Gebze'de TOKİ Kuraları çekildi

12 Mart 2020 Perşembe 13:21

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gebze’de inşa edeceği 250 dairenin kura çekilişini gerçekleştirdi. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekilişine Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, TOKİ yetkilileri ve binlerce kişi katıldı. Kura çekilişini takip etmek üzere gelen binlerce kişiyi salon almadı. Vatandaşların kura çekimini takip edebilmesi için koridor ve bahçeye dev ekran sistemi kuruldu.

TOKİ’den ev sahibi olmak için başvuran binlerce Gebzelinin heyecanına ortak olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, kura törenine katıldı. 250 dairelik toplu konutlar için düzenlenen kura çekiminde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “İlçemizin nüfusu her geçen sene biraz daha artıyor. Eğitim, sağlık başta olmak üzere ihtiyaçlar da aynı ölçüde artıyor. Biz de bu eksiklikleri tamamlayacak şekilde çaba ve gayret içerisinde olacağız. TOKİ tarafından yapılacak 250 konut için başvuran kardeşlerimiz arasından kurada ismi çıkanları kutluyorum. İsmi çıkmayan kardeşlerimiz de üzülmesinler. Yeni toplu konut alanlarının oluşturulması için ilgili bakanlıklar ve TOKİ nezdinde girişimlerimizi ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Konutlar şimdiden Gebze’mize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

8 BİN 849 KİŞİ BAŞVURDU

TOKİ, Gebze’de 175 adet 2+1, 75 adet ise 3+1 konut tipi olmak üzere toplamda 250 konut inşa edecek. 8 bin 849 kişinin başvuruda bulunduğu projenin kura çekimi Gebze 11. Noter gözetiminde gerçekleştirildi. Kura kapsamında başvuruda bulunan toplamda 10 şehit ailesi kuraya dahil edilmeden konutlarının sahibi oldu. Kura çekimlerinde ayrınca yüzde 5 oranında da engelli kotası uygulaması yapıldı.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

TOKİ’nin 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gebze’de inşa edeceği 250 konuttan kendisine konut çıkanlar salonda sevinç çığlığı attı. Bazı vatandaşlar sevinç gözyaşlarına hakim olamazken, mutlu anlarını yakınlarıyla paylaştı.

banner982
Anahtar Kelimeler
KuraTOKİGebze
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Muhtar Olur Olmaz İş Makinesine Binip O Alanları...
Muhtar olur olmaz ilk icraati bakın ne oldu

Haberi Oku