Tarihi eserlerimize yok olmadan sahip çıkalım

Sanayi kenti olarak tanınan Gebze Bölgesi, tam anlamı ile tarih, doğa, turizm, bilim, teknoloji ve kültür kentidir.

İstanbul’un yanı başında olmasına rağmen her yıl İstanbul’a gelen milyonlarca turistten hiçbir pay almamakta, Gebze’nin değerleri yok olup gitmekte.

Kocaeli ve Gebze’de yaşayan bizler bile il ve ilçelerimizi tanımamaktayız.

Kocaeli’yi yöneten Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Bey’e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sorumluluğunuz altında çalışanların, Kocaeli ve Gebze bölgesini tanımaları için talimat vermelisiniz. Sevmek tanımakla başlar, bilmek mutlu olmaktır. Kocaeli ve Gebze’yi tanıyıp bilmeden başarılı hizmet verilmez.

Gebze’nin Değerleri Yok Olmasın

Gazeteci ve belgeselci olarak yurt içi ve yurt dışında birçok yeri gezip görüyor, kendi bölgemle karşılaştırıyorum. Bizdeki değerler birçok yerde yok, bizler kıymetini bilmiyoruz.

Sayın Valim

Sayın Belediye Başkanım

Dünyaca tanınan Anibal Anıt Mezarı, Atatürk’ün emaneti olmasına rağmen, TÜBİTAK buraya turistleri sokmuyor ziyarete kapalı.

Dünyaca tanınan Osman Hamdi Bey Müzesi aylardır kapalı, müze yıkılmak üzere.

Gebze Eskihisar’daki 3000 yıllık kale kapalı dururken, devlet 40 trilyon lira harcayarak, Hereke’ye yeni kaleyi neden yaptı. Yoksa düşman mı geliyor?

Türkiye’min en çok tanınan Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı, yok olma tehlikesi altında sular ve ağaçlar kuruyor.

Fatih’in vefat ettiği Hünkar Çayırı, Sayın Cumhur Başkanı tarafından millet bahçesi yapılacağı açıklanmasına rağmen, dibine İstanbul ve Tuzla Belediyesi askeri bölgeden yol açıp binlerce oto sanayi sitesi inşaatı yaptırıyor. Hünkar Çayırı o yoğunluğu kaldırabilir mi?

Eskihisar, Dilovası arasına demir yolu yapma bahanesi ile sahil yok ediliyor. Tarihi Hicaz ve Bağdat Demir Yolu yıkılıp yok ediliyor. Bölgemizde büyük bir çevre ve doğa katliamı yapılıyor.

Çanakkale Şehitleri Hatırası Tarihi Demir Yolu Köprüsü hafriyat ve toprak altında kaldı.

Konuyla ilgili www.gebzegazetesi.com da yer alan haberleri paylaşarak Vali ve Büyükşehir Başkanı’na yazdığım açık mektubu noktalıyorum.

Gazetenin haberini birlikte okuyalım

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=29969

Tarihi Demir Yolu Köprüsü, uluslararası sempozyumda bilimsel araştırma, bildiri ve tez konusu oldu : http://www.kocaelitarihisempozyumu.com/bildiriler2/90.pdf

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=110339

Gazetemiz yıllar önce yetkilileri uyarmış, tarihe canlı şahitlik yapan köprüye sahip çıkılmasını istemiştik yaptığımız haberimiz ; http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=1799&t=makale

www.gebzegazetesi.com un Haberi

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Gebze Eskihisar’da tarih katliamı, şehitlerin kemikleri sızlıyor. Kocaelili yetkili ve yöneticilerin tarihi eserlere karşı büyük vefasızlığı. Gebzeliler, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı göreve davet ediyor. Gebze Eskihisar’da Çanakkale Şavaşları hatırasını yaşatan Tarihi Tren Yolu Köprüsü, hafriyat yığınları altında kalmasına yetkililer seyirci kaldı.

Birinci Dünya Harbi Çanakkale Savaşları’nda, Anadolu’dan cepheye gönüllü asker gelmesini önlemek için, İngiliz E 11 Deniz Altısı tarafından, Eskihisar’a gelen İngiliz Askerleri tarafından bombalanan Eskihisar’daki Tarihi Demir Yolu Köprüsü’nün ayakları hafriyat yığınları altında kaldı. Vatandaşlar Vali Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın el koyup tarihi köprü ayaklarının koruma altına alınmasını istediler.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981