Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya Meclisi üyeleri ile tarih, kültür diyarı, bir çok devlet adamının yetiştiği kayısının başkenti Malatya ve ilçelerinde belgesel tadında kültür gezileri yapıyoruz.

Malatya ile ilgili 13 yıl önce çektiğim, halen bir çok TV kanalında yayınlanan Malatya Belgeseli’mizi sizlerle paylaşıyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=AA-zyyF6L90

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, Kemal Deniz önderliğinde gerçekleşen toplantıda Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve diğer ilçe belediye başkanları Küresel Gazeteciler Konseyi üyelerine yakın ilgi gösterip, il ve ilçelerini tanıtmaya çalıştı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim konsey hakkında bilgi verip, konseyin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın imzası ile uluslararası çalışma yapmak üzere kurulduğunu açıkladı.

GAZETECİLER ARAPGİR’DE

Arapgir Belediye Başkanı üzüm ve reyhanı tanıtırken Malatya Belediye Başkanı, Malatya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişini biz gazetecilerle paylaştı. Yeşilyurt Belediye Başkanı bizleri kiraz festivaline davet etti. Eski Malatya olarak bilinen Battalgazi ilçesindeki tarihi ve kültürel eserler Malatya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişini yansıtıyor.

Malatya’da İlim, Kültür, Tarih Araştırmaları Merkezi İKTAV Belgesel Yayıncılık www.iktav.com olarak kayısının İpek Yolu ile Türkistan, Doğu Türkistan Turfan şehrinden Malatya’ya nasıl geldiğini araştırıp belgeselleştirmeye çalışıyorum.

Malatya’ya son olarak Özal Dönemi’nin önemli adamlarından Metin Emiroğlu’nun daveti ile gelip, Metin Bey tarafından Arapgir’de kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Fatihleri olan, erken dönem Türk Beylikleri arasında yer alan, 1301 yılında Ordu Mesudiye’de kurulan Hacıemiroğulları Beyliği Müzesi’nin www.devrialem.tv olarak belgesel çekimini yapmıştım.

https://youtu.be/A_qL33TEjys

TARİHÇİ ALİ DUMAN VEFAT ETTİ

Kendisini köy, kasaba ve şehirlerine adayan güzel ve vefalı insanlar vardır. Onları kimse anlamasa da, onlara değer verilmeyip yok sayılsa da onlar, eser ve hizmetleri ile yaşayacak.

Onlardan birisi İstanbul Şile Değirmençayırı Köyü’nde oturan Ali Duman. Ayaklı tarih, sözlü tarih araştırmacısı, gece gündüz kitap okuyan bilgilerini paylaşan Ali Duman ile son olarak 6 ay önce görüşmüş, bölge tarihini konuşmuştuk. Mert, açık sözlü bir bilge insandı.

Ali Duman’ın vefat haberini uzaklardan, Malatya’dan aldım. Kendisine uzaklardan, Malatya’dan rahmet niyaz ediyorum. www.gebzegazetesi.com olarak Ali Duman ile ilgili haberi sizlerle paylaşıyor, Ali Duman başta olmak üzere kendilerini şehirlerine adayan ebediyete intikal edenlerin ruhları İçin Fatiha okumaya davet ediyorum, El Fatiha..

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981