GÜNDEM:
15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi Gecesi  Yaptığım Canlı Yayın  ile Görüp Yaşadığım  Gazetecilik ve Belgeselcilik Hatıralarım

15 Temmuz 2022 Cuma 13:36

Bugün 15 Temmuz 2022 bundan 6 yıl önce bugünki gibi mübarek cuma Bayburt valiliği ve Bayburt belediyesi tarafından düzenlenen uluslararası Dede Korkut Ata Anma Toplantılarına davetli olarak Erzurum üzerinden Bayburta gittim.
14 Temmuz 2016 günü Fırat nehrinin doğduğu Dumlubaba dağına çıkıp Belgesel çekimleri yaparak akşam Bayburt’a gittik.
15 Temmuz 2016 günü Bayburt dan Çoruh nehri kenarından gazeteci ve belgeselci olarak yaptığım canlı yayını sizlerle paylaşıyorum
15 Temmuz 2022 günü Kafkas cephesinin en önemli savunma hattı Kop dağı Çoruh ırmağı Bayburt bölgesinde belgesel çekimleri yaparak akşam geç vakitlerde Bayburt da otele geldim.
Ertesi gün yani 16 Temmuz günü Dede Korkut Ata Anma etkinliklerinde Kafkas Cephesi Bayburt kop dağı Savunması ile ilgili belgesel sunumu yapacağım için çalışma ve hazırlık yaparken hain darbe teşebbüsü haberini öğrendim.
Tam o sırada ellerinde bayrak olan kalabalık bir grup darbeye karşı çıkan sloganlar atarak Bayburt Valilik meydanına gidiyordu.
Bütün tv kanalları son dakika haberleri geçiyor boğaz köprüsünde yaşananlar,meclisin bombalanması, Gölbaşı polis akademisinin bombalanma anı,genel kurmay başkanlığında yaşananlar,cumhurbaşkanlığı külliyesinin etrafında toplanan insanlara bomba ve mermi yağdırılma anı. TRT de yaşananlar ve TRT sipikerinin yurtda sulh konseyinin darbe bildirisini okuma anı tam anlamı İle bir korku filmi gibiydi.
Hain ve alçak darbe girişimi karşısında Amerika’nın beklemesi sözde demokrat geçinen ülkelerinin sus pus tavırları gerçekten üzücü.
İşin en acısı devlet ve milleti korumak için alınan silahlarla milletin üzerine mermi ve bomba yağdırılması insanların top tüfek ve tanklara bedenlerini siper etmeleri.
CNN Turk Tv den Hande Fırat'ın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile telefona yaptığı canlı yayını ve cumhurbaşkanın millete yaptığı meydanlara toplanın çağrısı halen kulaklarımda çınlıyor .
Gerçekten 15 Temmuz u 16 Temmuz 2016 ya bağlanan gece başlı başına belgesel ve kltap konusu o geceyi asla unutmamak gerekiyor
Darbelerin son bulması dileği ile sizleri 15 Temmuz gecesi saat 1 de Bayburt valilik Meydanı önünden bir çok darbe ihtilal yaşamış 15 Temmuz hain darbe girişimine canlı şahitlik yapmış gazeteci ve Brlgedelci olarak yaptığım canlı yayınla sizleri baş başa bırakıyorum.
15 Temmuz Gecesi Bayburt Meydanın dan Canlı Yayın
İKTAV Araştırma Merkezi
www.iktav.com Kütüphanemizde Hain Darbe Girişimi Sergimiz ve Darbeler Arşivimiz Araştırmacıların hizmetin de








banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku