banner1024
RÖPORTAJ:
Hasan Soba ile dobra dobra!

10 Ağustos 2015 Pazartesi 09:34

 AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba gazetemizin konuğu oldu. Hasan Soba ile parti çalışmalarından, ülke gündemine, yerel hizmetlerden teşkilata dair bir çok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İlçe Yöneticileri Dış İlişkiler Birim Başkanı Köksal Tatoğlu, Yerel Yönetimler Birim başkanı Nuri Kaya ve Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Selim Malkoç ile birlikte konuğumuz olan Soba, sorularımıza içtenlikle yanıt verdi. İşte çarpıcı başlıklarla Hasan Soba ile yaptığımız Röportajın tam metni: 

Gebze Gazetesi: Seçimlerde ne hedefliyordunuz, 7 Haziran sonrası oluşan siyasi tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hasan Soba: Gebze ölçeğinde hedefimiz 50 ve üzeriydi. Yüzde 49 aldık, hedefimizin altında kaldık. Biz en kötü ihtimalle 44-45 civarında bir oyla tek başına iktidar olacağımıza inanıyorduk. Çünkü %43.5 in üzerinde ki her oy bizi iktidara taşıyacaktı. Ama olmadı. Bundan önce ki tüm seçimlerde vatandaş oyunu kullanır, AK Parti seçimden güçlü çıkmış der ve herkes hayatına devam ederdi. 7 Haziran sabahı vatandaşın kafasında acaba soruları oluşmaya başladı. 9 seçimde açık ara birinci olan partimiz %41 gibi yüksek bir oy almasına rağmen sadece tek başına iktidar olamayışından kaynaklanan kafa karışıklığı oldu. Açık ara birinci olmamıza rağmen  tek başına iktidarı getirecek milletvekili sayısına ulaşamadık. Bu seçimlerde İlk kez oy kullanan ve daha önce koalisyon görmeyen gençlerin koalisyon nedir diye 3 gün araştırma yapması bunun göstergesi. 

BAKAN IŞIK’A RAPOR SUNACAĞIZ!

G: G: Oy kayıplarının nedenlerini masaya yatırdınız mı?

H:S: Başta Genel başkan yardımız olmak üzere, daha sonra Belediye Başkanları ve tüm teşkilatımızla değerlendirme toplantısı yaptık. Bu toplantılardan önce de biz kendi aramızda toplantı yaptık, arkadaşlarımızın fikirlerini sorduk. Mahalle başkanlarına tek tek sorduk, sandık bazlı bütün seçim sonuçlarını mahalle mahalle karşılaştırıp karşılaştırmasını yaptık. Oy oranları belirgin bir şekilde düşmüşse bunun nedenlerini mahalle başkanlarına sorduk. Çok uzun değerlendirmeler yaptık.  Bununla ilgili rapor hazırladık. Oy kayıplarının nedenleri arasında Kamuoyunda en çok tartışılan asgari ücret, emekli maaşı, taşeronlaşma gibi sorunlar öne çıktı. Bunlar konjenktürel sorunlar. Kartepe’de bu sorunlarla karşılaşmazsınız. Teşkilattan da sıkıntılar varsa ciddi bir rapor olarak bunları hazırlayıp, İl başkanımıza sunduk, Büyükşehir Belediye başkanımıza sunduk, Bakanımıza da sunacağız. 7 Haziran akşamı biz vicdanen rahattık. Biz teşkilat olarak üzerimize düşeni yaptık. Bizim tek üzüntümüz tek başına iktidar olamayışımız. 

G.G: Seçmende pişmanlık görüntüsü var mı?

H: S: Seçmende daha önce AK Parti’ye oy vermiş, AK Parti tek başına iktidar olsun ama biraz oyu düşüp burnu sürtsün, bunlar şımardı diye bir oyun oynandı. Seçmen ne yazık ki buna inandı. Seçmenimizde “Ben oy vermedim. Böyle olacağını bilmiyordum. Bize nasıl bir görev verebilirsiniz?” Diyenlere şahit oldum. Biz şok atlatılıp seçimlerden sonra teşkilata gelip üye olan insanları gördük. Her şerde bir hayır vardır sözünün ne kadar doğru olduğunu bu süreçte gördük. Bunları da yaşamamız ve görmemiz gerekiyormuş demek ki. 

YAPILMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPARIM

G.G: Olası bir erken seçimde Kocaeli listesi nasıl olur?

H.S: Ben listeyle ilgili söylenmesi gereken her şeyi İlçe Başkanı olarak söyledim. Bu bölgeden iki kişinin listede olması gerektiğini söyledi. 685 bin nüfus var, seçmenin %42’si burada ve seçilebilecek yerde iki kişi olması gerektiğini söyledim. Bu anlamda vicdanen rahatım. Ama bana göre 7.sırada Gebze’den bir isim olması sonucu çok da değiştirmezdi. Oraya koyacağınız isim önemli. Aday vardır 4 oy getirir, kimisi vardır çok oy getirir. Bunu iyi irdelemek lazım. Şunu da söylemek lazım, Sayın bakanımız hangi ilçeye Gebze’ye verdiği önemi veriyor.  Hangi ilçeye Gebze’ye geldiği kadar gidiyor, ne istedik de yapılmadı. İl başkanımız ne zaman Gebze ile ilgili koşturmadı. Bütün milletvekillerimizden Gebze ile ilgili en ufak duraksama bile görmedik. Gebze ile ilgili yapılacak ne varsa hepsi destek verdi. Yasa gerekiyorsa yapıldı, Üniversite istedik yapıldı. Bu anlamda zaten hepsinin Gebze’yi önemsediğin görürüz. Gönlümüz buradan iki olmasıydı bunu isterdik ama listeyle alakalı şimdi bizim bir şey söylememiz doğru değil. Fikirlerimiz sorulduğu zaman gerekeni söyleriz. Gebze’nin hakkı noktasında ne söylenmesi, ne yapılması gerekiyorsa hiçbir arkadaşımızın şüphesi olmasın üzerine düşeni yaparız. 112 Acil istasyonu yapılıyorsa, Anibal yapılıyorsa, eğitim sorunu varsa bunların hepsinde teşkilat olarak biz yapıyoruz. Bunları Parti yapmıyor ama biz gerekli yerlerle görüşmeleri yapıyoruz. 


GEBZE KIŞLASI’NDA KONUT OLMAYACAK

G.G: Anibal projesi ne zaman başlayacak?
H.S: Topçular’da Köprülü Kavşak projesi devam ediyor. O projenin biraz daha ilerlemesi bekleniyor. Çünkü projeyle birlikte yan yollarda da çalışma yapılacak. Anibal teşkilatın başarısıdır. Teşkilatın bu konuda ki ısrarları projeyi getirmiştir. Emeği olan her arkadaşımızın, sadece bizim değil bütün teşkilatın başarısıdır.


G.G: Gebze’nin en değerli yeri konumuna gelen Askeri alan ne olacak? Kamuoyunun yeşil alan beklentisi gerçekleşecek mi?

H.S: Projenin takipçisiyiz. Seçim beyannamesinde yer almış bir konu. Verdiğimiz sözlerden birisidir. Tamamı yeşil alan denilmedi, 300 dönüm civarından bir kısmını SEKA park gibi bir yer olacak. Geri kalan yerleri değerlendirilecek. Konut yaptırmama düşüncesindeyiz. Güzel bir proje olacak ve biz arkasındayız. Süreç belli olduğu zaman çalışmalar yapılacaktır. Diğer askeri gazinolar, lojmanların durumunu Başta Bakanımız, İl başkanımız ve Milletvekilimiz biliyor. Hepsiyle alakalı çalışma yapılacak. Biraz daha netleşsin. Mecbur TOKİ’ye devredilmesi gerekiyor, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yapılan anlaşma gereği. Ama TOKİ’ye devredilmesi konut yapılacağı anlamına gelmiyor. Gebze Belediyesi proje hazırlayacak, Büyükşehir onayından geçeceği zaman da proje hayat bulacak. 

G.G: Gebze Teşkilatı’nın Kocaeli ‘deki yeri nedir?

H.S: Teşkilat Performans Sistemi yıl başından sonra uygulanmaya başladı. TPS’de biz 2- 6.sıralar arasında sürekli yer değişikliği oluyor. TPS’de her dönem belirli başlıklar var. Onunla ilgili çalışmalarınız olacak. Teşkilatla alakalı standart puanlar var. Orada biz Büyük ilçelerle karşılaştırılıp puanlarımızın alınmasını istiyoruz. Biz hep doğru olanı yaptık, olmayan bir şeyi yapmış gibi göstermedik. Orada ki sıralama çok önemli değil. Biz üzerimize düşeni yapalım, doğru olanı yapalım gerisi önemli değil. 42 bin üyemiz var 100 bin oy alıyor, 40 bin üyesi var 20 bin oy alıyor. Buna göre kıyaslanma yapılması gerekiyor. Biz düşünü 2 katından fazla oy aldık. Bütün ülke kıyaslaması için böyle olmalı. 20 bin üyesi var 19 bin oy almış, biz 42 bin üyeyle 100 bin oy aldık. Buna göre puanlama yapılması lazım, Genel Merkeze önereceğiz bunu. 


VATANDAŞIN RIZASI OLMADAN İŞ YAPMAYIZ!

G:G:  Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleerinde tapu sorunu nasıl çözülecek?

H.S: Tapu sorunun en zor kısmını çözdük.  Milli Emlak’tan almak zordur ve bunu çözdük. Kolay olan kısmını zaten hallederiz. Yeniden planlama yapacağız. Başkanımız orada vatandaşa sizi mağdur etmeyeceğiz dedi. Yeşil alan, dini alan, eğitim alanı dahil bütün yerler ayrılacak. Yüzde 40 oranında kesinti yapılacak. Uzmanlar bu işi yapacak. Vatandaşa bilgilendirme yapılacak rızası alınacak. Vatandaşın kabul etmeyeceği hiçbir işi yapmayacağız. Daha önce Kentsel Dönüşüm denemeleri oldu, vatandaş istemediği için yapmadık. Orada kara propaganda yapıldı, Vatandaşımıza Bakanımızla birlikte gittik halkımızı bilgilendirdik. Biz şu sözü verdik: Sizi mağdur etmeyeceğiz, birlikte bu konuyu çözeceğiz. Bu konuda üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. 

BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARI GEBZE’YE GELECEK

G.G: Büyükşehir Daire başkanlarının vatandaşlardan uzak olması eleştiri konusu? Bununla ilgili haftanın bir günü Gebze’ye gelebilir mi?

H.S: Daire müdürleri ve bürokratlarla ilgili çalışma yapacağız. Bürokratları Gebze’ye getirip önce teşkilatla tanıştıracağız. 20 gün içinde bunu gerçekleştireceğiz. Vatandaş sorunlarıyla ilgili önce bizi gelip sorunlarla en çok biz muhatap olduğumuz için önce parti teşkilatlarının bu bürokratlarla tanışması gerektiğini düşünüyorum.  Başlangıç için en mantıklısı bu. Biz böyle bir değerlendirme toplantısı yapalım, buradan bir temeli atalık. Daha sonra yol haritasını belirleyeceğiz. Daha önce birim müdürlerini ayda bir buluşturup soru cevap yapıyorduk, onlarda bize raporluyordu. 

G.G: İlçe Başkanlığı görevine alıştınız mı?
H.S: Mahalle yönetiminden geliyorum ben. İki dönem yönetimde yer aldım, İlçe Başkan yardımcılığı yaptım. Gebze’nin diğer ilçelerle kıyaslanamayacak bir durumu var. Parti çalışmaları gerçekten çok yoğun geçiyor. Ama bu yoğunluktan memnunuz. Vatandaş Allah razı olsun diyince hoşuma gidiyor. Sabahın erken saatlerinden başlayıp geç saatlere kadar mesai yapıyoruz. Seçim döneminde 3-4 ay her gün sahadaydık. Seçim ve Ramazandan sonra biraz daha gevşeme oldu ama önümüzde ki günlerde yine yoğunluğumuz artacak. 















 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku