banner1001
YAŞAM:
Hanımların Dikkatine

15 Nisan 2017 Cumartesi 13:09


//evidea-feo.doracdn.com/resize/7BqYfPAyfEAmmKcf/469/469/ProductImages/HZM081/evidea-ev-dekorasyon-mum-yeni-yeni-HZM081-001_2.jpg
 Zararsız mum; Mumlarınızın damlamamasını istiyorsanız, size bir önerimiz var: 3 saat süre ile mumları tuzlu suda bekletin ve daha sonra bir bezle kurulayın. Artık hiç damlatmayacak ve leke yapmayacaklardır
Uzun ömürlü mum; Mumlar, özellikle romantik yemeklerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Mumların ömrünü uzatmak için, kullanmadan 2 saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyup bekletin. Böylece, mumun eriyip masa örtüsüne damlamasını, ya da şamdanda çıkarılmayacak izler bırakmasını önlemiş olursunuz.
havlu ile ilgili görsel sonucu
Yumuşak havlu; Eski havlularınızı yumuşatabilmek için yıkadıktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin. Havlularınızın ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.

Yazlık evlerdeki nem;
 Dolaplarınızın içi rutubetlenirse, askılara aşacağınız, okullarda kullanılan beyaz tebeşir bu sorundan sizi kurtaracaktır.

porselen çatlaklar ile ilgili görsel sonucu
Porselenlerdeki çatlaklar; Yemek takımınızdaki tabakların çatlaklar nedeniyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız; çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır. Aynı işlemi tüm porselen objeleriniz için deneyebilirsiniz.
İlgili resim
Güzel kokulu mutfak; Mutfağınızın güzel kokmasını istiyorsanız, bir parça alüminyum kâğıt üzerine tarçın serptikten sonra, bunu sıcak fırının içine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.
İlgili resim
Kepekle gelen temizlik; Kepek çok iyi bir temizlik aracıdır. Muslin kumaşlar kepek suyuyla iyi temizlenir. Kepek suyuyla yıkanan saçlar pırıl pırıl olur. Yine kepek suyuyla yapılan banyo da cilde çok iyi gelir.
kararan ütü ile ilgili görsel sonucu
Ütü Altlarının Temizlenmesi;
 Ütülünüzün altının pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, temiz bir kâğıt parçası ve biraz diş macunuyla bunu sağlayabilirsiniz. Kâğıdı ıslatıp ütünüzün altını- isterseniz yanlarını da- biraz diş macunuyla ovun. Sonra kuru bir kâğıtla kurulayıp parlatın.
mobilya çiziği ile ilgili görsel sonucu
Mobilyadaki Çizikler;
 Mobilyalarınızdaki ufak çaptaki çizik ve lekeleri çıkarmak için gaza batırılmış bir bezle silmek kâfi gelir. Derin çiziklerde ise içine erimiş mum koyarak kapatıp aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku