banner1006
SİYASET:
Dilovası Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı; 14 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleşti.

02 Kasım 2022 Çarşamba 14:17

 Dilovası Belediyesi Kasım ayı Meclisi Toplantısı gerçekleşti


Gündem maddesi öncesi açılış konuşmasında gündemi ve yapılan çalışmaları aktaran Başkan Şayir, yaptığı konuşmasında “Geçtiğimiz günlerde tüm ülke olarak büyük bir coşku ile kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yine Bartın’ta yaşanan kömür madenin de yaşanan elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” diye açıkladığı yeni programın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bizim için gurur kaynağı olan 60 yıllık hayalimizin gerçekleştiği TOGG’un açılışıyla birlikte yerli otomobilimizin üretime geçmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMETLER SÜRÜYOR

Ülke gündeminin ardından belediye hizmetleriyle ilgili bilgiler de veren Başkan Şayir, “Seçim beyannamemizde yer alan Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezimizi geçtiğimiz hafta hizmete açtık. Kuzey Marmara Otoyol İşletmeciliği tarafından hayata geçirilen 16 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en iyi hayvan barınaklarından biri olan barınağımız ve bakım merkezimizin inşallah can dostlarımızın hayatlarına kolaylıklar sağlayacak, hastalıklarına şifa olacaktır. Bunun dışında tüm mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kentimizin alt yapı ve üst yapı sorunlarını durmaksızın gidermeye çalışıyoruz. Belediye araç parkurumuzu yeniliyoruz. Doğum yapan annelerimizin ve özel gereksinimli vatandaşlarımız için 2 aracımızı onların hizmetine tahsis ettik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçemizde ki tüm hanelerimize toplamda 16 bin 500 haneye ve 2 bin işyerimize bayraklarımızı dağıttık. Tavşancıl’da yapımı devam eden Şehit Ömer Halisdemir olarak ismini verdiğimiz çok amaçlı yüzme havuzumuzu inşallah kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” Dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Şayir’in konuşmasının ardından gündemde yer alan 14 maddesine geçildi. Gündem maddesinde yer alan Şehit Nihat Karadaş Stadı yanında bulunan Güneş Spor Tesislerinin belediyeye ait parsel ile takas edilerek buranın spor kompleksi olarak vatandaşların hizmetine sunulacağı, Dilovası’nda bulunan eski köy vasıflı mahallelerin vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve çeşitli olanaklardan faydalanabilmeleri için kırsal köy sınırlarının belirlenmesi, Eynerce Caddesi’ne merhum muhtar Sıddık Turak’ın adının verilmesi hususunda Büyükşehir ile görüşülerek karara bağlanması, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden İşletme İştiraklar Müdürlüğü’ne ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne birimler arası bütçe aktarılması meclis üyelerinin oyları ile kabul edilirken, Dilovası İlim Yayma Cemiyeti ile ortak protokol yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca yine gündem de yer alan meclis üyeleri ve personellerin kardeş şehir Macaristan ziyareti listesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

banner982
Anahtar Kelimeler
DilovasıKocaeliGebze
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku