Doğu Karadeniz Bölgesinin Fatihleri

Malatya Arapgir’de Emiroğulları Müzesi kuran, Anavatan Partisi döneminin Milli Eğitim, Gençlik, Spor Bakanlarından Metin Emiroğlu, belgesel gösterimi öncesi Emiroğulları Beyliği ile ilgili Ordu’da konferans verdi.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1461 yılında fetih edilen Trabzon’dan 160 yıl önce 1301 yılında Ordu Mesudiye’de, Bayramlı Hacıemiroğulları Beyliği’ni kuran, Ordu ve Giresun Bölgesini fetih ederek bölgeye Türk-İslam medeniyetini getiren 1397 yılında Giresun’u fetih eden Hacıemiroğulları Beyliği ile ilgili araştırmalarımız devam ediyor.

Ordu’dan Muzaffer Günay, Haydar Yıldırım ve Şair Sayim Yurdakul ile birlikte bir yıl önce başlattığımız çalışma, Altın Ordu Belediye Başkanı Aşkın Töre Bey’in, Özal Dönemi’nin önemli devlet adamlarından Metin Emiroğlu Bey’i konferans için Ordu’ya davet etmesi ile yeni bir boyut kazandı. Türk Tarih Kurumu, Prof. Dr. Necati Demir tarafından yazılan Hacıemiroğulları Beyliği kitabını basarak, devletimiz konuta verdiği önemi ortaya koydu.

Bu akşam konferans öncesi, Ordu’da belgesel gösterimi gerçekleştirildi ve hazırladığımız belgeselin linkini sizlerle paylaşıyorum.

https://youtu.be/A_qL33TEjys

PROGRAM AKIŞI

Ordu ve Giresun bölgesinin Fatihleri Hacıemiroğulları Beyliği ile ilgili konferans vermek üzere Ordu’ya gelen eski bakanlardan Metin Emiroğlu’nun bugünkü programı;

-Sayın Bakan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i saat 12’te ziyaret etti.

-Sayın Vali Seddar Yavuz’u, makamında saat 14:00’te ziyaret etti.

-Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı saat 15:00’te makamında ziyaret etti.

-Hacı Emir Beyliği’nin, Başşehri Bayramlı’yı (Ordu Eskipazar) saat 15.30’ da ziyaret edip, basın açıklaması yaptı.

-Ordu Boztepe’den saat 17’de Şehri Temaşa etti.

-Hacı Emir Oğulları Beyliği-Başşehir Ordu konulu belgesel gösterimi ve konferansı saat 19.00’da gerçekleştirerek Ordu programını tamamladı.

Metin Emiroğlu, yarın Giresun iline geçip valiyi, belediye başkanı ve üniversite rektörünü ziyaret ederek, Hacıemiroğlu Süleyman Bey tarafından, Trabzon’un Fatih tarafından fethinden, 64 yıl önce fetih ederek ebedi Türk-İslam yurdu yapılan Giresun Kalesi’ni ziyaret edecek, Emiroğlu burada basına bilgi verecek.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981