SİYASİ HATIRALARIM

19 Mart 2023 Pazar 12:54

TÜRKİYE 14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİNE GİDERKEN AK PARTİ KOCAELİ DE NASIL KURULMUŞTU?..!
Gazeteci ve belgeselci olarak Ak Partinin kocaelinde nasıl kurulduğu İle ilgili kurucu ilçe il başkanı Nihat Ergün başta olmak üzere Eski bakanlar Vecdi Gönül ve Osman Pepe gibi önemli isimlerle belgesel söyleşiler yapmıştı Ak partinin Kocaeli Teşkilatı nasıl Kurulduğu ile ilgili siyasi hatıralarımı belgesel tadında www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv de kamuoyu İle paylaşacağız
AK partinin kuruluş süreci Gebze Atabay otelde başlamış o yıllarda bu otelde birçok toplantı yapılmıştı. Konuyla ilgili daha önce yazdığım bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum .
AK PARTİ GEBZE OTEL ATABAY DA KURULDU
Bugüne kadar AK Parti’nin kuruluşu ile ilgili birçok yazı kaleme aldım. O yazıdan özet bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazının tamamını
(30 Mart 2015 – Gebze Gazetesi ) Zaman nasıl da su gibi geçiyor. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Bundan tam 13 yıl önceydi, Ak Parti Kocaeli teşkilatını kuruluş çalışmaları devam ediyordu. Dönemin önemli isimlerinden eski Orman bakanı Osman Pepe bizimde Gebze’den AK Parti’den Kocaeli kurucular kurulu üyesi olmamızı istemişti. Eski Milletvekili Eyüp Ayar ve Eski Dilovası Belediye Başkanı Halit Yaşar ile Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’yı temsilen AK Parti Kocaeli kurucular kurulu üyelerinin arasında yer almıştım. O dönem birçok ismi tanımış ondan sonra siyasetin cilvelerini ve ne kadar zor iş olduğunu öğrenmiştim. Siyasete hiç ısınamadım. Aktif gazeteciliği ve belgeselciliği tercih ederek mesleğimi yapmaya devam ettim.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi kurduktan sonraki ilk mitingi Gebze’de gerçekleşmişti. Gebze mitingine on binlerce kişi katılmıştı. Daha sonra birkaç kez Gebze bölgesine geldi. Son yıllarda Gebze’yi biraz ihmal etse de Sayın Erdoğan’ın siyasi hayatında Gebze’nin önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. AK Parti’nin de ilk kuruluş toplantıları Gebze’de yapılmıştı. Bu bakımdan AK Parti’nin tarihinde Gebze farklı.
Evet, AK Parti’nin Kocaeli’de kuruluş hikayesini ve AK Parti İl Başkanı Sayın Şemsettin Ceyhan’ın ziyareti ile ilgili detayları sizlerle paylaştım. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Sayın Ceyhan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. (www.gebzegazetesi.com)






banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez İçin...
Mahalle teşkilatlarını makamında ağırlayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Seçimi zaferler...

Haberi Oku