KÜLTÜR VE SANAT:
Sakarya Meydan  Muharebesi nerede yapıldı?

15 Eylül 2020 Salı 09:57

Sakarya Savaşı'nda şehit olan gazeteci ve yazar  kimliği ile tanınan yakın köylüm Binbaşı Hüseyin Avni ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Hüsetin Avni,
Doksan üç Harbinde Giresun'un Espiye ilçesi Kurugeriş Köyü'nde  dünyaya geldi. Balkan Birinci Dünya Harbi, Kafkas  Harbi, Sarıkamış savaşlarına katılan kop dağları ve Harşid'i Ruslara geçirmeyen 47 gönüllü Giresun alayı ile  Kurtuluş  Savaşı'nda, Sakarya Meydan Muharebesi'nde sevaştı.Haymana Mangal Dağı'nda şehit olan 'Trabzon  Türk mü  laz mı?'  kitabının yazarı  binbaşı hüseyin Avni Alparslan ile ilgi Trabzonlu ünlü tarihçi İsmail Hacı Fettahoğlu çok önemli araştırmalar yaptı, 18 yıl önce kitap yazdı. 15 yıl önce İstanbul  Giresun  Dernekler Birliği, İstanbul'da  Hüseyin Avni paneli düzenleyerek çalışmalar başlattı.

Milliparklar Genel Müdürlüğü  iki yıl önce  Hmana'da 
Binbaşı Hüseyin Avni'nin mezarını buldu ve Mangal Dağı'na anıt yaptı. 
Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara Giresun Platformu ile Haymana'da hatıra ormanlığı kurdu. Başta subaylar olmak üzere binlerce gönüllü askerin şehit olduğu Sakarya Meydan Muharebesi'nin yapıldığı Polatlı ve Haymana'daki şehitlikler ziyaretçilerini bekliyor. Yaz aylarında deniz ve sahillere giden tatilcilerimiz, Sakarya Savaşı şehitlerini ziyaret etmeli. 

Hüseyin Avni ile ilgili  açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu beyin, Gebze Belediyesi'nden örnek alarak Giresun'a  Şehit Binbaşı Hüseyin Avni ve Sakarya Şehitleri Parkı yapmasını istiyorum. (İsmail Kahraman)

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku