banner1006
Amerika tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunun kabul edilmesi anlamına gelen Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasına tepki gösteren Filistinlilere katil İsrail tarafından bomba yağdırıldı. Onlarca Filistinli kardeşimiz haince öldürülürken, yüzlerce kişi yaralandı.

Kudüs ve Mescidi Aksa’nın İsrail ve Amerika tarafından işgal edilmesine hep birlikte dur demeliyiz. Amerika ve İsrail’e tüm dünyadan tepki yağarken, Türkiye’de bu zulme sessiz kalmayarak tepkisini dile getirdi. Türkiye’de 3 günlük yas ilan edildi. Bazı gazeteler dün siyah başlıkla çıktı.

İSLAM DÜNYASI SESSİZ KALMAMALI

İsrail ve Amerika’nın Filistin zulmüne hep birlikte dur demeliyiz. Özellikle İslam dünyası bu vahşete dur demeli. Bazı Arap ülkeleri bu vahşet karşısında sessiz kalıyor. Dünya burada yaşananlara sesini çıkartmıyor. Bu bir insanlık suçudur. İnsani olarak bu vahşete dur demek gerekiyor.

KUDÜS BELGESELİNİ İZLEDİNİZ Mİ?

Gazeteci ve belgeselci olarak bugün İsrail zulmünün yaşandığı Filistin topraklarına daha önce 4 kez giderek Kudüs’ün önemi ile ilgili bir belgesel programı hazırladık. Belgeselimiz birçok ulusal TV kanalında yayınlandı. Belgeselimizi https://www.youtube.com/watch?v=GHvOh55WjBA&feature=youtu.be adresinden izleyebilirsiniz.

KUDÜS GİDERSE HER ŞEY GİDER

Kudüs sadece İslam dünyası için değil, dünya barışı içinde çok büyük tehlike ve tehdit ifade ediyor. Kudüs ile ilgili daha önce birçok yazı kaleme alarak buranın İslam coğrafyası için ne kadar önemli bir yer olduğunu aktardım. Bu makaleyi http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=2105&t=makale adresinden okuyabilirsiniz. Kudüs’te yaşanan İsrail terörünün ve son gelişmelerin detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

GAZZE'DEKİ GÖSTERİLERDE 59 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 59 Filistinli şehit oldu, 2 bin 771 Filistinli yaralandı. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazzeliler İsrail sınırında günler öncesinden çadırlar kurdu.

Dün sabah başlayan ve yarın da sürecek "milyonluk yürüyüş" adında kapsamlı gösteriler düzenleyen Filistinliler, İsrail'in sert müdahalesiyle karşılaştı. İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit etti. Gazze'de yaşayan Binlerce Filistinli, "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde İsrail'i protesto ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli iki Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği belirtildi.

FİLİSTİNLİ BİR BEBEK ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin doğu sınırı yakınında 8 aylık bir bebeğin, İsrail askerlerinin attığı gaz bombalarından etkilenerek şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Leyla Enver Gandur adlı Filistinli bebeğin, İsrail askerlerinin attığı gaz bombalarını soluması sonucu şehit olduğu ifade edildi.

Evet, bugün Ramazan ayının ilk günü. Gece ilk sahura kalktık, bu akşamda ilk iftarımızı Allah’ın izniyle eda edeceğiz. Bu mübarek günde İsrail’in Filistinli Müslüman kardeşlerimize yönelik başlattığı terörü ve onun işbirlikçilerini kınıyor, bu terörün son bulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile Ramazan ayınızı tebrik ediyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934