banner1024
SİYASET:
Büyükakın: 'Kocaeli'de devrim niteliğinde çalışmalar yapılıyor”

04 Mayıs 2023 Perşembe 11:07

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda Kadın Kolları, STK Başkanları, Kadın Esnaflar, Kadın Meclis Üyeleri ve Kadın Muhtarlar bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı; “Yaptığımız tüm organizasyonlarda birbirimizin dilinden anladık. Hep bu kentte daha güzel çalışmaların yapılması için hep gönül birliği ile hareket etmeyi becerdik. Bu yolda ilerlerken başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Kocaeli’de devrim niteliğinde çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. En başta şunu itiraf etmeliyim. Bu başarılı hizmetlerin arkasında iki tane olmazsa olmaz başarı şartı var. 

BÜTÜN GÜZEL İŞLERİN SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZ

Bunlardan bir tanesi halkın desteği. Halk yoksa, milletin iradesi yoksa, arkanızda duran millet yoksa, ne kadar iyi bilirseniz bilin bunun faydası yok. Aslında Türkiye’de yapılan bütün güzel işlerin asıl sahibi burada toplanan vatandaşlarımız. Halkın içinde bir kesim var ki diğeriyle asla kıyaslanamaz çünkü sizlerin olduğu yerde gerçekten bereket, denge ve güzellik oluyor. Eskiden şöyle denilirdi; her başarılı erkeğin arkasında bir hanım vardır denilirdi. Şimdi başarılı hanımlar var. Kocaeli iş dünyasına renk katan, erkeklerden daha başarılı kadınlar var. Yapmış oldukları programlara katıldığımda, hem tasarım hem estetik olarak bizlerden öndesiniz. Gerçekten de öyle. Biz de sizlerden aldığımız güçle elimizden geldiğince çalışıyoruz. 

4,5 MİLYON TL PARA TOPLANDI

6 Şubat’ta ülkemiz bir depreme uyandı. Normalde Macaristan büyüklüğünde bir yer. Böylesine büyük bir afette bile biz devletin tüm kurumlarıyla ayakta durmayı becerdik. Kocaeli Büyükşehir belediyesi olarak orada çok başarılı hizmetler verdik. 1 ay içerisinde hastanemizi açtık. Döndük burada yine değerli hanımefendiler, iş dünyasına yön veren hanımlar bize gelip dediler ki “kermes düzenlemek istiyoruz.” Biz dedik ki “kermes size az gelir, siz bir yardım kampanyası düzenleyin.” 4,5 milyon TL para toplandı, Figen hanım benden önde. Biz ne yapıyoruz şu anda? Hatay’da bir üniversite var, orada bir bina yapacağız. Malzemeler alınacak, 10-15 milyon TL civarında bir yatırım. O binayı yapıp içerisine rehabilitasyon malzemeleri alınacak. Bu kentin güçlü kadınları Kocaeli’de organize olarak Hatay’da faaliyetlerini yürütecek. 1 ay sonra sizlerle birlikte oranın kurdelesini keseceğiz. Kocaeli zaten yardım oldu yağdı, Allah hepinizden razı olsun. Sizler zaten hep en öndesiniz. 

YENİ BİR YÜZYIL BAŞLIYOR

İkinci şart ise inanmış bir liderlik. Cesur ve asla vazgeçmeyen, vizyonu olan bir liderlik. Bu millet yerle bir olduğu zamanda bile ayağa kalkmayı bilen bir liderlik. Kurtuluş Savaşı’nda bu millet küllerinden yeniden doğdu. Bu senenin sonuna yüzyıl bitiyor, yeni bir yüzyıl başlıyor. Bunu bir ağabeyiniz bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Belediyede yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum.  İktidara geleceğiz diye bunlarla yol yürümemek lazım. Bunlarla yol yürüyenleri biliyorsunuz. Geçtiğimiz 30 gün içerisinde 30’a yakın müjde verildi. En son dün Gabar’da 1 milyar varil petrol bulundu. Gabar’da niye terör var anlıyor musunuz şimdi. Yıllarca o uluslararası petrol şirketleri geldi bulamadık diyerek beton döktüler. 


GÖK VATAN DA BİZİMDİR

Dağda kış uzun zamandır kış, başlarına bomba yağıyor yağmaya da devam edecek. Değerli kardeşlerim Türkiye’nin şu ana kadar yaptıklarının devam etmesini istiyorsanız, İstikbal göklerdedir demekle istikbal göklerde olmuyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalleri de gerçek oluyor. Allah’ın izniyle gök vatan da bizimdir, sadece mavi vatan değil. Muhalefetin listesinde seçilebilir yerden bir kadın aday yok. Bizim listemizde seçilebilir yerde 2. sırada Radiye hanım var. Yasemin hanım var, Berna Hanım var, Gülay hanım var. Listemizde 4 tane hanım adayımız var, 2 tanesi kesin seçilecek yerden.”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku