banner1006
  Kredi borcu devam eden evin satılması ve alıcının da konut kredisi kullanması durumunda, bankalar arası bir yazışma ile satış işlemi yapılabiliyor. Ayrıca mevcut kredi borçlusu olan banka ile yeni kredi kullanılacak banka, aynı ise bu süreç daha kısa sürede tamamlanıyor. Süreç yaklaşık olarak şu şekilde ilerliyor: 
 
  Alıcının kredi başvurusunun onaylanması durumunda, eve ekspertiz gönderiliyor ve gelen raporda evin hangi bankadan ipotekli olduğu belirtiliyor.
 
  Kredi başvurusunda bulunulan banka şubesi, kredi borçlusu olunan bankanın şubesinden, kredi borcunun kapatılması durumunda ipotek kaldırma yazısının verilmesi ve güncel kredi kapama tutarının belirtildiği, resmi bir yazı talep ediyor. İlgili şube, yazıyı gönderdikten sonra tapuda satış işlemi yapılıyor ve yeni kredi kullanılan bankanın tapu üzerine ikinci derece ipoteği konuluyor.
 
  Tapu satış yapıldığına dair belgeler, kredi kullanılacak bankaya geldikten sonra kredi açılışı yapılıyor. Açılan kredi tutarının tamamı, kredi kullanan kişiye verilmek yerine mevcut kredi borçlusu olunan bankaya, borç tutarı kadar gönderiliyor ve kalan tutar kredi kullanan kişiye ödeniyor.
 
  Kredinin kapatılmasına istinaden, ipotek kaldırma yazısı ilgili şubeden alınıyor.
Alınan ipotek kaldırma yazısı tapuya veriliyor ve eski bankanın ipoteği kaldırılarak, yeni bankanın ikinci derece olan ipoteği birinci derece oluyor.
 
  Görüldüğü üzere aslında satıcı veya alıcı için normal ev satışında çok farklı işlemler yapılmıyor. Yapılan ek işlemlerin neredeyse tamamı, bankalar tarafından yapılıyor.

Haftaya görüşmek üzere esen kalın..


GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Betül Demir 5 yıl önce

Gebze bölgesinde emlakla ilgili teksiniz kaliteli ve güvenilir isimsiniz yasemin hanım başarılarınızın ve yazılarınızın devamını diliyorum.

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934