Kocaeli Valisine Tarihi Görev Düşüyor


Türkiye’nin Bilişim Stratejisi’nin belirleneceği Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlaması için hazırlanan rapor, düzenlenen tanıtım programıyla açıklandı. Gebze Kaymakamı dışında Kocaeli’den yetkili ve yöneticilerin, bu önemli toplantıya ilgi göstermemesi ilimiz adına üzüntü verdi.

Bilim ve Sanayi Tarihi Müzesi kurulmalı


Bizde, 44 yıllık araştırmacı gazeteci ve belgeselci olarak katılıp bir konuşma yaptık. Türkiye’nin beklemeye, yaldızlı sözlerle zaman öldürmeye tahammülü yok. Bilişim Vadisi’nin kuruluşundan bu güne çok zaman geçti. Artık icraat yapılmalı, birde Bilişim Vadisi içine Türkiye Bilim Teknoloji ve Sanayi Tarihi Müzesi kurulmalı önerisinde bulundum.

Çalıştay Raporu ve Bilişim Vizyonu


Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlaması için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ortaklığı ile gerçekleştirilen çalıştay tamamlandı. Çalıştayın ardından Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlaması için hazırlanan rapor düzenlenen tanıtım programıyla basına tanıtıldı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Bilişim Vadisi Genel Müdürü A.Serdar İbrahimoğlu, Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, MARKA temsilcisi Cem Bayrak katıldı.

İNTERNET ORTAMINDA PAYLAŞTIK


Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin yaptığı açıklamada, “Doğu Marmara Bilişim Sektörü ve Bilişim Vadisi Strateji Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirildi. Önemli sonuçlar ortaya çıktı. Bir rapor haline getirerek internet ortamında paylaştık. Biz Bilişim Vadisi’nde ve diğer kurumların amacına vakıf çalışmasını istiyoruz. Burada hedefleri belirleyerek, hedefleri tutturmak önemli. Uluslararası en iyi örnekleri inceleyerek sonuçlara nasıl gidebiliriz bağlamında da bir sonuç çıkarttık. Hem Bilişim Vadisi’nin vizyon ve misyonun oluşması, öncülük yapması, insan kaynakları bağlamında önümüzü açması bağlamında sizlerin katkısını önemsiyoruz” dedi.

DÜNYA ARTIK MERKEZİ OLMAYAN AR-GE’YE GİDİYOR
İstanbul’da düzenlenecek Teknofest’e katılacaklarını belirten İbrahimoğlu, “Dünya artık merkezi olmayan bir Ar-Ge anlayışına doğru gidiyor. Ar-Ge merkezi kavramını kullanıyoruz ama bugün gittiğimiz yer merkezi olmayan bir merkez olacak. Artık bağlantıların bilimi var. Her bir bağlantının kendi içerisinde üreteceği yeni katma değerli ürünler var. Tüm bölge teknoloji geliştirme merkezine dönecek. Teknofest’i çok önemsiyoruz. Bilimsel fuarlar anlamında Teknofest dünyada ikinci konumda. Bilişim Vadisi olarak, ulaşım teknolojilerinde bizim bir kümelenme çalışmamız var. Orada 22 tane otonom araç yarış yapacak. Otonom araçları test edebilecekleri, sürüş yapabilecekleri bir alanla Teknofest’te yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı da Ne Konuştum ..?


1980 yılında vatani görevimi yaptığım Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’nda basın sorumlusu ve yazıcı olarak askerlik yaparken TÜBİTAK ve üniversitelerdeki bilimsel araştırma enstitüleri ile tanışmıştım. Askerden sonra Gebze’de gazetecilik yapmaya başladığımda, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi Lideri Evren’in Gebze’de kurulu TÜBİTAK MAM’da yaptığı ziyarette gördüklerimi ve 40 yıl önceki anımı anlatarak, Bilişim Vadisi çalıştayında kısa bir konuşma yaptım. Türkiye’nin, bilim ve teknoloji devrimini yapması gerektiğinin altını çizdim.
Evren Paşa’nın ihtilalden sonra TÜBİTAK’a yaptığı ziyareti anlatıp, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve sanayide nereden nereye geldiğini göstermek, gençlere bilinç vermek için Bilim Teknoloji ve Sanayi Tarihi Müzesi’nin Bilişim Vadisi’nde kurulması gerektiğini önerdim. Gerçekten müzeler önemli. Evren Paşa’nın TÜBİTAK ziyaretini takip ederken 40 yıl önce TÜBİTAK görevlisi Mehmet Pala tarafından Evren’e verilen bilgiler ile dün bilişim vadisinde yapılan konuşmalar keşke karşılaştırılsaydı. O günde bol bol sözler verilip, vaadlerde bulunuldu. Dünde yerli ve milli olmanın devlet politikası olduğu bir dönemde vizyon ve misyon gibi Türkçe ne anlama geldiğini bilmediğimiz konuşmalar yapıldı, keşke bilim dilimizde Türkçe olsa.
Türkiye’de ilk ve tek olan, gelecekte büyük hizmetler yapacağına inandığım Gebze’de kurulu Bilişim Vadisi’ndeki çalıştay ve basın toplantısını 
www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv den canlı yayınladığım telefon, TÜBİTAK tarafından yapılmış bir dünya markası olsaydı, darbe lideri Evren’e 40 yıl önce verilen sözler TÜBİTAK tarafından yerine getirilseydi bu gün Türkiye Bilim ve Teknoloji Devrimi’ni yakalar, dünya lideri olurduk.

Kocaeli Valisi’ne Tarihi Görev Düşüyor

İşin en acı olanı; biz Kocaelililer ilimizi tanımıyor, marka değerlerini bilmiyoruz, Bilişim Vadisi’ndeki çalıştaya Bilişim Vadisi’ni kuran Kocaeli’deki resmî ve özel kurumların ilgisizliği, Gebze ve Kocaeli’nin Bilişim Vadisi’ne sahip çıkıp toplantıya katılmaması. Özellikle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bilişim Vadisi ile yakından ilgilenmeli. Vali Bey yıllardan beri Kocaeli’de görevini tamamlayıp giderken kalıcı bir iz, gök kubbede hoş bir seda bırakmalı.
Vali Bey Kocaeli bölgesindeki daire müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, meslek odaları başkanları ve basın mensuplarını toplayıp başta Bilişim Vadisi olmak üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Kocaeli ve Gebze Teknik Ünüversitesi’ne tanıtım gezileri düzenleyip, eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere Kocaeli’yi tanıtıp sevdirmeli. Özetle Kocaeli’de bir sinerji ve heyecan oluşturmalı. Kocaeli milletvekilleri marka değerlini ve önemli kurumları gezip yetkililerden bilgi almalı.
Bir sözüm de bu kurumların yetkililerine, maalesef başta Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK olmak üzere bu kurumlar kendilerini Gebze ve Kocaeli’den soyutlayıp Kocaeli’yi ve kurumlarını dikkate almıyorlar. Unutmasınlar ki yerel unsurlarla birlik ve beraberlik içinde olmayan kurumlar ve yöneticiler başarılı olamaz. Bu kurumların yöneticileri Kocaeli’de olduklarını unutmamalı.
Bir başka örneği, Bilişim Vadisi’ni kuran Kocaelili Bakan Nihat Ergün ile vadiye büyük yatırım yapan Fikri Işık, bakanlıkları döneminde Kocaeli’deki kurumlara basın mensuplarına önem verselerdi bu gün bu kurumlar çok farklı olur, Kocaeli her alanda Dünya markası olurdu.

Türkiye Bilim ve Teknoloji devrimini Gerçekleştirmeli

Geçen boş yıllar, darbeler, ihanetler ve terörle geçen zaman, kaynak israfı.. Geçmişten ders ve ibret almalıyız.
Gerçekten Türkiye bilim, teknoloji ve sanayi devrimini yakalamalı. Ne zaman yakalayacak bilmiyoruz. Bizden geçti, inşallah bir gün bilim ve teknoloji devrimini yakalar. Ben yapamadım ama benim torunum gelecekten canlı yayınları Bilişim Vadisi’nde üretilen Türk markalı telefonlarla ve kameralarla yapar.
Son sözüm 43 yıldır gazeteci ve belgeselci olarak dünyayı geziyorum, bizden çok sonra başlayan ülkelerin başarılarını görünce üzülüyorum.
İnanıyor ve ümit ediyorum bir gün bizde bilim ve teknoloji devrimini gerçekleştiririz. Bu yazımı noktalarken yerli otomobilin Bilişim Vadisi’nde yapıldığını ve son aşamaya geldiğini öğrenmek beni mutlu etti. Ülkemin geleceğine güvenimi artırdı. Ülkemizi sevelim geleceğine inanıp, güvenelim. Başka Türkiye yok.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981