Yeni bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı onayladı. Sürpriz isimler var. Bakanlık koltuğunu koruyanların yanında, Bakanlık koltuğunu hiç kaybetmeyecekmiş gibi olan bazı isimlerde bakan olamadılar. Önce yeni bakanlar kuruluna hayırlı olsun diyor ve başarılar diliyorum. 
Yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili birkaç satır yazmak istiyorum. AK Parti kuruldu, kurulalı bakanlık koltuğunu koruyan isimler var. Bilmiyorum bu durum ne kadar doğru. Devlet Valilerini 5 yıldan fazla bir ilde tutmuyor. Genel Kurmay Başkanı bir dönem için geliyor, belli bir yaştan sonra da kesin emekli oluyor. 
Devletin çok önemli birimlerinde bu durum geçerli iken, nerede ise 15 yıldır bakanlık koltuğunu koruyan isimler acaba çok mu başarılı, yoksa bulunmaz hint kumaşı mı? Bunu tartışmak gerekiyor. İnsan uzun süre bir yerde olunca veya aynı makamı uzun süre koruyunca bakar körde oluyor. Yanlışları göremiyor. Dolayısı ile başarısız oluyor. 
AK Parti siyasete farklı ivme kazandırdı. Ancak Bakanlık Koltuğu noktasında bunu gerçekleştiremedi. Bakanlıklar en fazla iki dönem için olmalı. İki dönemden fazla kalınan bakanlıkların ben başarılı olmadığına inanıyorum. 
Yeni Bakanlar Kurulu listesi ile ilgili gerçekten birçok şey söylenebilir. Ancak geçmişte parti liderliği yapmış Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş gibi isimlerin Bakanlar Kurulu listesinde yer alması çok önemli. Gençlerden oluşan bakanlar Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı. Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nın mutabakatı ile yapılması ise Türkiye’nin önünü açacak bir durum. 
Yeni Bakanlar Kurulu’nun en şanssız noktası ise Türkiye-Rusya arasındaki uçak düşürme krizi oldu. Gerçekten çok önemli bir kriz. Belki son dönemlerde yaşanan en önemli olaylardan birisi. Unutmayalım ki birinci dünya harbi Bosna’da küçük bir cinayetle başlamış, 20 milyona yakın insan ölmüştü. Rusya’nın başındaki lider Putin sağı, solu belli olmayan, dünyanın gözü önünde Gürcistan ve Ukrayna’ya savaş açan, Kırım’ı ihlak eden, Kafkaslardaki iç çatışmaları Rus yöntem ile çözüp insanları birbirine düşman eden, dünyanın gözünün içine baka baka uçaklarını Suriye’ye getirip, sıcak denizlere inen, açıklamalarını Çar İmparatorluklarının oturduğu saraydan yapan bir isim. İnşallah Türkiye ile Rusya arasında sıcak çatışmalar olmaz. Bu kriz aklıselim ışığında çözülür. Ancak Rus Dış İşleri Bakanı’nın Türkiye’de terör var iması Rusya’nın uçak düşürme olayını terör unsurları ile Türkiye’de terör çıkararak ödetmeye çalışacağını işaret ediyor. Terörden çok çekmiş Rusya’nın böyle bir olaya tenezzül edecek olması unutmayalım ki Ruslara da ağır bedel ödetir. Rüzgar eken, fırtına biçer.
İLK KEZ BAKANLIK KOLTUĞUNA OTURAN İSİMLER KİMLER?
64. Hükümet'te ilk kez bakanlık koltuğuna oturan isimler de dikkat çekti. Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı, Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Bülent Tüfenkçi, Naci Ağbal, Mustafa Elitaş ilk kez bakan olan isimler oldu. Kabinenin yaş ortalamasıysa 52,5 oldu.
KABİNEDE EN ÇOK BAKAN HANGİ ŞEHİRDEN?
Yeni hükümette 4 İstanbullu bakan yer aldı. İstanbul'dan Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak bakan oldu. Bunun yanında Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı olurken, bir başka Bursa vekili Efkan Ala İçişleri Bakanlığı'na getirildi. Bakanlar Kurulu'nda önceki hükümetlerin aksine Diyarbakır'dan bir isim Bakanlar Kurulu'nda yer almazken, Güneydoğu'dan Batman doğumlu Mehmet Şimşek, Bingöllü Cevdet Yılmaz bakanlık koltuğuna oturdu.
İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU;
Başbakan: Ahmet Davutoğlu
Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
AB Bakanı: Volkan Bozkır
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfekçi
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım
Evet, sonuç olarak yeni Bakanlar Kurulu önemli isimlerden oluşuyor. Uçak düşürme krizinin gölgesinde açıklanmış olsa da Türkiye’ye önemli hizmetler yapacağına inanıyorum. Yeni Bakanlar Kurulu ülkemize hayırlı olsun.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981