SİYASET:
Milletvekili Şeker: 'Binlerce insanımızın mağduriyeti giderildi”

05 Mayıs 2023 Cuma 19:56

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Karamürsel’de vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve teşkilat yöneticileriyle birlikte ilçede esnaf ziyareti gerçekleştiren Milletvekili Şeker, Dereköy sakinleriyle de bir araya gelerek sohbet etti. 

KARAMÜRSEL’İ YAKINDAN İLGİLENDİREN KANUN

Karamürsel’de birçok vatandaşı yakından ilgilendiren, ilk imza sahiplerinden olduğu Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında vatandaşlara bilgi veren Milletvekili Şeker, Karamürsel ve Kocaeli’nin birçok yerinde binlerce vatandaşın mağduriyetinin giderildiğini söyledi. 

MÜLKİYET SORUNLARI GİDERİLDİ

Milletvekili Şeker yaptığı açıklamada, “Kesinleşmiş orman kadastrosu sonucunda kenarlaşma hataları, Teknik hatalar ile mükerrer kadastro nedeniyle yaşanan mülkiyet sorunları giderildi. Bu işin normal şartlarda 20-30 yıldan önce çözülebilmesi mümkün değildi. Sonuç olarak yasa çıktı. Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yeniden burada kadastro çalışması yapacak. Kadastro çalışması yaparken 2b uygulamasıyla ilgili onlarda değerlendirilecek, yeniden bir bilimsel orman kadastrosu yapılacak. O askıya çıkacak. Yasa çıktı, yürürlüğe girdi. İnanıyorum ki çok kısa bir süre içerisinde buralarda bu çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalar yapılırken sizlerden bilirkişi de isteyecekler. 30 dönümün altındaki özel ormanlar da özel orman statüsü kalkıyor. Tarımla ilgili de güzel düzenlemeler yapıldı. Tarımdaki sulama maliyetinin yüzde 50’sini de DSİ karşılamaya başladı. Tarımda belirli bölgelerde, havzalarda hangi ürünlerin ekileceği belirlendi. Bir de ekilmeyen, tarıma elverişli alan varsa devlet bunu kiraya verecek, ücretini de mal sahibine verecek” dedi.

“AFET ANINDA KÖYDE YAŞAYAN HER VATANDAŞ İSTİFADE EDEBİLECEK”

Orman idarelerin orman alanlarına yapılan kaçak yapılara direkt müdahale edemediğini ifade eden Şeker, "Bu alanda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Bir sürü yasal prosedürler vardı. Onlar tamamlanıncaya kadar binalar da tesis de yapılmış, bitmiş oluyordu. Şimdi yapılan düzenleme ile kaçak yapılaşma varsa anında orman idaresi ona müdahale edebilecek, anında yıkabilecek. Eğer bitmişse ona el koyup kendi ihtiyacı varsa kullanabilecek şeklinde düzenleme var." diye konuştu. Daha önce köylerde yaşayan vatandaşların felaket anında köydeki binaların bakım ve onarımı için ağaca ihtiyacı varsa, kişilerin muhtaç olup olmadığına bakıldığını anımsatan Şeker, yeni düzenleme ile afet anında muhtaçlığa bakılmaksızın köyde yaşayan her vatandaşın bu haktan istifade edebileceğini söyledi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Ak PartiKocaeli
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku