GÜNDEM:
Okul servis ücretleri açıklandı

18 Ağustos 2022 Perşembe 10:03

 Geçtiğimiz hafta Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yönetimi ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) arasında 2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi öncesi yeni okul servis ücretleri konusunda görüşmeler başlamıştı. Görüşmelerde Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yönetimi kasko, sigorta, personel ücretleri, muayene, yedek parça ve lastik gibi giderlerde fahiş fiyat artışlarının yaşandığının altını çizerken UKOME’den tarife hazırlamalarına yönelik bir geri dönüş aldılar. İlk görüşme sonrası tarife hazırlıklarına başlayan  Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yeni tarifeyi hazırladı ve UKOME’ye sundu.


YENİ TARİFE AÇIKLANDI AMA MUTLU ETMEDİ
Açıklana yeni tarife servisçileri mutlu etmedi çünkü ilan tarife ile Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Yönetimi tarafından sunulan tarife arasındaki fiyat farkları oldukça farklı. Odanın talep ettiği tarifeye ile UKOME tarafından ilan edilen tarife arasında ortalama 194 lira 37 kuruş fark bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek şunları söyledi; “UKOME tarifesi şu anda gerçekçi değil, bundan dolayı esnaf kendisine göre fiyatlar verecek ve karışıklık yaşanacak. Açıklanan tarife fiyatları esnafı kurtarmaz, bundan dolayı esnaf kendisine göre fiyat verecek ve karışıklık yaşanacak.


KARIŞIKLIK YAŞANMASINA NEDEN OLACAK
25 kilometre üzerinde kilometre başı 5 lira 21 kuruş artı KDV açıklamışlar ama araçlar zaten kilometre başı bu kadar yakıyor, bu rakamla bize 21 kuruş kar bırakmışlar. Bu kadroyu açıkladılar ama uymayana bir caydırıcılıkta yok, bu fiyat tarifesine uymayan esnafa bir ceza yok. UKOME toplantısında da biz ceza yaptırımı olmaması dikkat çektik, bu durum esnafın kafasına göre fiyat vermesine ve beraberinde karışıklık yaşanmasına neden oluyor. UKOME okulların taleplerine karşısında esnafı koruyamıyor, okullar esnafın tarifesine karşı çıkıyor. Odanın sunduğu talep kabul edilseydi, en azından bir nebze de olsa ihtiyaçlarımız karşılanmış olacaktı.


GİDERLERİ AÇIKLADI:  Kocaeli Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek esnafın gider maliyetlerinin yer aldığı tabloyu da paylaştı. Başkan İkizek giderlerin çok fazla arttığı ortamda yeni tarifenin yetersiz kalacağının altını çizdi.

ÖĞRENCİ SAYISI 16 OLMAZ
Dört çocuk babasıyım ve üç çocuğum okula gidiyor, tarife talep ederken aileleri de düşündük çünkü insanların ekonomisini de esnafın durumunu da biliyorum. Oda olarak sadece esnafın durumunu düşünerek bir tarife hazırlasaydık, tarifedeki 0 – 1 km mesafe ücreti bin TL olurdu. Maliyetler çok arttı, bir maliyet tablomuz var ki yarısı öğrenciye yarısı fabrikaya gidiyor ki bu gidere yakıt dahil değil. Giderlerimiz gerçekçi ama yeni tarife gerçekçi değil. Biz ilk UKOME’de yeni bir tarife talep edeceğiz. Bir servisi 16 koltuktan hesaplıyorlar ama öğrenci sayısı 16 olmaz, ortalama 13 öğrenci vardır çünkü bir koltuk hostes koltuğudur ve her araba dolu olmuyor.”




banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku