banner1036
 Kocaeli 10. Kitap Fuarı gerçekten görülmeye değer, birçok yayın evinin, yayıncı ve yazarın katıldığı büyük bir organizasyon. Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen ve 10 yıldır devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Kent kültürü açısından, kente aidiyet duygusu açısından bu tür organizasyonlar çok önemli. Kocaeli Kitap Fuarı’nda birçok yazar ve yayıncı bir araya geldiler. Kitap Fuarı’nı gezip, görmeyenler mutlaka gezip görmeliler. Yazarlarla ve yayıncılarla ilgili bilgi almalılar.

KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA KOCAELİ’NE BİRAZ DAHA ÖNEM VERİLEBİLSEYDİ

Bilge Şeyh’in adıyla Kocaeli’de düzenlenen kitap fuarının bana göre en eksik yönü Kocaeli’nin biraz daha ön plana çıkartılmamasıydı. Madem bu kitap fuarı Kocaeli adıyla düzenleniyor, Kocaeli her yönüyle tanıtılabilir, kent kültürü için çok özel çalışmalar yapılabilirdi. Kitap Fuarı’nın belli bir zamanı Kocaeli’nin değerlerine tahsis edilebilir, 12 ilçeye de birer stant tahsis edilerek ilçelerimiz bu stant da kendi kültür değerlerini, yazarlarını, yayıncılarını, turizm ve sanat değerlerini ön plana çıkartarak kitap fuarına gelen yazar ve yayıncılara Kocaeli’nin ilçeleri de tanıtılmış olabilirdi.

KOCAELİ KİTAPLARI SERGİSİ AÇILABİLİRDİ

Kitap fuarının bana göre en eksik yönlerinden birisi de şuydu. Kocaeli üzerine birçok kitaplar yazıldı. Kocaeli bölgesinde birçok filmler çekildi. Kocaeli ile ilgili yazılan kitaplar ve filmler Kocaeli kitap fuarında sergilenip, Kocaeli’nin kültür değerleri ön plana çıkartılabilir, Kocaeli’yle ilgili kitap ve kültür hizmeti yapacaklar teşvik edilerek kitap fuarında bir farkındalık oluşturulabilirdi. Kocaeli üzerine çalışan yerel ve genel yazar, yayıncı akademisyenler teşvik edilir, ödüllendirilebilirdi.

Bunlar bizim kişisel düşüncelerimiz. Bir eleştiri değil sadece bir öneri. Ama kitap fuarı her yönüyle güzel bir organizasyon. Arttırılıp, geliştirilerek devam etmesi ve önümüzdeki yıllarda bu düşüncelerimize yer verilmesini bekliyoruz.

BASIN TARİHİ SERGİSİ VE PANELLE KOCAELİ’YE VEFA BORCUMUZU ÖDEDİK

Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türk basın tarihi ve Bilge şehir Kocaeli basını panelinde, Kocaeli basınının 160 yıllık geçmişi ile ilgili bilgi verip, İletişim fakültesi öğrencileri ile yerel medya çalışanlarının sürekli birlikte projeler üretmesi konusunda açıklama yaptım. Kocaeli 10. Kitap fuarında Eğitimci Yazar Galip Ataman’ın yönettiği panelde İsmet Çiğit, Sadun Çetin ve Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile birlikte katılıp Kocaeli ve basının sorumlusu ile ilgili görüşlerimizi kitap severlerle paylaştık. Bir saatlik panelde konuşmacılar birbirinden önemli konulara değindiler ve görüşlerini açıkladılar. Panel ve söyleşide yaptığım konuşmada Kocaeli basının 160 yıllık geçmişi olduğunu Atatürk'ün 16 Ocak 1923’de Cumhuriyeti ilanının Kocaeli basın toplantısında yaptığına işaret ederek Kocaeli'de çok güçlü bir basının olduğunu ve halende en çok gazeteye sahip Kocaeli ilçeleri arasında Gebze basının yer aldığını açıkladım. Kitap fuarına katılanların. Fuarda açtığımız basın tarihi sergimizi gezmelerini ayrıca Gazeteciler Cemiyeti tarafından açılan Basın müzesini ziyaret etmelerini istedim.

PANEL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kitap fuarında basın tarihi ve fotoğraf sergimiz büyük ilgi gördü. Kocaeli 10 Kitap Fuarı’nda açtığımız Türk basın tarihi Kocaeli ve Gebze basınının 100 yıllık serüveni ve tarihi Kocaeli fotoğrafları sergimiz büyük ilgi gördü.

Gerek panel gerekse fotoğraf sergisiyle Kitap fuarında Kocaeli üzerine faaliyette bulunmanın gönül huzuru ve vefa borcunu ödemenin mutluluğu içerisindeyim.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981