banner1001
SAĞLIK:
Kocaeli'de Sağlık Sokağı

08 Nisan 2017 Cumartesi 09:25


 (AA) -

Sekapark'ta 7-9 Nisan tarihleri arasında hizmet verecek olan sokakta, kanser taramaları, sigara ile mücadele, akılcı ilaç kullanımı, obezite ile mücadele, boy, kilo ve yağ ölçümü, nakil ambulans, organ bağışı, diş taraması, 112 Acil ve kan bağışı konularında bilgilendirme yapılacak.

Sağlık sokağının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Etil, sağlığın mutlu bir hayatın parçası olduğuna dikkat çekerek hastalık ve sağlık kavramının kültüre bağlı olduğunu belirtti.

Kişinin sağlıklı olabilmesi için ruhen de dengeli olması gerektiğine dikkat çeken Etil, "Sağlıkla ilgili harcamalar bir masraf değil, insan gücü yatırımıdır. Hastalanan ya da ölen kişiler toplum için kayıptır. Toplumların en önemli zenginliği sağlıklı ve iyi yetişmiş insan gücüdür. Sağlık insan  hayatında hiçbir kavramla yer değiştiremeyecek bir öneme sahiptir." dedi.

Kocaeli Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz da sağlık konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşları bilgilendirmek için bu sokağı kurduklarını dile getirdi.

- Türkiye'de ortalama ömür 78 yıl

Türkiye'de ortalama ömrün 78 yıl olduğunu aktaran Durmaz, "Bu çok sevindirici bir haber oldu. Kocaeli'de bu rakamın 80.1 olduğunu biliyorum. Sizlerin verdiği destekle bu sağlık ölçütlerini daha ileriye getirebiliriz. Bu tür etkinliklerle kendi kendimizin doktoru olacağımız bilgilere sahip olacağız." diye konuştu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kocaeli Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak ve vatandaşlar sokakta kurulan stantları gezerek bilgi aldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Acilin 'anne' şoförleri
Kocaeli'de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor....

Haberi Oku