19 Mayıs Gençlik Bayramı ve İnebolu’dan Sakarya Meydan Muharebesi’ne, İstiklal Yolu’nun tarihini havada çekimler yaparak www.iktav.com olarak belgeselleştirmeye devam ediyoruz.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanırken Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında çok önemli yeri olan Kastamonu, İnebolu’dan Çankırı Ilgaz Dağları’nı aşarak, Ankara üzerinden Polatlı ve Haymana bölgesinde 1921 yılında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesine silah ve mühimmat taşınan İstiklal ve bağımsızlık yolu güzergahını www.devrialem.tv olarak hava görüntülerini çekerek belgeselleştirmeye devam ediyoruz.

Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 180. Yılı ile ilgili belgesel çekimleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz hava çekimlerinde Ankara’dan Çankırı, Kastamonu bölgesine havadan çekimler yaptık. Ilgaz dağlarındaki fırtına ve kötü hava şartları yüzünden Ilgaz Dağları’nı aşamadığımız için İstiklal Yolu’nun başladığı İnebolu’ya gidemedik.

Havadan Canlı Yayın Yaptık

Ormancılık Teşkilatı’nın 180 yıllık tarihini belgeselleştirmek üzere havadan ve karadan çekimler yapıyor, tarihe not düşüyoruz. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e devletimizin en köklü kurumlarından birisi olan Orman Genel  Müdürlüğü Teşkilatı, Türkiye’nin en başarılı kurumlarından birisi www.iktav.com olarak arşivlerimizde yer alan bilgi ve belgelerden derlemeler yapıyor, kamera ve fotoğraf makinemizle www.devrialem.tv olarak helikopterle havadan ormancılık teşkilatımızın belgesel görüntülerini çekiyoruz. 

Ankara’dan ormancılık teşkilatı yetkilileri ile helikopterle havalandık. Çankırı, Karabük, Yenice ormanlarının belgesel görüntülerini çektikten sonra Bolu Yedigöller, Abant ve Aladağlar’ın muhteşem belgesel  görüntülerini kayıt altına alıp belgeselcilik tarihimizde bir ilke daha imza atarak www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com olarak ilk kez havadan canlı yayın gerçekleştirdik. İKTAV Belgesel Yayıncılık olarak hazırladığımız belgeseli birçok TV kanalına göndereceğiz.

180 Yıllık Koca Bir Çınar Orman Genel  Müdürlüğü Belgeseli  Tanıtım Sinevizyonu ile sizleri baş başa bırakıyor, görüş, öneri  ve yorumlarınızı bekliyoruz.

İSTİKLAL YOLU NERESİ

İstiklal Yolu, Türkiye Kurtuluş Savaşı’nın en önemli sac ayaklarından birini oluşturuyor. 19. yüzyılın sonlarında gönüllülerle mahkumların ortak emekleriyle yapılan bu toprak yolda, İstanbul ve Rusya’dan gemilerle İnebolu’ya getirilen silah ve cephane tam üç yıl boyunca Ankara’ya taşınmış. Mustafa Kemal’in ‘Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da’ sözleri, özgürlüğe koşan kağnı katarlarının geçtiği İstiklal Yolu’nun önemini vurguluyor. İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara hattında uzanan İstiklal  Yolu’nun günümüzde hala belirgin şekilde kalan en iyi bölümünü İnebolu-Kastamonu arasındaki kağnı yolu oluşturuyor. Rota, Ersizler Kanyonu, Karacehennem Boğazı ve Çuhadoruğu gibi doğal güzelliklerle bezelenmiş vaziyette.

İNEBOLU’DAN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NE

Tarihin en büyük meydan muharebelerinden birisi olan Sakarya meydan muharebesi ile ilgili İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Avrasya Gazeteciler Derneği www.avrasyagazetecilerdernegi.com tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projemizle ilgili ayrıntılı bilgiyi www.sakaryazaferi.com sayfamızdan okuyup görüş Öneri ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981