banner1024
Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve www.gazetegebze.com tr ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde 26 Mart 2023 tarlhin de yayınlanan makalemiz
Gazetemizin kuruluş yıl dönümü dolayısı İle bugün sizlere gazetemizin 40 yıla yaklaşan arşivini kamuoyu İle paylaştığımızı bildirmek üzere kaleme aldığım yazıyı paylaşmak istiyorum. Bugün tarihler 25 Mart 2023 gazetemizin kuruluşu üzerinden onlarca yıl geçti. Her 25 Mart tarihi beni duygulandırır ve heyecanlanırım. Geçmiş yıllar belgesel sinema şeridi gibi gözlerimin önünden geçer ve geçmişi hatırlarım. 25 Mart 1985’ten günümüze göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçen tarih, kültür ve hizmet dolu onlarca yıl…
Araştırmacı gazeteci ve Devri alem belgesel program yapımcısı ve yönetmeni olarak ulusal ve bölgesel tv kanallarında en çok belgesel programı yayınlanan gazeteci olmamıza rağmen Gebze’den hiç kopmadım.
Gazete sayfaları ile geride kalan gazetecilik yıllarımız , ve hergün bir birinden önemli haber yazı makele belgesel ve tv programları ile tarihe not düşülüp, zamana noterlik yapılan koca bir ömür… Basın yayın ve medya tarihine adanmış yarım asırlık koca bir hayat..
Kendisiyle büyüdüğümüz, doya doya yaşadığımız Gebze… Sadece Gebze değil elbette. Türkiye ve dünyayı da adım adım dolaşarak çektiğimiz Devr-i Alem belgesel televizyon programlarının fotoğraf kareleri ve araştırma yazıları ile Türk-İslam kültür ve medeniyet coğrafyamıza manşet manşet, sütun sütun hizmet ettiğimiz www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv arşivlerimizin yer aldığı İLİM KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI MERKEZİ www.iktav.com KÜTÜPHANEMİZ KÜLTÜR VE MEDENİYET TARİHİMİZİN HİZMETİNDE.
Her yıl 25 Mart geldiğinde heyecanlanırım Gebze gazetesinin kuruluş günü hatırına gelir o günleri bir kez daha hatırlar anılarımı tazelerim Gebze gazetesinin 25 Mart 1985 de kuruluş tarihi üzerinden 39 yıl geçmiş 39 yıl önce 25 yaşında bir genç olarak Gebze’de gazete kurma kararı verdiğimde ilk gazetecilik dersini rahmetli babam Mustafa Kahraman’dan almıştım babamın gazetecilik ile ilgili vasiyet ve nasihatini hiç unutmuyor ve sürekli hatırlıyorum. Bugün 25 Mart 2023 Gazetemizin kuruluşunun 39 yılında bana hiç unutamayacağım gazetecilik vasiyet ve nasihatini veren merhum babamı rahmet ve minnetle anarken Gebze gazetesinin kuruluş hikâyesini bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.
GAZETECİLİK MESLEĞİNE NE ZAMAN BAŞLADIM
Gazetecilik mesleğinde ilk kez kalemi elime 1975 yılında Trabzon'da okurken almış, Ufuk Gazetesi’nde Trabzon tarihi ile ilgili deneme yazmış, hafta sonları haftalık Ufuk Gazetesi satarak harçlığımı çıkarmıştım. Vatani görevimi yaparken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın İstanbul Çubukludaki Seyir Hidrografi Dairesi Başkanlığı Basın Merkezinde görevliyken ulusal basınla tanışıp, denizcilik tarihi ile ilgili yazılar yazmıştım.
GEBZE’DE GAZETECİLİĞİE 1982’DE BAŞLADIM
1982 yılında Gebze'ye yerleşip TRT ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere birçok basın yayın kuruluşunun temsilcilik ve muhabirliğini yapıp, Uyanış Gazetesi’nde makale yazmaya başladım. 1985 yılında Gebze Gazetesi'ni kurup, İzmit Hürsöz Gazetesi'nde bastırmaya başladım. 1987 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldım. Merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Basın Birliği'ne üye oldum. 1987 yılında Gebze'de gazete matbaa tesislerini kurarak çalışmaya devam ettim. 1989 yılında merkezi İstanbul'da olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne üye oldum. 1990 yılında merhum Turgut Özal'ın elinden Anadolu Basını birincilik ödülü aldım, Gebze Gazetesi’ni günlük yayınlamaya başladım. TRT ve özel TV’lerde programlar hazırlamaya başladım.
GEBZE FM RADYOSUNU KURDUM
1993 yılında Gebze'nin ilk özel radyosu Gebze FM’i kurdum. 1993 yılında gazeteci ve belgeselci olarak yurtdışına çıkmaya başladım. Bu güne kadar birçok dünya ülkesinde belgesel çekip, araştırma yaptım. 1995 yılında bir gurup arkadaşla Anadolu Yayıncılar Birliği’ni kurdum, 1997 yılında Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucuları arasında yer aldım. 1998 Yılında Devri Alem Belgesel TV programları çekerek, Meltem TV, TV 5, Bengütürk TV ve TGRT Belgesel TV kanalı başta olmak üzere ulusal ve bölgesel TV kanallarında 80’e yakın ülkede çektiğim belgeseli hazırlayıp, sunmaya devam ediyorum.



banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981