banner1001
 Öyle herkes anne olamaz.!
Anne olmak;
Bir kolun bir evladına uzanırken, diğer kolun öbür evladına sarılması, bir ayağın bir evladına koşarken, diğer ayağın öbür evladının yanında kalmasıdır.
Parça parça evlatlarına dağılan bir bedenin, tek yürekte toplanmasıdır tüm sancıların.
Anne olmak;
Öyle herkese nasip olmaz, yani çocuğu olan her kadın anne sayılmaz.
Anne olmak fedakarlık ister, sorumluluk ister, yeri gelir hem anne hem baba olur kadın dediğin, işte onlar gerçek annedir.
Bir kartal gibi pençeleriyle korur bazen, bir gül hassesiyetinde sevgiyle dokunur severken.
Anne kalbi merhametli olmalı, duyarlı olmalı, onlar aç iken tok olmaz anne, onlar üşürken ısınmaz, onlar uyanıkken uyumaz.
Büyütür okutur, evlendirir ama annenin görevi bitmez. Evladı nöbetteyse nöbet tutar anne, sınavdaysa sınava girer adeta, evladı aşıksa anne de aşık olur sanki onunla, derdi kederi anneye düşer.
Anne olmak ruha dokunan ne güzel kelimedir "Anne" vefa içerir, fedakarlık içerir, merhamet içerir, sevgi içerir, söyleyeni mest, duyana ne güzel mertebedir.
Anne duadır avuç içlerinden semaya yükselen, evladını bir kalkan gibi duasıyla koruyan.
Her gün her gece uzaklardaki evlatlarının sağlıklı olduğu için şükreden, özlemlerini aynı gökyüzünü paylaştığını düşünerek hafifleten.
Anne özdür, dünyaya gelmemize sebep olan. Anne en güzel sözdür, güven veren ve her gün telefonun diğer ucunda duymak isteyeceğimiz ve söylediğimizde bizi mutlu eden.
Rabbim herkese evlat versin değil, Rabbim herkese ANNE olmayı nasip etsin.
Amin.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934