SİYASET:
Büyükakın: 'Kutlu bir dirilişin şafağındayız”

05 Mayıs 2023 Cuma 19:38


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze’de Giresun İş Adamı ve Bürokratlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Kemal Tokmak ve Giresunlu iş adamlarıyla bir araya gelen Doç. Dr. Büyükakın, ardından Beylikbağı’nda düzenlenen programda kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluştu. 

14 MAYIS TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN KIRILMA NOKTASI

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir’in de katıldığı programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı; “Dağdakiler apaçık konuşuyorlar. 14 Mayıs seçimleri bizim hapisteki arkadaşlarımızın kurtuluşu için son çaredir diyorlar. Gizliyorlar mı? Apaçık konuşuyorlar. Öbürleri ne diyorlar. Oradan alacakları oyu hesap edip, onlarla yol yürümeye maalesef devam ediyorlar. 14 Mayıs gerçekten Türkiye’nin geleceği açısından bir kırılma noktası olacak. Onlarda bunu apaçık söylüyorlar. Sadece dağdakiler mi söylüyor? FETÖ’cüler söylemiyor mu? Bütün FETÖ’cü hesapların attıkları tweete bakın, sosyal medya paylaşımlarına bakın. Yunan medyasına bakın, orada da aynısı var. Amerikan medyasına bakın orada da aynısı var. Ekonomist dergisinde vardı. 2023’ün en önemli seçim olduğunu yazan bir başlık var. Alt başlıklarında Erdoğan’ın gitmesi halinde Avrupa’nın birçok başkentinde birçok meselenin rahatlayacağını anlatan bir makaleydi. Onlar bunu apaçık yazıyorlar.

“BİRİ YAPIM EKİBİ, BİRİ YIKIM EKİBİ”

TOGG yok dediler dimi? TOGG var. Gaz da var. Kızılelma’mızı yaptık. Kızılelma’dan rahatsız oldular. Bu maket dediler. Yabancı basını okuyorsunuz, Kızılelma için aynen şunu söylüyor; ‘Türkiye İHA’larıyla, SİHA’larıyla, Kızılelma’larıyla, ATAK’larıyla yeni dönemdeki savaş dengelerini altüst etti’ diye yazıyor. Buradakiler ya farkında değil yada gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Belediyelerde de aynı şeyi yaptılar. ‘Namus sözü veriyoruz, belediyelerden kimseyi atmayacağız’ dediler. Attılar mı? Attılar. ‘Bedava süt vereceğiz’ dediler, göstermelik birkaç tane verdiler. ‘Belediye otobüsleri öğrencilere bedava olacak’ dediler. Yaptılar mı? Yapmadılar. Otobüsleri yürütseler razıyız zaten. Yürütmeyi başarsın yeter. Özgür Özel’in attığı bir tweet vardı. Traktör bedava olacaktı. Alan var mı duydunuz mu hiç? Hiç sözünü tutanla, sözünü tutmayan bir olur mu? Sayın Cumhurbaşkanımız vaat ettiklerinin tamamını yaptı. ‘Boğazın altına tünel’ dedi, yaptı. ‘Köprü’ dedi, yaptı. ‘Tren’ dedi, yaptı. Ne dediyse yaptı ve yapmaya devam edecek. Öbürleri ne diyor? İHA’ları, SİHA’ları durduracağız. Ne gazı ya, orada gaz yok diyor. Biri yıkım ekibi, biri yapım ekibi. Tescilli. Mehmet Akif Ersoy’un şiiri o kadar güzel ki; Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? Onu en çolpa herifler de, emin ol, becerir. Sade sen gösteriver işte budur kubbe! diye; İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman, Bir Süleyman daha lazım yeniden, bir de Sinan. Süleyman’ımız var. Sinanlarımız var. 21. Asır bizim asrımız olacaktır. Yeni Türkiye Yüzyılı bizim yüzyılımız, dünyaya barış, kardeşlik ve adaleti tekrar getirecektir. Suriye’deki gözü yaşlı neneler bizi bekliyor, Irak’taki mazlumlar, Filistin’deki çocuklar bizi bekliyor. Balkanlardaki gözü yaşlı teyzeler bizi bekliyor. Tüm mazlum coğrafyalarda Türk hasretle beklenenlerdir. Bunun için olmazsa olmaz koşul güçlü bir iradedir. O irade Cumhur İttifakı ile oluştu. 

“KUTLU BİR DİRİLİŞİN ŞAFAĞINDAYIZ”

Uçak öyle bir yerde ki, kalkış safhasında. Uçak kalkarken önden vuran rüzgârın hava akımının gücünü kullanarak havaya kalkar. O anda en güçlü dirençle karşı karşıyadır. Şuanda da aynı şeyle karşı karşıyayız. Aydınlığa en yakın olduğumuz yer, karanlığın en zifiri olduğu andır. Karanlığın zifiri geçer geçmez peşinden şafak sökecektir. Biz kutlu bir dirilişin şafağındayız. Atalarımız bir zamanlar büyük devletleri nasıl kurdularsa, Osmanlı’nın kuruluşuna bakın, Selçuklu’nun kuruluşuna bakın, hepsinin kuruluşuna bakın. Çok büyük sancılarla başlamıştır. Aynı şeyleri bir daha yaşıyoruz. Her yanımızda sıkıntılar devam ediyor. Ama inanın bunlar bir kutlu doğumun müjdecisidir. Bu zorlukların hepsi aşıldı, aşılacaktır. Altyapısı tamamlanmıştır.”

banner982
Anahtar Kelimeler
Ak PartiKocaeli
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku