banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Abdülhamid'in torunları

28 Nisan 2018 Cumartesi 10:03

Osmanlı Hanedanı Aile Reisi Harun Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu ile oğulları Orhan Osmanoğlu ve kızı Nilhan Osmanoğlu, İzmit'teki Seka Film Platosu'nda tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen setler ile Yıldız Sarayı'nın ve ve İstiklal Caddesi'nin birebir inşa edilen yapılarını gezdi.

Platodaki tarihi mekanları ziyaret ederek, fotoğraf çektiren Osmanoğlu ailesi, oyuncular ve yapım ekibiyle görüşerek, dizi hakkında bilgi aldı. 

Payitaht Abdülhamid'in danışmanlığını da yapan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu, babası Harun Osmanoğlu'nun uzun zamandır dizinin çekimlerinin yapıldığı platoyu ziyaret etmek istediğini, ziyareti ancak bugün gerçekleştirdiklerini belirtti.

Osmanoğlu, dizide de gösterilen Şehzade Mehmet Selim Efendi'nin torunu olan babasının çekimlerin yapıldığı yerleri gezdiğini, oyuncularla sohbet ettiğini ve çok duygulandığını ifade etti.


- "Sultan Abdülhamid Han, bazı noksanlarına rağmen tam olarak yansıtılıyor"

Harun Osmanoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, film platosunu ilk kez ziyaret ettiğini ve "Payitaht Abdülhamid" dizisini çok beğendiğini söyledi.

Böyle bir dizinin bu zamanda yayınlanmasını takdirle karşıladığını vurgulayan Osmanoğlu, "Dizinin oyuncuları, özellikle dedem Abdülhamid'i canlandıran sanatçı Bülent İnal'ı çok beğeniyorum. Özellikle dedem Şehzade Mehmet Selim Efendi çok iyi. Tabii dizi gençlik zamanını veriyor. Ben dedemi genç olarak görmedim ama fotoğraflarından gördüm. Film platosunu küçük sanıyordum ama gezince çok büyük, güzel ve muntazam olduğunu gördüm." diye konuştu. 

Payitaht Abdülhamid dizisinde o döneme ait hakikatlerin ortaya çıkarıldığını ifade eden Osmanoğlu, "Sultan Abdülhamid Han, bazı noksanlarına rağmen tam olarak yansıtılıyor. O dönemdeki hadiseler anlatılıyor. Masonlar, İngilizler, Yahudiler neler yaptı hepsini görüyoruz. Dizide çok fazla göstermiyorlar ama daha bunlar büyük şeyler yapmışlar." dedi.


- "Osmanlı dizilerini çok beğeniyorum"

TRT'nin, Payitaht Abdülhamid ve Diriliş: Ertuğrul gibi tarihi filmlerini ilgiyle izlediğini belirten Harun Osmanoğlu, şunları kaydetti:

"Osmanlı dizilerini çok beğeniyorum. Bu tür Osmanlı dizileri çekilince seviniyorum ve bugünleri gösterdiği için Allah'a şükrediyorum. Osmanlı hakkında çok şey okuttular, yalan yanlış şeyler öğrettiler. Osmanlı'nın, bilhassa dedemiz Abdülhamid Han'ın neler yaptığını herkes öğrenmeli. Hakikati herkes bilmeli. Özellikle gençlerin izlemesini tavsiye ediyorum." 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku