler verdi.

Sanayi Bakanlığı tarafından, 44 yıl önce 1977 yılında hazırlanıp basılan 621 sayfalık Ağır Sanayi Kitabında dönemin Sanayi Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün verdiği bilgilerde yer alıyor.

Türkiye sanayi tarihine ışık tutan Ağır Sanayi Kitabını, İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi İKTAV www.iktav.com kütüphanemizde, sanayi tarihi araştırmacılarının hizmetine açmış bulunmaktayız.

***

İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanemize Ziyaretler Devam Ediyor

46 yıllık gazetecilik ve belgeselcilik hayatım boyunca, ürettiğimiz eserler ve edindiğimiz kaynakların toplandığı İlim Kültür ve Tarih Araştırmaları Merkezi Kütüphanemize ziyaretler devam ediyor.

AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay Önder Hanım ile Koşu Kavak Tur’un destekleri ile Balkanlar’da belgesel çekerken tanışmış ve Devri Alem Belgesel Programımıza rehberlik ve tercümanlık yapmış katkı sunmuştu.

İKTAV Araştırma Merkezi www.iktav.com Kütüphanemize AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şenay Önder tarafından yapılan ziyaret ile ilgili Gebze Gazetesi’nde yayınlanan haberi sizlerle paylaşıyorum.

AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı olan Şenay Hanım daha önce çalıştığı Koşu Kavak Tur’la, yurtdışı belgesel çekimlerinde Devri Alem Belgesel Programı’mıza  www.devrialem.tv

Rehberlik de yapmıştı. Kültür insanı Şenay Önder Hanım’a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şenay Hanım ile Gebze ve Kocaeli’de tarih ve kültür turizminin nasıl gelişeceği üzerinde de görüş alışverişinde bulunduk.

***

Gebze Gazetesi’nde Yayınlanan Haber

Ak Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Şenay Önder İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanemizi ziyaret ederek; Kocaeli kitapları, Kocaeli Basın Tarihi ve Gazete Manşetleri ile Deprem Gerçeği Sergisi’ni gezerek, kütüphanemiz ve Gebze Gazetesi kurucusu ile Devri Alem Belgesel Program Yönetmeni İsmail Kahraman’dan bilgi aldı.

Depremin Canlı şahidi

Şenay Önder, 17 Ağustos Marmara Depremini Gebze’de yaşadıklarını, deprem gecesi yerin altından gelen korkunç sesler ve sarsıntıyı hiç unutamadığını, deprem olmaya başladığında binayı terk edip, güvenli alanlarda toplanmaya başladıklarını açıkladı.

Depremden sonra yaşananlar, İstanbul’un hemen yanı başındaki Gebze’den devlet   yetkililerinin günlerce haber alamadığını açıklayan Önder, bugün devlet ve hükümetin depremler başta olmak üzere doğal afetlere anında müdahale ettiğini söyledi.

İKTAV Kütüphanesi hakkında bilgi verdik

Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nün olurların ile kurulan, Kocaeli bölgesinin ilk özel araştırma kütüphanesi özelliğindeki İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi  www.iktav.com kütüphanesindeki  kitaplar ve belgesel arşivleri ile ilgili Şenay Önder’e bilgi veren kütüphane ve Gebze Gazetesi kurucusu İsmail Kahraman, kütüphanedeki kaynak, eser, arşiv ve belgelerin tarih ve kültür araştırmacıları ile akademisyenlere açık olduğunu, kütüphanenin  vakıf  haline getirildiğini sözlerine ekledi.

İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanesi ile ilgili TRT tarafından daha önce yapılan haberi sizlerle paylaşıyoruz.

https://m.youtube.com/watch?v=ubjZhwRe_Go

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934