banner1036
 Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Güneydoğu’da topyekûn bir terörle mücadeleye girişti. Bu mücadele normal bir terör mücadelesi değil adeta bir savaş gibi. Çünkü biz sadece orada teröristlerle değil, teröristleri destekleyen birçok ülke ile savaşıyoruz. Türkiye üzerinde çıkarı olan birçok ülke PKK terörünü kullanarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Bunun arkasından dost ve müttefik olduğunu söyleyen ülkeler, Türkiye’nin güçlenmesinden çekinen komşu ülkeler ve içimizdeki hainler…
Terörden en büyük sıkıntıyı ise yine bölge halkı çekiyor. Terörün en büyük mağduru Kürtler ve teröre kurban giden şehitlerimiz ve aileleridir. Her gün birkaç şehidi birden veriyoruz. Neredeyse her gün Genel Kurmay Başkanlığı tarafından açıklanan şehit sayıları ile öldürülen terörist sayıları açıklanıyor. Bu açıklamalarla gerçekten canım yanıyor. Hayatının baharında şehit olan emniyet mensuplarımız ve askerlerimizin eşi, çocukları, anne ve babasının perişan hali, bir fidan gibi genç yaşta şehit olan gençlerimizin fotoğrafları karşısında insan kahroluyor. 
EŞKİYA ŞEHİRDE
Bir başka acı gerçek ise eşkıya şehre indi. Bu bir terör operasyonu değil, adeta savaş gibi. Zira şehirlerin merkezinde aylardan beri süren çatışmalar ve harabeye dönmüş mahalleler var. Biz bu görüntüleri Suriye, Irak, Somali ve Afganistan’da görmüştük. Şehir merkezlerinde süren çatışmalar karşısında Türkiye kamuoyunda da fazla sesin yükselmemesi, yaşanan endişelerden kaygı duyulmaması ise önemli bir konu. Türkiye’nin birçok yerinde hayat normal akışında devam ederken, terörün Güneydoğu’yu kasıp kavurması, eşkıyanın şehre inmesi hepimizi yakından ilgilendirmeliydi. Bu konuda hepimizin yapacağı çok şey var. 
Türkiye’nin güneydoğu da PKK terörü ile değil birçok ülke ile çarpışıyor. Teröristler arasında Sırp keskin nişancılar, Ermeniler ve başka milletlere ait insanların olması Güneydoğu gerçeğini gözümüzün içine sokuyor. PKK olayının salt bir Kürt terör olayı değil, Türkiye üzerinde büyük çıkarı olan ülkelerin olayı olduğunu, PKK terörünün arkasında büyük Ermenistan, büyük İsrail kurma hayallerinin yattığı artık herkes tarafından biliniyor. 
3 GÜNDE 8 ŞEHİT
Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarına 30,30 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde 8 şehit verdik. 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden tırmanan terör olaylarında ise kaç güvenlik görevlisinin şehit olduğu konusunda net bir bilgi yok. Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmalıdır. Konuyla ilgili bir araştırma yaparak önümüzdeki günlerde Güneydoğu’da kaç güvenlik görevlisinin şehit olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 
DAHA ÖNCE NE YAZMIŞTIK?
Daha önce terörle ilgili kaleme aldığım yazıların bir kaçının linklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. En son kaleme aldığım Terör sona erecek mi? başlıklı yazıyı; http://www.gebzegazetesi.com/teror-sona-erecek-mi-makale,1170.html adresindeki linkten, Ateş çemberindeki Türkiye başlıklı yazıyı; http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makale-arsivi/makaleler/ates-cemberindeki-turkiye adresindeki linkten okuyabilirsiniz. Diğer makaleleri ise www.belgeselyayincilik.com adresindeki Makale Arşivi bölümünden ulaşabilirsiniz.
HERKES ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMELİ
Evet, daha önce kaleme aldığımız yazıların linklerini sizlerle paylaştım. 80’li yıllarda sağ-sol tartışmalarıyla başlayan süreç ülkemizde derin izler açılmasına neden olmuştu. Bugün ise bazı güçler ve provokatörler aynı sistem ile bu sefer Türkiye’de bir TÜRK  KÜRT çatışması başlatarak ülkemizi iç savaşın içerisine sokmaya çalışıyor. Ülkemizin Güneydoğu’sunun belli kısımlarında Irak, Suriye gibi görüntüler var. Terör hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır. Türkiye terörün karşısında her zaman dik bir şekilde ayakta duracaktır. Ülkemizin huzurlu günlere erişmesini Allah’tan niyaz ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981