Orman Alanlarını Koruyup Torunlarımıza Emanet Edelim

24 Mayıs 2022 Salı 11:04

 Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze’de belgeselcinin not defteri köşesinde 24 Mayıs 2022 tarihli makalemiz
Başta orman ve su kaynaklarınız olmak üzere doğal değerlerimizi korumak İçin devlet ve millet olarak seferberlik ilan etmeliyiz. 50 yıla yaklaşan gazetecilik ve belgeselcilik hatayımda bu konularda sayısız makale haberler yazıp belgesel TV programları çektim.Pazar günü torunun Asım Eymen ile Gebze ormanlarına gidip kışın belgesel görüntülerini çektiğimiz bölgede ilkbaharda da görüntülerini

http://xn--ektik-xra.www.gebzegazetesi.com/ olarak Gebze Kadıllı köyü ormanlarından canlı yayın yaptık canlı yayını sizlerle paylaşarak bugünkü makaleme başlıyorum.
Orman alanlarında işgaller son bulmalı

Bilim teknoloji sanayi kültür ve turizm bölgesi Gebze ormanlarında ilkbahar manzaralarını www.devrialem.tv olarak belgeselini çekiyoruz.Ormanlarda ateş yakmayı yasaklayan devlet yetkilileri ormanlardaki işgallere de son vermeli.Orman ve yeşil alan bakımından. Türkiye’nin şanslı illeri arasında olan Kocaeli’de her geçen yıl orman alanları azalıyor.
Gebze bölgesinde 38 yıldır günlük yayın yapan Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com olarak tarım ve orman bakanı sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’den Gebze kamuoyu adına bir isteğimiz var. Gebze’de 38 yıl önce orman genel müdürlüğüne tapulu ne kadar orman alanı vardı , bugün ne kadar var bu konuda tüm Anadoluda araştırmalar yapılmalı orman alanları korunmalı işgal edilmiş orman alanlarında işgaller son bulmalı.
www.gebzegazetesi.com Gebze Kadılı köyündeki orman alanlarından canlı yayında
Gebze Gazetesi’nde 19 Mayıs 2020 tarihinde ormanlarla ilgili Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a hitaben yazdığım makalem.
Makalemin Tam Metni
Sayın Cumhurbaşkanımıza Gebze Eskihisar Ormanları Mektubu 140 Dönüm Orman Alanı Millet Bahçesi Olsun Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a tarihi Gebze Eskihisar Kalesi üstündeki Barış Mahallesi’nde bulunan ve Orman Bakanlığı ile Gebze Belediyesi arasında davalık olan 140 dönüm orman yeri hakkında daha önce Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com da yazdığım açık mektubu okurlarımızın isteği üzerine bugün bir kez daha gündeme getirmek istiyorum. Pandemi felaketi ve korona vebası salgını günlerinde Cumhurbaşkanının büyük önem verdiği yeşil alan parklar ve millet bahçelerinin kıymeti çok iyi anlaşıldı, insanlar millet bahçelerinde nefes alabildiler. Gebze Barış Mahallesi’nde 140 dönüm orman yerinin millet bahçesi olarak halkın hizmetine açılması ile ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a bir yıl önce 19 Mayıs 2020 günü Gebze Gazetesi ve Gazete Gebze’de yazdığımız açık mektubu bugün bir kez daha sizlerle paylaşıyorum.140 dönümlük orman yeri ve Yorgi villaları ile ilgili birçok iddia ve söylenti var.Okurlarımız ve kamuoyu, Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’dan bölgedeki 140 dönümlük orman yeri ve Yorgi villaları ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma yapmasını, bölgede inceleme yaparak kamuoyuna açıklama yapılmasını istiyor.Bölgede 46 yıllık gazeteci ve belgeselci olarak bölge ile ilgili haber ve makale yazmaya ve Devri Alem Belgesel programı çekmeye devam ederek, hazırladığımız belgesel ve makaleleri Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek bilgilerine sunacağız.Gebze Belediyesi ile Orman Bakanlığı arasında davalık olan, birilerin göz diktiği iddia edilen 140 dönümlük orman yeri ile ilgili bir yıl önce Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a yazdığımız açık mektubu bir kez daha siz değerli okurlarımız ve kamuoyu ile paylaşmayı sorumlu gazetecilik ve belgeselcilik görevi kabul ediyorum.Sn. Cumhurbaşkanımıza bir yıl önce yazdığımız açık mektupla ilgili Gebze Gazetesi ve Gazete Gebze’de yer alan Belgeselcinin Not Defteri köşemde yayınlanan makalelerimin linklerini sizlerle paylaşıyor, görüş, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum ve tüm kamuoyunu göreve davet ediyorum.
Cumhurbaşkanımızdan Gebze Halkının İsteği Kocaeli’nin Gebze İlçesi Barış Mahallesi’ndeki orman arazisi, Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı anısına, Milli Mücadele 100. Yıl Şehitler Millet Bahçesi ve Mesire Alanı olması için Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgi ve desteğini bekliyoruz. Gebze halkı ve kamuoyu Orman bakanlığı ile Gebze Belediyesi arasında dava konusu olan ve sahipsiz olması dolayısı ile sürekli yangın çıkartılan ve rantçılar tarafından ele geçirilmeye çalışılan 140 dönümlük orman alanının Milli Mücadele Kurtuluş Savaşı Şehitler Mesire Alanı olmasını istiyorlar. İmza kampanyası Başlatılacak Gebze halkı orman arazisinde sürekli yangın çıkarıldığını, bölgeye rant ve çıkarcıların göz dikip ele geçirmeye çalıştığına dikkat çekerek, bölgenin millet bahçesi olması için imza kampanyası başlatacaklarını ve topladıkları imzaları Cumhurbaşkanına göndereceklerini açıkladılar. Orman arazisini kim yakıyor? Bölgede bulunan 140 dönümlük orman arazisi üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Geçmişte bölge, Gebze’de fabrikası olan ve daha sonra Yunanistan’a kaçan Yorgi Toprakçıoğlu adlı bir şahıs orman yerini kiralamış, sahile yakın Macera Parkı yanındaki bölgeye villalar yapmıştı. Gebze kamuoyu, bu villalar ve hazineye devredilen arazi ile ilgili gelişmeleri merak ediyor ve yetkililerden açıklama yapmalarını istiyor. Bu bölgede zaman zaman dumanların çıktığını söyleyen vatandaşlar, ‘’Gebze bölgesi için çok önemli olan, Gebze halkının nefes alacağı yer olan sahiller ve ormanlık alanlar rantçılara peş keş çekilmemeli’’ diyor. Yorgi’nin kiraladığı orman arazisine Orman Bakanlığı sahip çıkmış, daha önceki Gebze Belediye yönetimi de Orman Bakanlığı hakkında dava açmıştı. Belediye orman yeri ile ilgili davayı yerel mahkemede kaybetmiş, konu bir üst mahkeme olan bölge istinaf mahkemesine taşınmış, istinaf mahkemesi ise davayı esastan bozarak dosyayı Gebze mahkemesine geri göndermişti. Halen bölge Gebze Belediyesi ile Gebze Orman İşletme Müdürlüğü arasında davalık. Bu yüzden bu alan sahipsiz, yer üzerinde zaman zaman yangınlar çıkmakta ve dikilen fidanlar ve çam ağaçları kasıtlı olarak yakılmakta. Bu yer üzerinde bazı rant çevreleri gizli hesaplar yapmakta…Bölgenin Millet Bahçesi İlan Edilmesi İçin Çalışma Başlatılıyor. Millet bahçelerine büyük önem veren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Gebze Belediyesi ile Orman Bakanlığı arasında dava konusu olduğu için bugün tam anlamı ile sahipsiz, rantçıların hedefi olan orman yeri ile ilgili araştırma yaptırıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yüzüncü yılı anısına bu alan Milli Mücadele Kurtuluş Savaşı Şehitler Mesire Alanı ve Millet Bahçesi yapılmalıdır diyen mahalle halkının talepleri için çalışma başlattı.(Makalenin Devamı www.gazetegebze.com.tr’den okuyabilirsiniz)


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Cumhur İttifakı Olarak Canla...
AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e hayırlı olsun ziyaretinde...

Haberi Oku