Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili tüm esas ve usuller 27075 sayılı ‘’Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği’’ ile belirlenmiş olup bu yönetmelik kapsamında Yeni Bina ve Mevcut Bina olmak üzere iki sınıfa ayrılmıştır.

Yeni Bina

1 Ocak 2011’den sonra yapı ruhsatı başvurusunu yapmış ya da ruhsatı almış binalara ‘’Yeni Bina’’ denir.

Mevcut (Eski) Bina

1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı alınmış, yapımı devam eden veya yapımı tamamlanan binaya ‘’Mevcut Bina’’ denir.

1 Ocak 2020’den sonra binaların bağımsız bölümlerine ilişkin alım, satım, kiralama ve abonelikler ile ilgili işlemlerde enerji kimlik belgesi şartı aranacak ve alındığı tarihten itibaren 10 yıl geçerlilik süresi olacaktır.

Gerek satış, gerek kiralama aşamasında mal sahibinin bu kimliğin bir nüshasını alıcıya yada kiracıya vermesi gerekecektir.

Peki nedir bu Enerji Kimlik Belgesi?

Yapılarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması amacıyla yapılarda asgari olarak enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma, soğutma, aydınlatma, havalandırma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri gösteren belgeye “Enerji Kimlik Belgesi” denir.

Gelecek haftaya  yeni yazımızla görüşünceye dek hoşça kalın..

Soru görüş ve önerileriniz için;

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ramazan Yıldırım 4 yıl önce

Yasemin hanım sizi canı gönülden tebrik ediyorum emeklerinize sağlık bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığıniz icin teşekkür ederiz. Yazılarınızın devamini dilerim

banner376

banner375

banner377

banner981