banner1006
EKONOMİ:
KO-MEK'ten büyük istihdam  seferberliğine destek

12 Nisan 2017 Çarşamba 11:29

 

KO-MEK’ten büyük istihdam

seferberliğine destek

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde; Kocaeli’nde çalışma hayatında yer almak isteyen girişimcilerin niteliklerini artırmak, istihdama yönelik eğitimler vererek, belge almalarını sağlamak için başlatılan eğitimler devam ediyor.

 

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Yeni bir iş fikri olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, KO-MEK Kurs Merkezlerinde 10 Nisan itibariyle başlayan eğitimler için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına KO-MEK eğitim sorumlusu Nesrin Yücel Birinci, KOSGEB eğitim sorumlusu İrfan Sulu ve İŞKUR eğitim sorumlusu Fatma Taş katıldı. Yaklaşık 200 girişimci adayının da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında eğitimler hakkında bilgi verildi. Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantıda girişimci adayları proje hakkında daha detaylı bilgi almak için proje ekibine sorular sordu.

 

TOPLAMDA 1000 KİŞİYE KENDİ İŞİNİ KURMA FIRSATI

Şimdiye kadar toplamda 587 girişimci adayının eğitim aldığı kurslarda nisan ve mayıs ayında 400 kursiyere daha uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Yeni kurslar ile birlikte İŞKUR, KOSGEB, KO-MEK ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile yılsonuna kadar toplamda 1000 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Kurslar ilk etapta nisan ayında Körfez Tütünçiftlik Kurs Merkezi, Yarımca, Mimar Sinan, Leyla Atakan ve Köseköy Kurs Merkezlerinde başlayacak. Toplamda 32 saat sürecek eğitimler sonucunda iş fikri olupta kendi işini kurmak isteyen girişimciler KOSGEB’e başvurarak kabul kurulunun onayı ile hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanabilecek. Projeleri kabul gören girişimcilerin destekleneceği hibe desteği projesinde yeni ve özgün fikirlerin kabul kuruluna sunulması desteğin alınabilmesi için oldukça önemli.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku