banner1006
Kocaeli Bölgesi her bakımdan çok önemli bir ilimiz. Ancak Kocaeli ekonomi, sanayi, bilim, teknoloji ve bulunduğu coğrafi konum itibariyle hak ettiği yerde değil. Kocaeli bölgesi kurum, kuruluş ve siyasi güç itibariyle birçok ilin üstünde. Kocaeli bölgesindeki kurum ve kuruluşların birlik, beraberlik içerisinde hareket etmemeleri yüzünden sinerji oluşturulamıyor. Gebze Teknik Üniversitesi bir yılını doldurmasına rağmen çok önemli hizmetlere imza atan, deyim yerinde ise bölgemizde bir teknik üniversite olduğunu öncelikle Kocaeli bölgesine gösteren bir kurumumuz. Genç ve dinamik rektörü Kocaeli ve Gebze bölgesi ile bütünleşmek için adeta seferberlik düzenlemiş durumda. Özellikle üniversite-sanayi iş birliğini gerçekleştirmek için çok önemli çalışmalar yapıyor. 
Rektörü Sayın Haluk Görgün bey, Kocaeli bölgesindeki Organize Sanayi Bölgesi Müdürleri ile yaptığı toplantıyı yakından takip ettim. Geçtiğimiz hafta gazetemizde organize edilen Gebze Gazetesi söyleşi programında yaptığı çalışmaları bizzat kendisinden dinledim. Göreve başladığı günden itibaren Teknik Üniversitedeki değişim ve dönüşümü gözlemlemeye çalışıyorum. Çok ciddi başarılı organizasyonlar yapılıyor. 
KURUMLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Bir söz var, “Başka Türkiye yok. Türkiye hepimizin. Başka Kocaeli yok” Gebze ve Kocaeli bölgesi bir bütün olarak ortak çalışmalar yapmalı. İzmit lobisinin az olsun benim olsun düşüncesini yıkmalı, hepimiz Kocaeli’liyiz mantığı ile ilimizdeki kurum ve kuruluşlar bir araya gelmelidir. Gebze Teknik Üniversite’nden örnek alarak ortak çalışma ve projeler yürütmelidir. 
KOCAELİ SANAYİ ODASI NEREDE?
Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarihi bir asırdan fazla. Türk Sanayisinin kuruluşu 200 yıl önce Kocaeli bölgesinde gerçekleşmişti. Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi müdürler toplantısında Bilim, Teknoloji Sanayi İl Müdürü ve Çevre İl Müdürü’de hazır olmasına rağmen gözüm Kocaeli Sanayi Odası Başkanı’nı aradı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı bu toplantıda yoktu. Neden bu tür toplantılara Kocaeli Sanayi Odası ilgisiz ve duyarsız kalıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na sahip bir ilin Kocaeli Sanayi Odası Başkanı olmak çok büyük bir prestij, çok büyük bir güç. Gerek Nihat bey, gerekse Sayın Fikri Işık döneminde Kocaeli Sanayi Odası çok büyük uluslararası etkinlikler düzenleyebilir, önemli çalışmalar yapabilirdi. Ama hiç birini yapmadı. G20 zirvesinde bile Kocaeli Sanayi Odası yoktu. Bu konuda Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Sayın Ayhan Zeytinoğlu’ndan bir açıklama bekliyorum. Kocaeli Sanayi Odası nerede, ne yapıyor ve ne yapmayı planlıyor. 
SANAYİ TEMSİLCİLERİ İLE GTÜ’DE TOPLANTI
Gebze Teknik Üniversitesi’nde Rektör beyin daveti üzerine bir araya gelen ve önemli konuların görüşüldüğü toplantı oldukça faydalı geçti. Yakından takip etme fırsatı bulduğum toplantının detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum.  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli’de bulunan 13 Sanayi Bölgesi Müdürü’nü rektörlük binasında ağırladı. Her fırsatta Gebze ile temas halinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi, sanayi ile de önemli işbirlikleri yapıyor. GTÜ-Sanayi işbirliği ile hayata geçirilecek projeler için çalışan Prof. Dr. Haluk Görgün, sanayi bölgesi müdürleri ile gerçekleştirdiği toplantı sonunda yaptığı açıklamada; “Sanayi ile işbirliği önemli” dedi.
“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”
Gazetemize değerlendirmede bulunan Görgün; “Üniversitemizde bölgemizde bulunan tüm OSB’lerin müdürleri ile birlikte olduk. Değerlendirme toplantısı yaptık. Üniversitemizi, üniversitemizin değerlerini, iş birliği konusunda ki açıklığımızı ve bundan sonra üniversite sanayi işbirliği konusunda yeni metotlar geliştirdik. Bununla birlikte yaptığımız projeleri biz müdürlerimiz ile paylaştık. Bugün ki toplantı çok verimli oldu. Üniversitemiz birçok artısını dile getirirken Organize Sanayi Bölgeleri’nin içerisinde olmayı diliyoruz. Olumlu sonuçlarını hep birlikte zaman içinde göreceğiz” dedi.
DÜNDEN YARINA GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gebze Teknik Üniversitesi eski adıyla GYTE önemli kurumlarımızdan birisi. 40 yıldır gazetecilik yapan birisi olarak GYTE’nin kuruluş yıllarını dün gibi hatırlıyorum. Deprem şehidi merhum milletvekili Alaettin Kurt’un özel çabaları GYTE’nin kuruluş konusunun resmi gazetede yayınlanması. Kaymakamlık karşısındaki bir İş hanının küçük bürosunda kurulan kurucu rektörlük ofisi ve ilk rektör Prof. Dr. Hikmet Üçışık’ın açıklamaları sanki dün gibi gözümün önünden canlanıyor.  Sonra GYTE’nin Fatih Devlet hastanesi yanındaki ek hizmet binası, Çayırova’da merhum Erbakan’ın Başbakanlığı döneminde temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Et Balık Kurumu binasının GYTE’ye tahsis edilmesi,  Muallimköy bölgesinde binlerce dönüm yerin GYTE alanı olarak tahsisi.  Rektör Prof Dr. Merhum Ahmet Ayhan’ın Gebze ve Kocaeli ile bütünleşme çabaları ve sonraki rektörler.  Sanki dün gibi gelip geçti. 
Gazetemizin her hafta düzenlediği röportaj programı kapsamında bu hafta Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün beyi ağırlardık. Kendisiyle göreve başlamasının birinci yıl dönümünde uzun bir söyleşi gerçekleştirdik. GYTE’nin kurulması, ardından Gebze Teknik Üniversitesi’ne dönüştürülmesi, GTÜ’nün hedefleri ve Prof. Dr. Sayın Haluk Görgün beyin bir yıl içerisinde yaptığı hizmetler… 
Gebze, her bakımdan dünyanın önemli noktalarından bir tanesi. TÜBİTAK, TÜSSİDE, TSE gibi kurumları içerisinde barındıran Gebze geçtiğimiz yıl Gebze Teknik Üniversitesi’ni de devreye sokarak adından söz ettirmişti. Hayata geçirilen Bilişim Vadisi ile birlikte bölgemiz sanayi, teknoloji ve eğitim şehri olma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Bölgemiz adına atılan bu hamleler Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Artık dünya bilişim ve teknoloji ile yönetiliyor. Biz de Türkiye olarak teknoloji de kendi markamızı hayata geçirmeli ve dünya pazarında bu yönde etkinliğimizi göstermeliyiz. Bunun için Gebze’de Kurulu bulunan bu kurumlara büyük görevler düşüyor.
PROF. DR. GÖRGÜN: “BİLGİ KENTİ OLMALIYIZ”
Gebze Teknik Üniversitesi – Sanayi – TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi iş birliğinde önemli projelerin hayata geçirilebileceğine inanıyorum. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün ile yaptığımız söyleşi de bu noktaya dikkat çekmek istedim. Kendisi Üniversite – Sanayi iş birliğini oldukça önemsiyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde bizimde davetli olarak katıldığımız bir programda Gebze Teknik Üniversitesi, 13 tane Organize Sanayi Bölgesi Müdürü’nü ağırladı. Bu noktada bizlere açıklama yapan Rektör Görgün, sanayi kenti Gebze’nin GTÜ, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi, TSE gibi kurumlarla bilgi kenti olmasının gerektiğini belirten Rektör Görgün, iyi bir koordinasyonla 2023 hedeflerine bu şekilde varılabileceğini söyledi.
MÜTHİŞ BİR BİLGİ GÜCÜ VAR
Görgün yaptığı açıklamada; “Kendime misyon olarak edindim. GTÜ, TÜBİTAK MAM, TSE, 3 Teknopark, 9 OSB, 37 Ar-Ge Merkezi, çevresinde Sabancı Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Piri Reis, Kocaeli Üniversitesi var ve Bilişim Vadisi kuruluyor. Müthiş bir alt yapı ve bilgi gücü var. 2023 hedeflerini yapacak her şey var eksik olan koordinasyon. ABD'de özel bir Silikon Vadisi diye bir şey yok. Caddeye giriyorsunuz büyük şirketler başlıyor. Bilişim kültürü oluşmuş. Teknoloji koridoru yapmışlar Singapur’da hepsi konuşuluyor. Nitelikli insan ve lojistik mevcut bu ülkelerde. 1 saat mesafe içinde buradan 20 milyon insana ulaşabiliyorsunuz. Eğer biz koordinasyonu sağlayabilirsek, bunu başarırsak 2023 hedeflerini çoktan ikiye katlarız. Üniversite de bir insan envanteri çıkarıyorum. İnsanların yetenekleri nedir, hangi alanlarda çalışıyor, neleri başarmış ve hangi projeleri yapabilir bu envanteri çıkartıyoruz. Teknolojik cihazlarımızın envanterini çıkartıyoruz. bu envanter çıkarsa kurumlar birbirleriyle rahat haberleşir ve iletişim kurabilir. Üniversite içinde biz bütün Üniversite’yi merkez kampüs yapmaya çalışıyoruz. Bütün cihazların hem kendi işçimizde kullanmaya hem de diğer kurumların kullanmasına açmaya çalışıyoruz” dedi. 
GTÜ’NÜN LOGOSU NEYİ İFADE EDİYOR?
GYTE’nin Gebze Teknik Üniversitesi ile yoluna devam etmesinin ardından bir dönüşüm yaşanmıştı. Gebze Teknik Üniversitesi yeni logosu ile karşımıza çıktı. Yeni logonun anlamını Rektör Bey’e sorduğumda aldığım yanıt beni oldukça memnun etti. Gebze Teknik Üniversitesi’nin logosunu bizlere açıklayan Görgün; “Biz bir dönüşüm yaşadık ve isim değişti. Artık kültür de değişecek, Üniversite’yi temsil eden her şeyin yeni anlam kazanması lazım. Bunların başında da logo geliyor. Normalde bir firmayla anlaşılırdı. Çok sayıda firmadan teklif aldık. Onlarca logo tasarımları geldi. Bunları ankete açtık, öğrenci ve öğretim üyelerine sıralayın dedik ve bu logo birinci geldi. Logodaki kelebek değişim ve dönüşümü simgeler. Yeni bir başlangıcı simgeler. Bu kelebek farklı bir kelebek bizim Üniversitemizin de teknolojisini temsil ediyor” dedi.

Evet, Sayın Görgün ile yaptığımız uzun söyleşiden bir kısmını sizlerle paylaştım. Gebze Teknik Üniversitesi başarılı çalışmalar yapıyor ve yapmaya çalışıyor. Bölgemizin önemli kurumları Gebze Teknik Üniversitesi’ni örnek alarak bir bütünlük içerisinde çalışmalara imza atmalı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık bu konuda ciddi destek veriyor.  Bu fırsatı da değerlendirerek bir bütünlük içerisinde uluslararası birçok proje hayata geçirilebilir. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün beye çalışmalarında başarılar diliyor, sizleri kendisi ile yaptığımız söyleşiyi gazetemizin dördüncü sayfasından birlikte okumaya davet ediyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934