banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Müzeyi, stüdyo gibi kullanıyorlar!

27 Temmuz 2015 Pazartesi 13:03

EN BÜYÜK KAZANIMIMIZ 
Ressam Osman Hamdi Bey’e ilham veren Eskihisar’da ki konak, şu sıralar bölgemizdeki birçok fotoğrafçıya da ilham veriyor. Kendisine ait tablolar ve eşyalar ile düzenlenerek müze haline getirilen Ressam Osman Hamdi Bey’in evi ziyaretçilerini ağırlıyor. Her geçen gün ilginin arttığı müzede Osman Hamdi Bey’in çizdiği resimler bulunurken, kendisine ait canlandırma maketler de büyük ilgi topluyor. Tarihi kültürümüz ve tarihi mirasımız olan müze en büyük kültürel kazanımlarımızdan ve değerlerimizden birisi. 
VATANDAŞ TEPKİLİ 
Ayrıca müzenin bahçesinde çevre düzenlemesi yapan Gebze Belediyesi yürüyüş yolları, oturma alanları ile bölgeyi adeta yeniden inşa ederken, Osman Hamdi Bey Müzesi’nde son zamanlarda artan fotoğraf çekimleri de eleştirilere konu oluyor. Her gün artan çekimler müzeye normal ziyaret için gelen vatandaşlardan tepki görürken vatandaşlar “ Biz müzeyi tarihi kimliğiyle severken müze artık ne yazık ki fotoğraf çekimlerinin ilgisi haline geldi, bu durumdan şikayetçi ve bir o kadar da rahatsızız.” dedi.
STÜDYO GİBİ KULLANIYORLAR!
Düğün fotoğrafı çekmek için Osman Hamdi Bey Müzesi’nin bahçesini adeta esir alan fotoğrafçılar burayı stüdyo gibi kullanırken, müzeyi ziyaret etmek isteyenlere de zor anlar yaşatıyor. En güzel düğün fotoğrafını çekmek için çalışan fotoğrafçılar müzeye ziyaret için gelenlerin bahçede rahat rahat yürümesine engel oluyor. Konuyla ilgili olarak yetkililerin çözüm bulması isteniyor. Yetkililerin bu anlamda çalışma yapması şart. Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın sabit hat telefonlarına da ulaşamadık.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku