banner1001
SAĞLIK:
Kese Böceklerine Dikkat...

15 Nisan 2017 Cumartesi 09:56

 Hastanın kaşınan bölgelerinde çizgisel tırnak izleri, hatta şiddetli kaşıntıya bağlı kanamalar olabilir

Hastanın kaşınan bölgelerinde çizgisel tırnak izleri, hatta şiddetli kaşıntıya bağlı kanamalar olabilir. Gözde kızarıklık ve göz kapaklarında ödem olabilir. Eğer aylardan Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ise; bölgede çam ağaçlarında çam keseleri mevcutsa, kaşıntıyla gelen kişi orman köylüsü, orman işçisi veya piknik ya da gezi amacıyla ormanlık alana gitmişse hastalarda alerjen olma ihtimali vardır.Tırtıllar ile temas kuran kişilerde alerjik cilt hastalıklarının görülmesi kaçınılmaz olur. Bu zamana kadar tırtıl ile temas eden kişilerde egzama ve kurdeşen gibi cilt hastalıklarının oluştuğu gözlenmiştir. Ayrıca tırtıl alerjisi temas dışında rüzgar ve hava yolu ile de ortaya çıkmaktadır.



Vücudu açıkta bırakan giysilerden kaçınılmalıdır

 Mart- Haziran aylarında çam keselerinin olduğu yerlere gitmekten, eğer gidilecekse vücudu açıkta bırakan giysilerden kaçınılmalıdır.

 Çam ağaçlarının üzerinde bulunan bu kümelere dikkat edin. Tatlıkuyu civarında birkaç çocuğun oynadığı çimenlik alanda da görülen kese böcekleri çocukların cildinde kızarıklara neden oldu. Zamanla yuva yaptığı çam ağacına da zarar veren böcekler insanlar içinde oldukça tehlikeli..
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Acilin 'anne' şoförleri
Kocaeli'de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor....

Haberi Oku