GÜNDEM:
OSBÜK, Antakya'da Toplandı!

19 Aralık 2016 Pazartesi 10:44

OSBÜK Başkanı MemişKütükcü'nün yanı sıra, OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütçü, Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Şahin, Hakkı Attaroğlu, Adem Ceylan, Ömer Ünsal, Mustafa Yağlı, OSBÜK Genel Sekreter Vekili Serkan Ata ve OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu Başkanı Vahit Türkyılmaz katıldı.

OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon Toplantısının da yapıldığı Hatay'da, Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'taki 24 OSB'nin katılımıyla bölge OSB'ler istişare toplantısı da yapıldı.

Bölgemizde yer alan OSB başkanları ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve davetliler de toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı MemişKütükcü, “Türkiye’nin ekonomik anlamda saldırılara maruz kaldığını ,artçı saldırıların devam ettiğini vurguladı.

Kütükcüşöle devam etti: “Bizler de iş dünyası olarak bu mülteci kardeşlerimize destek olmaya, bunların insanı ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Devletimize destek olmaya çalışıyoruz. Ancak bu arada tabi ki yaşadığımız bu coğrafyada yaşananları bir taraftan bu şekilde izlerken bir taraftan ekonomik faaliyetlerimizi sürdürmek zorundayız. Bu ekonomik faaliyetlerimizi sürdürürken dünyadaki ekonomik gelişmeler, ülkemizdeki ekonomik gelişmeler bizleri birinci derecede ilgilendiriyor. Artçı saldırılar devam ediyor, şu anda ekonomik saldırılara muhatabız. Bir süreden beridir ülkemiz üzerinde bir takım ekonomik algı operasyonları maalesef yoğun olarak sürdürülüyor. En son kur dalgalanmaları ekonomide bu kadar kur yükselmesinin, kur dalgalanmasının karşılığını bulmakta zorlanıyoruz.”

Hatay Valisi Erdal Ata ise sanayicilerin OSB’ler dışında yatırım yapmak istediğinde büyük sıkıntılara maruz kaldığını kaydetti. OSB’lerin sanayiciler için biçilmez kaptan olduğunu vurgulayan Vali Ata, “Sanayicilerimiz eğer organize sanayi bölgeleri dışında yatırım yapmaya kalkarsa büyük güçlüklerle karşılaşıyor. Akşam da bir ara bir nebze bahsetmiştim; biz maratonu sanayicilerimize engelli koşturuyorduk. Onların yatırım yapabilmesi için çok bürokratik işlemlerle özellikle mahalli idarelerde uğraşmak zorunda kalıyorlardı. O sebepten önce bunun önüne geçti. Her türlü alt yapısı geçmiş, hazır parselleri sanayicilerimize teslim ediyorlar. Yollar, elektrikler, doğalgazlar, ulaşımdan, Telekom gibi kuruluşlardan uğraşmak zorunda kalmıyorlar” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
OsbükAntakyaToplantı
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku