banner1006
YAŞAM:
Kış Bahçesi Dekorasyon Önerileri

31 Ekim 2022 Pazartesi 17:50

Keyifli Bir Kış Bahçesi Nasıl Yapılır?

Kış bahçesi ev ile dış mekanın ortak küme elemanı olarak düşünülebilir. Bu mekanlar dış alanda ev sıcaklığını hissetmek amacıyla tasarlanır. Kış bahçesi dekorasyonuna başlamadan önce mekanı hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Örneğin; kış bahçesi alanını spor salonu şeklinde kullanabilir, resim atölyesine dönüştürebilir ya da oturma odası olarak değerlendirebilirsiniz. Bu alanda ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra ortamın ruhuna uygun olan dekorasyon ürünlerinin araştırmasına başlayabilirsiniz. Ayrıca alanın büyüklüğü ve gün ışığı aldığı noktaları göz önünde bulundurmak, mekandan maksimum verim elde etmenize yardımcı olur. İşte keyifli ve konforlu bir kış bahçesi için size yardımcı olabilecek bazı dekorasyon fikirleri!

  • Eğer kış bahçenizde gün ışığının etkisinden maksimum seviyede yararlanmak isterseniz tavan kısmını camla dekore edebilir ve ferah bir etki yaratabilirsiniz. Gün ışığını kontrol etmek için perde veya panjurlardan yararlanabilirsiniz.
  • Kış bahçeniz küçükse duvarlarda açık renkler kullanarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca küçük mekanlarda sanatsal parçalar ve göz alıcı objeler kullanmak da algıyı farklı yöne çekmek için tercih edilebilir.
  • Kış bahçenizde sıcak bir ambiyans yaratmak için ahşap mobilyalardan faydalanabilirsiniz. Bunun yanında ortamın estetik uyumunu artırmak için hasır veya doğal taş malzemeler kullanabilirsiniz. Metal ve cam obje birliktelikleri ise modern bir dekorasyon için ideal olur.
  • Mekanı keyifli hale getirmenin bir diğer yolu, şık ısıtma seçeneklerini değerlendirmektir. Mekanın stili ile örtüşen şömine veya kuzine seçerek ortama etkileyici bir dokunuşta bulunabilirsiniz.
  • Kış aylarının gri ve kapalı havalarına alternatif olarak kış bahçenizde renkli mobilyalar kullanabilirsiniz. Böylece mekana daha dinamik bir görünüm kazandırmanız mümkün olur.
  • Aydınlatma seçiminizi spot, lambader veya duvar apliklerinden yana yaparak stilinizde tamamlayıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Kış bahçenize hayat veren dokunuşlardan biri de bitkilerdir. Ortama natürel bir hava katacak olan farklı bitkilerle ferah ve huzurlu bir ambiyans yaratabilirsiniz.

En Şık Duvar Boyası Renkleri Polisan Renk Kartelası ile Sizlerle

Kış bahçeniz için duvar boyası renkleri seçerken mekanı sıcak gösteren alternatiflere yönelebilirsiniz. Kil ve toprak renkleri son dönemlerde kış bahçelerinde popüler olan renkler arasındadır. Bunun yanında kış bahçelerinde beyaz ve yeşil tonlarının sakinleştirici ve huzur veren etkisinden faydalanmanız da mümkün. Ayrıca Polisan renk kartelasında yer alan Cİ-7494 sessiz mavi gibi renkler iç mekandan dış mekana geçişte denge sağlamak için ideal seçeneklerdendir. Siz de kış bahçeniz için bu renklerden dilediğinizi seçebilir, dekorasyona doğal bir dokunuş yapmak için yeşil bitkiler tercih edebilirsiniz.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Hatipköy'e Yeni Park
İzmit Hatipköy Mahallesine yapılan Onbaşı Ahmet Aydın Parkı yoğun katılımla açıldı.

Haberi Oku