banner1006
GÜNDEM:
Kocaelili Bisikletçiler İnönü Yaylasında Kamp Yaptı

09 Temmuz 2018 Pazartesi 17:06

KOBİDOS Başkanı Ali Osman Kanyılmaz ve Hakan Akol önderliğinde Kocaeli Bisiklet tutkunlarının oluşturduğu kulüpler hafta sonu organize ettiği kamplı bisiklet turu 15 Temmuz Demokrasi Alanı’ndan start aldı. Kocaeli’den 34 bisiklet sever Suadiye, Pazarçayır Sultaniye, Çilekli ve Hüseyinli köylerinden geçerek 55 kilometre mesafedeki İnönü Yaylası’ndaki kamp alanına kadar pedal çevirdiler.

Şehir merkezinden start alan tur için gerekli güvenlik önlemlerini ve donanımlarını tamamlayan bisikletçiler 6 saatlik süren doğa manzaralı parkuru İnönü Yaylası’nda buluşma noktasında tamamladılar.  Güzergah boyunca artçı araç bisikletçilere destek verirken sağlık ekibi de olası sakatlıklara müdahale etti. Yol boyunca sıcaktan bunalan doğa sporu tutkunları rakımın yüksek olduğu kesimlerde serin sularda serinlemek için kısa molalar verdiler.

Yakup Kadıoğlu’nun öncülük yaptığı Kamplı İnönü Yaylası Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler kondisyonları ile zorlu sayılabilecek bir parkuru rahatlıkla tamamladılar. Yaşları 17 ile 60 arasında değişen Kocaelinin farklı ilçelerinden katılım sağlayan bisiklet ve doğa tutkunları ilimizin tabiat harikası yerlerini keşfetme imkanı buldular. Asfalt yolda başlayan bisiklet turunu stabilize yolda eşsiz doğa güzelliği içinde tamamlayan bisikletçiler kuş sesleri eşliğinde yeşilin farklı tonlarında nefes açtılar.

Yaylaya çıkan bisikletçiler turun sonunda yüksek rakım nedeniyle gece kamp alanında yaktıkları ateş etrafında hem ısındılar hem de dinlendiler. Gece kampta semaverlerde eşliğinde çaylarını yudumlayan bisikletçiler müzikli eğlencede dönüş yolculuğu için moral depoladılar. Bisiklet Turu sabah kahvaltısı ardından doğaya saygılı bisikletçilerin mıntıka temizliğini ardından aynı güzergahı kullanılarak gerçekleştirdikleri dönüş turu 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tamamlandı.

Desteklerinden dolayı Kartepe Belediye yetkililerine teşekkür eden KOBİDOS Başkanı Ali Osman Kanyılmaz, “İnsan gücü ile ilerleyen, çevreci, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikleti kullanan bisiklet tutkunları ile başarılı bir organizasyona ev sahipliğe yapmaktan mutluluk duyduk. İlimizdeki bisikletçilerin kaynaşmasına da imkan veren böylesi keyifli turların devamı için üyelerimizden gelecek teklifleri bekliyoruz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sosyal medya üzerinden etkinliklerinin yayınladıklarını da hatırlatan Kanyılmaz, “Doğa ve bisiklet dostlarının buluşma adresi olan KOBİDOS, herkese açık bir kulüptür. Kulübümüz etkinliklerini artırarak devam ettirme hedefinde. Kocaeli’de adından söz ettiren bir sivil toplum örgütü olma yolundaki kulübümüz amaçlarına uygun programlar yanında sportif başarılar elde edecek takımın temellerini de atıyoruz” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku